reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Hej kochane!!

No to spacerek kolejny zaliczony i są fotki :-) Umieściłam je w galerii! - byłam sama to sami chłopcy beze mnie są na zdjęciu.

W ogóle to świetne zdjęcia są w galerii!!! Mi też troszkę brakuję możliwości skomentowania zdjęć po nimi... no ale z taką możliwością zdjęcia by uciekały w tłoku innych...

Właśnie zjedliśmy obiad i pewnie zaraz znowu pójdziemy w rejs :-D Pogoda taka sobie... ale jest cieplutko! A ja mam mega ochotę na Karmi więc musimy zaliczyć sklep :-p

Anbas pamiętam :-) Ja sie nie to że tym przejmuję, domyślam się że mu przejdzie. Zresztą ja mam sposób na jego gryzienie i bicie (bo on mnie bardziej bije niż gryzie) Po prostu oddaje... brzmi okropnie, ale nie mocno, po prostu pokazuję że to boli. Szybko przestał... Tak samo nauczyłam nie ciągać go za moje włosy...

Akuku hahaha właśnie o tym dla Anbas napisałam... robie tak samo i efekty są super...

Dona
jajecznica jest w pierwszych tygodniach jak dziecka żołądek nie umie jeszcze dobrze trawić. Teraz powinna być właśnie jednolita papka w kolorze musztardy. :-) Ostatnio byłam na szczepieniu to właśnie o to pytała mnie pediatra. Grudni oznaczają ze żołądeczek sobie jeszcze nie radzi więc u Antosia to dobry znak a nie biegunka :*

Delewere moj i tydzień potrafi kupy nie robić. U dzieci cycowych to normalne i nie groźne :-)

Milusia
to z chorymi masz teraz wesoło w domu... nie ma co...

Ostatnia edycja:
reklama
a jak to tej z mlekiem,na razie odstawiłam nabiał- zalecenie położnej,ale czy np,użyty do napleśników albo placów też może małą uczulić tak samo jak surowe mleko??

Fifka mysle ze by nie uciekły ;) tak miałyśmy na lutówkach 2010 i powiem ze było wygodnie :))

Milusia niestety jak trzeba unikać nabiału to każdego, nawet tego w naleśnikach czy nawet chlebie ( o tak są chleby na jogurcie robione ) . Tak samo jak jogurty, maśl;anki, maslo i pochodne mleka. Uwierz mi mozna , tylko trzeba sie suplemoentować tabletkami zeby nie walnąć sobie samobója i nie zafundować np osteoporozy w przyszłości.

U mnie Kinga odrobinę kaszle ale tak nieiwele. poza tym zdrowi :)) Na szczęście na razie mały nie reaguje alergicznie wiec jem w zasadzie wiele :) Nie jem tylko wzdymających i czosnku a tak owoce, warzywa, mięsko pieczone i gotowane , ryby na parze itp :)
Tylko własnie , jem zdrowo, patrzę ile, nie jem ani słodyczy ani śmieci i nie chudnę ! dlaczego ? Za chiny nie iwem. Młody ciągnie jak smok a moja waga stoi w miejscu i brzuch też sie nie zmniejsza. Za 2 tygodnie do gina i jak dostanę zielone światło to zaczynam ćwiczyć bo patrzeć na siebie nie mogę. wygladam jak maszkaron ! bleee, sama bym nie chciała mieć takiej żony i matki.
Za to dzieki dziewczynom poznanym na bb ( lutówki) dobrałam wreszcie stanik i okazało sie ze mam 70 g ! ja mam G !! Matko a chciałam mierzyć 75 dd;) dobrze że zmierzyłam taki i okazał siew super :)) jeszcze ze dwa staniki kupić bo moja wszystkie poprzednie to 80 d .

Lece pranie powiesić póki Kinga i Kuba maluja a Leo śpi :)
Zdrowie dla maluszków styczniowych i dla mam :*

Witam! u nas dziś była dobra noc w porównaniu do poprzedniej, wyspałam się :) Maciuś wprawdzie obudził się o 21.30 i buszował do 0.30 ale potem spał do 5, a po karmieniu zasnął po 6 i wstał o 9.30 :)

gorsza wiadomość jest taka, że taty nie będzie dziś na noc i smutno nam z młodym... :( ani mama, ani teściowa nie mogła do nas przyjechać... tak więc siedzimy sami... no nic, Maciuś chyba spędzi noc z mamą w łóżku, przynajmniej nie będę słuchać kwękania, że budzę męża nocnym karmieniem...

MILUSIA moja siostra jak byla na diecie bezmlecznej to nawet wedlin kupnych jesc nie mogla, w pieczywie trzeba bylo czytac czy serwatki nie ma. Maslo roslinne tez ma serwatke. Jadla jaja, majonez, ketchup dla dzieci

Malinka pociesze Cię może tym że jak mój idzie na noc do pracy to bliźniaki wpadają do mamy łóżeczka(obaj) i nie da się ich wygonić + Zosia:-D więc śpimy w czworo:-pale obczaiłam już i jak jest za ciasno to wyganiam ich w "nogi":-D
Nie bardzo rozumiem,jak to Twój kwęka że małego karmisz????Taki mądry to powiedz niech sam nakarmi:-p:-D

Milusia, a bo ja najchętniej bym małego w łóżku karmiła bo mi się nie chce w środku nocy z ciepełka wyłazić a młody jak na złość zaczyna wtedy wściekać się przy cycku i wydawać różne dziwne dźwięki przez co budzi mego mężowatego, który kwęka, że znów będzie niewyspany w pracy...

no 3 dzieci to by się u nas w łóżku nie zmieściła :rofl2: ale przynajmniej masz ciepło :rofl2:

reklama
Moj Leo nie lubi jak go karmie na półleżąco i sie wścieka wiec zostaje mi siedzenie na łozku ;) wiec nie zasnę nawet jak bym była padnięta ;)
Ja chodzę małego przebierać do kuchni bo nie chcę by sie reszta ekipy pobudziła . Za to co noc ok 3,30 Kubełek wędruje do nas do łózka i śpi z nami do rana . taka bestia. nawet jak go J odniesie to ten po 10 minutach znów jest z nami .

Do góry