reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

witam nowe mamusie i gratuluję ; )

Ja już po dzisiejszej wizycie, bałam się okropnie, a nie potrzebnie. Wszystko w porządku, bąbelek rozwija się bardzo szybciutko.
Najwspanialsze 2 cm i najmniejsze serduszko w moim ciele <3

a co do owoców, też bym sobie zjadła truskawki :rolleyes2:

Super :happy: a dźwięk serduszka to coś wspaniałego :-)

Ja jutro mam wizytę, bo lekarka kazała się z wynikami badań krwi i moczu pokazać jak najszybciej. Od ostatniej wizyty minął raptem tydzień, a ja mam wrażenie, że minęła cała wieczność. Jakoś dziwnie ten czas mi płynie, tak dwutorowo. Ogólnie dni tylko furgoczą, ani się obejrzę, a już kolejny minął, a mimo wszystko tygodnie się wlooooką. Też tak macie?

Też tak mam, tym bardziej teraz jak został jeszcze tylko miesiąc do wyjazdu do Polski, nie mogę się doczekać bo nie byłam rok, i aż mnie trzęsie z radości i chcę już :-)

reklama
moja tydzień temu miała niecały 1 cm.
Dziewczyny pytanie bo zapomniałam jak to jest ;) ile sie czeka na wyniki tokso i wasermana i HBS ? mam zrobić na 19 czerwca i nie iwem czy już w tym tygodniu lecieć czy mogę spokojnie do wtorku poczekać ;)

Ostatnia edycja:
Anisen niestety nic nie pomoge, nie jestem zorientowana w takich testach.

ciagnie do owocow, jak widze nie tylko mnie:-)wczoraj zjadlam paczke nektarynek, a dzis truskawek:-) po drodze banany jablka.za to na soki nie moge patrzec. Pije tylko mleko albo wode

dzis mialam przygode bo kupilismy grill gazowy taki duzy i byl ostatni z wystawy,wiec byl juz skrecony...piekielnie ciezko bylo go do samochodu zapakowac. Poza tym nie bylo nikogo do pomocy oczywiscie inmusielismy go dzwignac sami... Wiekszosc ciezaru oczywiscie przejal moj maz, ale ja podtrzymywalam z drugiej strony. No i brzuch mi sie taki twardy zrobil,ze az sie wystraszylam:szok:na szczescie przeszlo szybko i zadnych plamien,zadnego bolu,skonczylo sie na strachu;-)

witam nowe mamy!

Anisen niestety nic nie pomoge, nie jestem zorientowana w takich testach.

ciagnie do owocow, jak widze nie tylko mnie:-)wczoraj zjadlam paczke nektarynek, a dzis truskawek:-) po drodze banany jablka.za to na soki nie moge patrzec. Pije tylko mleko albo wode

dzis mialam przygode bo kupilismy grill gazowy taki duzy i byl ostatni z wystawy,wiec byl juz skrecony...piekielnie ciezko bylo go do samochodu zapakowac. Poza tym nie bylo nikogo do pomocy oczywiscie inmusielismy go dzwignac sami... Wiekszosc ciezaru oczywiscie przejal moj maz, ale ja podtrzymywalam z drugiej strony. No i brzuch mi sie taki twardy zrobil,ze az sie wystraszylam:szok:na szczescie przeszlo szybko i zadnych plamien,zadnego bolu,skonczylo sie na strachu;-)

witam nowe mamy!

Uważaj na siebie :happy:

Ciężko jest...Wam się tygodnie wloką? Dla mnie czas może stać w miejscu ale żeby jakos funkcjonować....Strasznie się czuję bleee ciagłe mdłości, teraz wzdęcia że brzuch jak balon, boli !! Ciagle jestem głodna i muszę non stop cos zjeść bo inaczej to w momencie mnie słąbi i żołądek strajkuje bardzo boleśnie. Jeszcze nie byłam na USG, nie wiem kiedy pójdę :) Myślę narazie do kogo sie wybrać no i nie chcę iść zbyt wcześnie. Co do szkodliwości USG to różne opinie słyszałam. Czytałam też opinię profesora z jednego z czołowych szpitali gdzie opisywał jakie efekty moze czuć bobas podczas badania. Ponoć jest to bardzo intensywny szum, cos w rodzaju pędzącego pociagu gdy stoimy na peronie. Często zdarza się że dziecko podczas przykładania głowicy zakrywa buźkę raczkami i to też może sugerować że jednak obojętne nie jest. Tylko w jakim stopniu szkodliwe lub nie szkodliwe ale nieobojetne to nie wiadomo . Moja ginka natomiast w poprzedniej ciąży nie słuchała serduszka aż do bodajże 30tc twierdząc, że fale te mogą dziecku zaszkodzic i dla zaspokojenia własnej ciekawości nie warto i lepiej poczekać...Opinii jest cała gama z pewnością. niestety nie ma msił ani czasu, żeby pisać z Wami tak często ale mam nadzieję, że chociaż wyrywkowo zawitam do Was:)

no mi ginekolog np. żadnych badań nie kazał robić , a wiem że prenatalne robi się do 12 tyg by zprawdzić te wady. A moja kolejna wizyta aż za 3 tyg i nie wiem czy zapomniał czy wgl nie bd ich mieć .

agatka, smaka mi narobiłaś tymi czereśniami, teraz będą za mną chodzić :-)

justynaj, ja też tak miałam jak przenosiłam zakupy z samochodu do domu, też się trochę wystraszyłam bo brzuch się napiął. Teraz rozkładam na kilka reklamówek i chodzę na dwa razy.

W ogóle to witam :-) U nas dalej okropnie, depresyjnie, szaroburo na dworze :baffled: Jak wyjdzie słońce na trochę to odżyję może :-)

reklama
A ja się dziewczyny tak zastanawiam...ja juz na zwolnieniu lekarskim jestem...ale w firmie mam impreze 29-30 czerwca... Zakopanem...i zastanawiam sie czy jechac...ja do zakopanego mam jakies 3-4 h jazdy..i nie wiem czy taka podróż jest wskazana....no i czy wskazana jest zmiana klimatu....wtedy będę gdzieś w 10-11 tyg....

Do góry