reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
hej Piękne Kobietkii ;)

inomama z fajnych zapachów takich bardziej żywych polecam versace bright crystal za to np. armani mania mojej dzidzi bardzo nie przypadły do gustu i to był jedyny raz gdy oddałam wszystko do kibelka (będzie facet jak nic;-))

Ikasia skoro impreza dla kontrahentów będzie podczas trwania twojego zwolnienia ciążowego (symbol B) to radzę siedzieć w domku bo życzliwych nie brakuje, a jak ZUS Cie w tym czasie odwiedzi to będziesz miała nieprzyjemności, które teraz są Ci nie potrzebne> Wiem, że taka impreza ma inny charakter (też byłam przedstawicielką za czym baaardzo tęsknię) ale dla ZUSu impreza organizowana przez Twoją firmę podczas której teoretycznie masz zabawiać ludzi (bo zadowolony klient to dobry klient) jest dla Ciebie pracą. Zresztą wiem jak takie kontrole wyglądają... przyjdą do domu Ciebie nie będzie, sporządzą notatkę służbową wg tego co im się wydaje, a ty będziesz musiała pisać wyjaśnienia, załatwiać info od lekarzy.... teraz Ci to nie potrzebne.... wiem co mówię znam tą instytucję z drugiej strony :crazy:

ivi zwracałam tylko raz.. właśnie zgodnie z w/w a tak to tylko mnie rwie, męczy i chciałabym sobie rolnalnie się wy.... a nie mogę :sorry: strasznie to męczy wolałabym wszystko oddać a tu tylko gęsta biała ślina. Pocieszające jest to, że z dnia na dzień jest lepiej...

Ostatnia edycja:
Wracając do perfum racja ja już od 4 tygodnia nie mam odwagi się psiuknąć natomiast żele pod prysznic brała bym w sklepie wszystkie ale to wszystkie męskie :)
justynaj ja mieszkam w niemczech od roku dopiero ale okropńie się ciesze mam panią ginekolog super i polka a jestem w 9 tugodniu a badań a badań co nie miara pomiarow, pobierań krwi, cukier, ciśnienie to chyba standard i zawsze kubeczek i siusiu do kontroli a usg zawsze od wewnątrz co 2 tyg do 12 tc.i normalnie ginka odrazu pokazuje wszystko kompeksowo. Co jeszcze jest niespotykane kobieta w ciazy na samym poczatku dostaje ok. 1000€ na dobre wyżywienie.

Wracając do perfum racja ja już od 4 tygodnia nie mam odwagi się psiuknąć natomiast żele pod prysznic brała bym w sklepie wszystkie ale to wszystkie męskie :)
justynaj ja mieszkam w niemczech od roku dopiero ale okropńie się ciesze mam panią ginekolog super i polka a jestem w 9 tugodniu a badań a badań co nie miara pomiarow, pobierań krwi, cukier, ciśnienie to chyba standard i zawsze kubeczek i siusiu do kontroli a usg zawsze od wewnątrz co 2 tyg do 12 tc.i normalnie ginka odrazu pokazuje wszystko kompeksowo. Co jeszcze jest niespotykane kobieta w ciazy na samym poczatku dostaje ok. 1000€ na dobre wyżywienie.
No to opieka faktycznie super!!! A ta kaska na dobre wyzywienie to juz w ogole :) Wszedzie by mogli wpasc na tki pomysl :) hihihi

dziewczyny ale wy tworzycie, ja nie nadązam z czytaniem, ktos gdzies pytał ile sie czeka na wyniki badań , ja robilam w poniedzialek krew, mocz, tokso, odczyn coombsa, wr, grupe krwi, glukoze, hcu i tego samego dnia po poludniu mialam wyniki, niestety od lat jestem nosicielem wirusa toksoplazmozy i jak bylam w pierwszej ciazy to ten wynik mialam cos ok 60 przy normie do 3, i lekarka nie kazala sie przejmowac, bo to stare zakazenie, gdyz IgM było w normie, ale teraz IgG wyszło mi ponad 650 przy nadal w normie IgM, i nie wiem czy to nadal jest ok? może któraś się zna? Moja lekarka jest na urlopie i będzie dopiero po 17.06 w pracy.

