reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Bylismy u lekarki. Nie wiadomo co dla synka bo osluchowo czysto, gardlo tez czyste. Dzis dopiero pierwszy dzien i jeszcze wsxystko moze byc. Dostalismy rozne syropki i leki. No i musielismy go odizolowac od Laury i pojechal do babci
BLUELOVI mozesz jesc rozne kaloryczne rzeczy to i mleczko tlusciejsze masz, bo przez te diety to dziecie tylko wisi na cycy :)
MILUSIA super autko. Wlasnie ostatnio myslalam jak wy sie miescicie w osobowce
JAGUS cala Polska, narzekaja ze niz a jak tu miec wiecej dzieci jak panstwo nie pomaga. Do przedszkoli i zlobkow brak miejsc
PUSTISZI a ile synek wazy? My jeszcze na dwojkac
NISIAO sprobuj z butelka Tomme Tippee nawet 1 ma wieksza dziurke. Laura przy Avent 1 zasypiala a przy TT 1 wypijala. Tylko zeby nie ulewala pozniej to stopniowo moze zwiejszac objetosc mleka
FIFKA BANDYTKA SYLKA 100 LAT dla waszych synkow
SYLKA my mamy Debridat na ulewanie. Ja tez Laure mierzylam i za kazdym razem co innego wychodzilo ;)
MONIKA dziekujemy. To duza juz coreczka
DIABLICA duzy twoj synus. Zdrowy chlopiec :) Laura to jak sie denerwuje to tak szybko dyszy
NISIAO biegunka to bylyby bardzo czeste stolce. Mozesz dodac probiotyk do nleczka tylko zeby wypila cala buteleczke. Moze lepiej do malej ilosci picia wtedy bedziesz wiedziec czy wypila probiotyk

reklama
hej!:-)
u nas masakra z katarem malego wiec planowe szczepienie zostalo przelozone. Ale przy okazji wizyty Areczka zwazyli i ma juz 5200g !:szok:
widze,ze u was wagi dzieciaczkow podobne, ale w szoku bylam jak zobaczylam jego wage, bo przez 4 tyg przytył 1400g. Wg was to nie za duzo?
Na piersi chyba nie mozna dziecka "przekarmić" co? bo ostatnio mlody je co 2 godz w dzien:zawstydzona/y:

Kasia wychodzi 350 tygodniowo. Moj 400 na tydz. Przybiera I nikt bie mowil ze za duzo.

Niedlugo zwolnia..

Padam na pysk nie mam sily pisac.dobranoc

no super wagi dzieciaczkow macie, ja nie bardzo wiem ile maly ma bo na kazdej wadze inazej wyglada, u mnie w domu ma 4720, ale u lekarza 1.5 tygodnia temu mial tyle wiec co waga to inne wskazanie, pewno ma kolo 5 kg bo na rekach to czuc:)

autko faktycznie fajne

Nisiao co do biegunki to nie chodzi o jakos stolca tylko o ich czestotliwosc, my jak mielismy ponad 3 kupki na dzien to tez nie moglismy szczepic bo podejrzenie bylo biegunki

zdrowka dla dzieciaczkow

Dona, ale to dotyczy kupek na mm czy na piersi też? Bo na pierst słyszałam, że dowolna ilość może być. U nas dużo, ale też właśnie wodniste jakby. Zaczynam myśleć, że biegunka.
Milusia, super autko. Będzie Wam wygodnie :-)
U nas też wychodzi 400g. tygodniowo i lekarka nie powiedziała, że to źle, ale stwierdziła, że normę zrobiliśmy x 2 i poradziła, żeby może czasem nie karmić "do końca" tylko dać smoczek. A to niemożliwe, bo smoczkiem zainteresowania wciąż brak.

Ostatnia edycja:
ja jestem na piersi i u mnie tak duzo kupek nie bylo nigdy, a jak poszlam do lekarza i poweidzialam ze byly juz 3 kupki od nocy a bylam u lekarza rano i ze te kupki takie wodniste (pozniej doszlam do wniosku ze to gesta smietana) i inne niz do tej pory to kazala sie wstrzymac i dala mi debridat, ale po 3 dniach zaszczepila i nie bylo nic niepokojacego w zachowaniu malego, a kupki bez grudek pozostalay do dzis

Dona, a te kupki zrobiły się mniej wodniste? U nas od początku są b. częste i wodniste. Tylko kilka dni temu zniknęły z nich grudki.

wiesz u mnie kupki calkowicie wsiakaja w pieluszke i dlatego mnie to przerazilo, bo na poczatku byly jak jajecznica bardzo rzadka, a teraz nie ma zadnej grudki

wiesz u mnie kupki calkowicie wsiakaja w pieluszke i dlatego mnie to przerazilo, bo na poczatku byly jak jajecznica bardzo rzadka, a teraz nie ma zadnej grudki, ale dziewczyny tutaj mowily ze takie kupki na piersi sa dobre, a znalazlam tez w necie artykul o kupkach i faktycznie moze byc gesta smietana, mnie tylko przerazilo to ze nagle tak sie zmienila konsystencja

reklama
To ja Wam powiem,że moja Kinia to robi więcej niz dwie kupki.I to od początku.Karmię ją MM,NO i kupki rózne były wlasnie jak taka jajecznica,czasem były plastelinowate,wczoraj to w sumie byly cesto przed jedzeniem kupka,zjadla chwila minela zaczela pierdzien iz nowu kupka.Może z 4 byly w ciagu dnia....
Przez noc nic a teraz na razie jedną zrobiła,też taką ciapkę z grudkami rzadszymi no i na pampersie jakb jeszcze woda taka zółta się rozlala :/ :no:

Nie wiem czy jechać z tym do szpitala ,tez nie chcę Kini narażać na te chorobska,ale jeśli takie są te kupki-nie ma temperatury przy tym-to może powinnam była jechać.
Znowu jest weekend i przeboje,tak to bym zadzwonila do pani doktor co i jak czy mam przyjeżdzać czy nie.

Na tym mleku nBebilon Ppeti dha pisze,że jest też stosowane przy przewolekłych biegunkach jak i kolkach min dlatego tak zastanawiam się czy dawać jej saszetkę z probiotykiem do tego,ale w zasadzie on nie powinien zaszkodzić ale pomóc?

Do góry