reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

To ja Wam powiem,że moja Kinia to robi więcej niz dwie kupki.I to od początku.Karmię ją MM,NO i kupki rózne były wlasnie jak taka jajecznica,czasem były plastelinowate,wczoraj to w sumie byly cesto przed jedzeniem kupka,zjadla chwila minela zaczela pierdzien iz nowu kupka.Może z 4 byly w ciagu dnia....
Przez noc nic a teraz na razie jedną zrobiła,też taką ciapkę z grudkami rzadszymi no i na pampersie jakb jeszcze woda taka zółta się rozlala :/ :no:
marika dobrze,że macie mozliwość odseparowania małej od syna,no przy osłuchiwaniu czysto ,ale ma jakąś gorączkę przy tym??Kaszle?

MNie wiem czy jechać z tym do szpitala ,tez nie chcę Kini narażać na te chorobska,ale jeśli takie są te kupki-nie ma temperatury przy tym-to moż bym zadzwonila do pani doktor co i jak czy mam przyjeżdzać czy nie.

Na tym mleku nBebilon Ppeti dha pisze,że jest też stosowane przy przewolekłych biegunkach jak i kolkach min dlatego tak zastanawiam się czy dawać jej saszetkę z probiotykiem do tego,ale w zasadzie on nie powinien zaszkodzić ale pomóc?e powinnam była jechać.
Znowu jest weekend i przeboje,tak to

reklama
Nisiao - spokojnie to co opisujesz u mnie było mały do samego południa robił 4/5 ... Teraz inaczej bo ma inne mleko ale wydaje ni sie ze taka konsystencja nie powinna budzić niepokoju chyba ze ma tylko i wyłącznie mała biegunke kilka dni albo gdy kopka biała jest

No to znowu weekend z mężem wstał do dziecka o 5 i coooooo śpi do tej pory no musi to przecież odespac prawda ?? Ja sie ubieram idę pojeździć po sklepach a co :) należy sie wcOraj wylicytowalam super cardigan i torebkę dzisiaj jadę sie tez odchamic :)

Miłej soboty !!!

Dona, no dokładnie, u nad też kuki wsiąkają, zostaje tylko śluz. Kiedyś czytałam, że te grudki to nuestrawione mleko, więc może z czasem mały lepiej trawi. Ale o konsystencji lekarka mi mówiła, że najlepiej jak będzie jak musztarda sarebska. Taka nigdy nie była. A ile ich macie dziennie teraz?
Nisiao, przy mm jest to chyba bardziej ustandaryzowane. Wydaje mi się, że czytałam, że 1 dziennie, ale pewności nie mam.

coraz lepiej trawia....coraz mniej kupek bedzie a na piersi kupy moga zniknac na ładnych pare dni...moja cora nie miala kupy 8 dni i bylo wporzadku bo tak trawione jest mleko

Hej.
My wracamy do normalności po szpitalu. I czekam tylko jak od poniedziałku zaczniemy wychodzic na spacery, bo mała tylko wisi mi przy cycku i niedługo korzenie w knapę zapuszczę.
Co do kupek to u nas jest nawet 6 dziennie takich właśnie musztard sarepskich.
Dziewczyny jaka jest nadzieja na smoka? tzn. czy jest jakis wiek malucha kiedy to chetniej łapią smoczka? Powinnam się cieszyć że Mała smoka odrzuca ale szczerze chciała bym żeby go zalapala bo z moich piersi robi sobie smoczek teraz.
Czy wasze cyckowe maluchy ssą smoczki? ja codziennie próbuję dać ale konczy sie histerycznym płaczem :(

Właśnie czwarty raz przebrałam po kupie dziś. No dziś to on dobrze nie trawi. Masakra jakaś.
A jak sobie radzicie emocjonalnie z tymi awanturami przy piersi? Ja ryczę razem z nim. Już chyba wolę odciągnąć i podać, jak butlę odrzuca jakoś mniej boli.
A płacze strasznie...

mój mały robi teraz jedna, ewentualnie 2 kupki w ciagu dnia, czesto 1 w nocy, ale ostatnio byly 3 dni bez kupki.

co do smoka to nauczylam i coraz czesciej ssie, zwlaszcza gdy jest glodny a nie moge jeszcze dac mu cyca

reklama
Witam.
My po 2 godz spacerze choc zimno i pogoda ponura.
Starszak dalej u babci. Poza kaszlem i nawracajaca goraczka lamiaca z nog, nic dodatkowego nie ma
KASIA ladnie synek przybiera
DONA jak Laura miala 15 kupek na dobe i to wodniste to lekarka i polozna mowily ze to ok, ze na piersi tak moze byc i to prawidlowo
YOANNA poprobuj z roznyni ksztaltami smoczkow
NISIAO biegunka to bylaby kupka raz za razem, na pewno byc to zauwazyla. Zmienilas jej mleczko i organizm tez musi sie przestawic. Jak za 2-3 dni dalej bedzie cie to niepokoic wtedy skonsultuj z lekarzem. Inne mleko to i kupki inne. U mojej siostry na Nutramigenie to takie podobne do tego Pepti to takie kulki syn robil twarde. A probiotyk nie zaszkodzi. Pomoze przestawic sie jelitkom na nowe mleko.
Oby te masci pomogly malutkiej

Do góry