Aż trudne do uwierzenia mój narzeczony mieszka tu blisko 10 lat mówił że tak tu kobiety w ciąży są traktowane nie wierzyłam do końca ale jednak, co naprawde cieszy. Ja o naszym okruszku dowiedziałam się przypadkiem poszłam na cytologie też mnie zdziwiło gdy kazała zdjąć stanik piersi zbadała i węzły chłonne Szok i na końcu a niech pani pójdzie jeszcze mocz odda zrobimy badanie. Ale po co ? Pytam zdumiona piersi mnie bolą za 3 dni bede miała okres. A tu maluszek A Kuku nam zrobił :)

no pewnie, ze powąchać trza najpierw! ale jak coś podpowiadacie, to sprawdzę te właśnie najpierw. I nie, nie odrzuca mnie od zapachów, żadnych. A jak nie użyję perfum, to się goła czuję:)

Cześć kobietki :happy: dziś ostatni dzień wolnego, jutro znowu do tego kołchozu na 12 godzin i tak do końca tygodnia, aż nowego grafiku nie dostanę, jak sobie pomyślę to aż mi się samo płacze normalnie :-(
A czeresnie to bym zjadla....mmmmmmm...ale u mnie nie ma ;(((
Kochana idź do Aldika- tam powinny być czereśnie, wiem bo pracuję w firmie gdzie przygotowujemy owoce i warzywa do Aldika i SQ :happy: ale takie typowo polskie to one nie są :-(

inomama mi się podobają Eternity - Calvina Klein'a i jeszcze Deep Red- Hugo Boss'a :-)

Aniia00- dzieki :) zajde i sprawdze co tam maja :) mam Adlika naprzeciw drzwi z pracy :-) A gdzie Ty pracujesz jesli moge spytac?
inomama- ja jestem przywiazana do kilku moich ulubionych perfumow :) Mnie bardzo podoba sie amor amor - cacharel, boss orange i moj nowy urodzinowy nabytek :))) bardzo swiezy nowy zapach lacoste - Eau de lacoste sie nazywa Eau de lacoste - Fragrance for women - Lacoste A tak wieczorowo to coco chanel mademoiselle- bo dla mnie zapach cudny ale ciut ciezki :)
Ale jak wiadomo gusta tez sa rozne rozniste :) :) :)

reklama
Dzień dobry :)

cześć babeczki!

słońce, dzień 2. Dziecię poszło do szkoły w krótkich spodenkach!!!! szok normalnie.

Anisen - ratunku! czemu napisałaś o czereśniach?????? teraz nie mogę przestać o tym myśleć. Prosze przesłać kilo.

no, nie...Agatka też....utłukę normalnie...

Bumcyk - bosko:):):)

Katherinne - też tak mam! najchętniej kupiłabym sobie usg do domu i codziennie robiła, tak bym dzień zaczynała...

Justynaj - jak Ty grille będziesz jeszcze jakieś ciągała, to Cię znajdę - zobaczysz!

miłego dnia !

Słońce?????? wprowadzam się do Ciebie z mym majdanem ;)

Dziewczyny czy to normalne miałam mdłości w 7 tygodniu przez 3 dni i myślałam że to wszystko teraz koniec 9tygodnia i zaczynam odsuwać od siebie wszelaki pokarm a dopiero co się objadałam czereśniami :(

teoretycznie mdłości to normalka do końca pierwszego trym. (tak mówią wszystki moje mądre książki ;-), wujek google i lekarz, który stwierdził ze jeśli będa bardzo męczyć to można wziąć odpowiednie leki, narazie sie nie zdecydowałam jednak, choć chyba sie złamię przy najbliższej wizycie jeśli będzie tak dalej) ale w marcu moja koleżanka urodziła i ją męczyło całą ciążę, raz bardziej, raz mniej :baffled:

no pewnie, ze powąchać trza najpierw! ale jak coś podpowiadacie, to sprawdzę te właśnie najpierw. I nie, nie odrzuca mnie od zapachów, żadnych. A jak nie użyję perfum, to się goła czuję:)

zazdroszczę strasznie, mi nawet zapach chleba przeszkadza :baffled: a dziś wchodząc do kuchni rano wyczułam momentalnie że mąż otworzył słoik z ogórkami przed pracą, mimo że słoik zakręcił i odłożył do szafki :-p

inomama mi się podobają Eternity - Calvina Klein'a i jeszcze Deep Red- Hugo Boss'a :biggrin2:

dostałam na gwiazdkę właśnie CK ale niestety nie podszedł mi i za zgodą obdarowującego (czyli mojego męża) ma trafić na all ale jakoś nie znajduję czasu..

miłego dnia życzę i pożądam słońca :-)

Ostatnia edycja:
Do góry