reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
Ja małą na karmienie biorę do nas do łózka i karmię na leżąco-padła bym chyba żeby przyszło w środku nocy karmin na siedząco...zasnęła bym na siedząco z dzieckiem:-D na początku zdarzało mi się zasnąc przy małej z cycem na wierzchy-budzę się a ta cała zalana mlekiem i do przebrania:-D więc juz troszkę czuwam żeby nie przysnąć:rofl2:

Ja tez tak potrafie zasnac. Tylko u mnie z tej wypitej piersi juz nic nie wycieka.
Na poczatku karmilam na siedzaco. Nie dosc, ze tyle godzin karmienia to jeszcze czesto. Wszystko mnie bolalo. Na lezaco jest super

Jednak ząb:) chociaz nei wiem co mnie tak cieszy .
Dzis latanie najpierw pediatra, potem dentystka..
Z wizyty w przychodni pociecha, ze szczepienie od razu umówiłam...

U dentysty normalka, najpierw próby icieczki potem zagadywanie dentystki- padł tekst o pani patrzy tam ptaszek leci a potem wycie na fotelu, oczywiście u mamy na kolanach, masakra to moje dziecie z dentystami,
Dostał lekarstwo do zęba i jeszcze antybiotyk, mam nadzieję że pomoże.

anisen to cie pocieszę mój prawie sześciolatek też do nas noc noc wedrował, a do tego jak spał w swoim łóżku to się moczył, więc od jakiegoś czasu po prostu sypia z tatą, a ja mam całe łóżko dla siebie ( tak wiem,że tak duże dziecie nie powinno spać z rodzicami)

Co do karmienia ja na pierwsze karmienie koło 24 siadam i małą odkładam a później na leżąco i mała w łóżku zostaje do rana

Ja też karmię małą w łóżku i śpi cały czas z nami, więc póki co jej łóżeczko służy nam wyłącznie za podstawkę pod przewijak;-) M na to nie narzeka bo po pierwsze jak jeszcze odkładałam ją do łóżeczka to musiał mi ją przynosić bo jest bardziej na wylocie a po drugie teraz jak mała jest głodna to nawet nie zdąży się rozpłakać więc on się właściwie mało kiedy budzi;-) Ale nie karmię już na leżąco tylko półsiedząco, bo ostatnio jak leżałam to mi się zasnęło a miałam tak odchyloną miseczkę ze stanika ze ugniatała mi przez jakies 2 godziny pierś i znowu miałam zapalenie:-)

Marika bez sensu... to już lepiej zezwolić na komentowanie...

Co do karmienia na karmię na 1000 róznych i dziwnych sposobów... w nocy na boku jak leże (bo też śpie z Adrianem a mąż z Konradem) Jak Adrian podrośnie i przestanie wstawać w nocy pewnie wylądujemy w łóżku we 4 :-p Jak usypiam Konrada to karmię na leżąco ale Adrian leży na moim brzuchu żeby się tyłkiem do Konrada nie odwracać. A w dzień karmię tylko na siedząco bądź na stojąco. Nie lubię się kłaść.

Ja tam uwielbiam spać z dziećmi... mężowi też to nie przeszkadza :-) Jak długo... to się okażę :-D

Wiem co zrobię! Kochane mamy sonde! Kto chce żeby była możliwość komentowania a kto nie? Większość głosów wygrywa! Głosowanie kończy się w niedziele o 24 :-)

https://www.babyboom.pl/forum/dziec...c-mozliwosc-komentarzy-w-temacie-sonda-70046/

FIFKA na sierpniowkach 2008 i mlodych mamach byl taki watek tylko do komentowania zdjec i jak najbardziej sie sprawdzil. Po latach bedzie mozna obejrzec sama galerie a nie szukac zdjec wsrod kilku strin komentarzy. Ja uwazam, ze to byloby bardzo dobre rozwiazanie rowniez na naszych styczniowkach
JAGUS ja mam male piersi i pewnie temu nic sie nie dzieje ;)

popieram Marikę

można też odświeżyć naszą grupę zamkniętą. na grupie można wstawiać zdjęcia i pod spodem komentować. a dobre to by było też ze względu na to, że nikt obcy poza zaproszonymi nie oglądałby naszych pociech

na grupie tak to wygląda:
Zobacz załącznik 611425
jest zdjęcie i komentarze pod spodem.
można by zrobić taką grupę tylko do zdjęć i zaprosić każdą która chce

Ostatnia edycja:
Jagus a w jakim staniku spisz ?? Sztywnym ? Ja w nocy mam materialowy a w dzien sztywniejszy .

Szkoda ze nie ma opcji jak na fb komentarz do zdhecia ale schowane..

Vinga to z grupa fajne jest bo wygkada jak na fb

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry