reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Yoanna moja córeczka też początkowo nie chciała smoczka. Zresztą nadal nie przepada za nim jakoś bardzo. Ale czasami zasysa. Spróbuj jak jest głodna tak delikatnie jej go dac. Możesz końcówkę namoczyć w Twoim mleku. Moja mała tak właśnie załapała.

reklama
Nisiao ja prowadzę Wojtusiowi grafik jedzenia bo on też potrafi czasem zje tylko 30ml innym razem 120 ale suma dzienna ostatnio +- 700ml czyli w normie. Po drugie po zmianie mleka pił mniej o 100ml dziennie.

yoanna mój synek normalnie w domu pluje smoczkiem dalej niż widzi (nawet jak w glukozie pomoczyłam to nie dał się nabrać) ale na spacerze to ciągnie jak taki mały smok, więc może też tak spróbuj.

hej dziewczyny....

hmmm no coz zbieram sie na izbe z Mikołajem....kaszle coraz gorzej wiec pewnie znów szpital.

postaram sie odezwac jakos....

spokojnej niedzieli zycze

Diablica grzymam kciuki. Oby obeszlo sie bez szpitala..

Dziewczyny moj Emil irodzil sie najmniejszy z calej 3 najpozniej dostalam pokarm czyli najwiecej spadl z wagi po porodzie i jest najciezszy z nich ...a prezentuje siebto tak.
Alex ur. 3400
13 dni 3370
8 tyg 4880

Victor ur. 3250
12 dni 3300
11 tyg 5560 ( w 6 tyg. Mial 4770)

Emil ur.2940
13 dni 3100
7 tyg 5040

W szoku jestem ze Emil tak szybko rosnie...

Dziewczyny malo mnie bo wszystko na mojej glowie..o wiele za duzo... chce cwiczyc ale czasu mi brakuje normalnie, a wieczorem padam na twarz... dzis mi sie cala noc snilo ze cwiczylam :/:/ wstalam zmeczona... szkida tylko ze faktycznie nie cwiczylam.

Czy ktoras z was podawala badz podaje dziecku krople z njemiec na kolki sab simplex ??

Milego dnia

yoanna dawalam, dawalam i jeszcze raz dawalam:)

diablica biedni wy, oby to jednak nie bylo cos powaznego, moze obedzie sie bez szpitala

akuku te krople podawalam corce 3 lata temu, mi nie pomogly ale wielu pomaga, ja kupowalam je w czechach, a co do cwiczen to moze jednak schudlas w nocy:), ja pol nocy bylam na wc zasach nad morzem a najgorsze ze polowy rzeczy zapomnialam ze soba zabrac:)

dziewczynki, to ja wyrodna...znowu z pytaniem tylko...niepokoję się, bo ciągle krwawię...już było ok, już nic, a teraz nagle 3 dzień, dziś jak regularny okres, cholera i takie ciągnięcie w brzuchu jak przy okresie też...czy ja mogę mieć okres jak karmię??? wizytę u lekarza mam dopiero za 10 dni...nie było wcześniej terminów, a połóg się skończył już 1,5 tyg temu...

i miałam czas to napisać, bo mężuś na spacerze z dziećmi! a ja w wannie! o!!!!!!!!!!!!!!!!!! bosko!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Dona a jak podawalas te krople?? Pamietasz ile razy dziennie mozna i ile kropel ??
Inomama mozesz miec okres juz. Ja po chlopcam dostalam bardzo szybko teraz jeszce nie ale czekam heh

Emis zassal smoka, w koncu!! Wczoraj wieczorem z nim usnal i dzisiaj tez w bujaczku...odpoczynek dla mych cycow..

Ostatnia edycja:
Akuku - 15 kropel przed każdym posiłkiem nie można mniej bo nie zadziała... Ale tylko bierz ten sab simplex niemiecki bez słonika na opakowaniu bo ten z tym trąbalskim jest dużo słabszym preparatem

Diablica &&&&&

Inomama ja nie mam juz tydzień @ ale za to ciągnie od 3 dni okrutnie w jajnikach :/

Pustiszi troche boje sie go uzyc bo on ma aspartam... nie wiem juz sama. Jeszcze kilka dni zostaniemy na tym gripe water, bo musze go zuzyc w ciagu 2 tyg, a jakas poprawa po nim jest...
W sumie on typowych kolek nie ma...tzn on codziennie wieczorami sie prezy tak od 17-18 az do zasniecia... teraz 16.30 i juz steka na spiaco i prezy.. co myslisz odstawic ten gripe water i dac sab simp, ex ? A i jeszce pytanie bo mowisz ze do kazdego karmienia, ale ja raz karmie co 4 godziny a raz co 2 albo co gkdzine...wiec co moze dawac co karmie ie powyzej 3 godzin ? A jak minie 2, 5 g albo 2 ? Podaja i, e maxymalnie dawek moz a podac ??

reklama
Akuku, jak Ci GW pomaga,to ja bym nic innego nie wprowadzała. Nam nie pomaga nawet Bobotic a to ta sama substancja co Sab. Dlatego mało tu bywam, bo od kilku dni kolki się nasiliły-wczoraj był krzyk i noszenie na rękach od 20.00 do 1.00. Ja zasnełam przed 1 a A donosił młodą do zaśnięcia :-S byłam tak nieprzytomna,ze rano nie pamiętałam,ze odpadłam.

Do góry