reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Jeszcze zapomniałam ....
Byłam po soczewki kontaktowe, bo czułam że od czasu porodu gorzej widzę... I faktycznie jedno oko dostało w kość w czasie porodu ( szybki, ale baaardzo intensywny i pewnie dlatego). Wcześńiej miałam -2,25 a teraz -3,75. Masakra okulary do wymiany... Badała mnie w salonie optometrysta i trochę postraszyła, że muszę iść do okulisty, bo jak jest taka zmiana wywołana wysiłkiem może coś się dziać z rogówką np odklejać..... :baffled:
M się śmieje że jeszcze jeden poród i będę nosiła denka od słoików....
A tak serio polecam zbadanie oczu po porodzie....

reklama
czesc Wam, my po weekendzie zyjemy, u nas spokoj, maly grzeczny, rosnie, wazylam go niby 5kg wazy ale dokladnie dowiemy sie w czwartek na szczepieniu.
Starszak jest jeszcze u dziadkow, wraca w sobote, tesc ma go przywiesc i zostac u nas na tydzien, wec nast tydz bede miala wiecej roboty.

Co do zamknietego to jest dostepny dla wszystkich styczniowek tylko musicie miec zaproszenie od naszych moderatorek, jest zamnkniety wiec dostepny tylko dla nas, dzieki czemu mozna pisac o bardziej prywatnych sprawach.

Ja jutro mam gina, boje sie ze moze jest cos nie tak...stresuje sie bardzo..jak za dawnych ciazowych czasow trzymajcie kciuki za wizyte:-D

Marika przy 2 porodach nic mi się nie stało z oczami tj wada się nie pogłębiła, ale tamte porody były długie i powolne. Ten był szybki, skurcz za skurczem i ogromny ból..., stres o małego i to mogło być przyczyną....

D
Kochana moderatorko proszę o zaproszenie do zamkniętego... No i linka, bo przegapiłam...

Akuku wiesz ja prubowałam dawać Oliwii gripe water i bobotic ( podobno ma zbliżony sład do sab simex ) i powiem ze u nas gorzej po boboticu baki wcale nie chcą wychodzić :( po gripe water jest lepiej ale nie zawsze zadziała :( wtedy zostają nam masaże i odgazowywuje małą tym kraterem rektalnym . Dzis cała noc przestękana spała ale stękala okropnie jakby mega zatwierdzenie miała a kupke robi normalnie kilka dzienne . Nad ranem masaże leżenie na brzuszku i troche tych gazów odeszło teraz drzemki łapie ale tak samo postękuje :(
ach i jeszcze jedno do tej pory spała w łużeczku nawet sama zasypiala a od kilku dni na widok łużeczka dostaje takiej histerii ze cała wieś ja słyszy wystarczy ja wyjąć położyć w lezaczku i jest spokój !

Sylka kcuki za wizyte &&&&&&&&&

co do wzroku to jesli nie było wskazań ze względu na siatkówkę to nie można przewidzieć czy się coś stanie ze wzrokiem po czy nie. Tak samo moze sie wzrok pogorszyc komus kto nie nosił wczesniej okularów, jak i tym z mocna wada moze nie ulec pogorszeniu;) . ja mam wade -2,5 od lat i po 3 porodach zero zmian. Ale po kazdym tak 2 miesiace po jestem u okulisty na wizycie - tak samo jak przed porodem. Lepiej dmuchać na zimne.

my w srode do gina, piatek do pediatry, sobota ma byc tesciowa :(

lece na zakupy z malcami .

poczytam wieczorem co u Was bo znów mam urwanie głowy ;)

kochane co do zamknietego ja nie mam uprawnien do zapraszania. Z tym trzeba do Vingi. Ten zamkniety istnieje juz od poczatku styczniówek ale wtedy mało osób sie odzywało.

hej kochane, witam was po duuużej przerwie.
szybko mi te dni lecą z tą moją szaloną dwójeczką ;)
strasznie współczują wam i waszym maleństwom, te kolki i bule brzuszka są okropne :(
nam na szczęście nic męczącego nie doskwiera, dalej mamy trądzik niemowlęcy, dalej ćwiczymy nóżki (w środę mamy kontrolę w szpitalu).
mnie głównie teraz zajmują dzieci, dom, a w weekendy mieszkanie. składamy już meble!!! także to ostatnia prosta do naszego własnego mieszkanka :)

Kasia, Kaczuszka pytacie o wątek zamknięty. zanim was zaproszę muszę zapytać o zdanie kobitki które tam piszą. taka mała nasza procedura heh ;-)

Sylka &&& za jutrzejszą wizytę u gina :)
Kaczuszka mam nadzieję, że to nie siatkówka się odkleja.
Anbas współczuje, moi na zmianę są niegrzeczni, jednego dnia Nanek daje w kość, drugiego Gabrysia kotek drapie :p jakaś zmowa heh. ja mam z tym lepiej, że Nataniel woli statyczne zabawy :p ostatnio ma fazę na układanie puzzli (oczywiście przeze mnie). ale potrafi dobijać swoim jęczeniem...
Diablica, Cleo niech wam szybciutko zdrowieją maleństwa ;**

reklama
Vinga nam trądzik prawie zniknął. Robiłam bephantenem rano i wieczorem, a przy takich zaczerwienionych najpierw octaniseptem ( psiknąć na wacik i dosłownie dotknąć nie pocierać) i zostały pojedyńcze.

Właśnie piekę placek bananowy... Polecam...mniam...
Ciasto bananowe
Jakoś mam dzisiaj dzień gotowania... Dziki ryż indyk w jabłkach i śliwkach na obiadek gotowe :)

Do góry