reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

U nas tez kupki jak smietana I wsiakaja w pieluche. To kupki pocycowe wlasnie. Mloda wlasnie zmienua ich czestotliwosc z kilku na jedna dziennie lub nawet co dwa dni. Ale to normalne... Kuba na cycu robil jedna na 5 dni...jejku jak ja schizowalam wtedy. A podobno to tez nic nadzwyczajnego. Dzieci na cycu moga robic nawet 1 na 6-7dni tylko wtedy jej wielkosc bedzie inna :) Pamietam po takiej kubowe kupce raz na 5dni to body szly prosto na smietnik :) bo kupa od stop az po same pachy hihi :)

Pustiszi- co do sudocremu to tez nie slyszalam. Ale skoro ci pasuje to masz ten plus ze u was dostaniesz penathen creme a ten jest chyba jeszcze lepszy niż sudocrem. Tylko nie wiem jak to cenowo wyglada bo u mnie penathenu nie ma :(

Fifka nie wiem czy pamuetasz ale kiedys pisałam jak kuba zaczal podgryzac w przedszkolu dzieci. ..Mial wtedy wlasnie 2latka... Przeszlo :) wiec spokojnie :) tylko duzo tlumaczenia :)

A nas dalej meczy katar :( Wszystkich niestety, lacznie z mala. Niby przez dzien u malej ok ale jsk wstajemy rano to furczy jej w nosku I az odkaszkuje wetedy :( Juz to tydzien trwa a mi pomysłów brak. Jutro znów do lekarza to zapytam...ehhh

Miłego dnia kobietki

reklama
Hej mamusie!:-)

U nas noc jeszcze lepsza niz zwykle!:-) Areczek zasnął o 23 i miał tylko 1 pobudke o 3! A potem dopiero o 6:30!:-)
Czytając wasze posty powinnam dziękować Bogu ze u nas tak spokojnie:-)

Ostatnia edycja:
Fifka, Anbas dziekuje za info o tej kupce, bo ja juz troszke dostaje do glowy, wlasnie odsawiam nabial bo juz nei wiem co jest nie tak z tymi kupami. ja zawsze wiedzialam ze kupa ma byc ledwo scieta jajecznica a nie taka pultka bez grudek wsiakajaca w pieluszke

ja szukałam na temat kupki inf. dzieci na mm jak dla mnie dyskryminacja totalna!!! żadnych wiadomości w artykułach jedynie na forach i tam też jedynie z doświadczeń a najwiecej obelg w strone a'la redaktorów bo dzieci na mm to co to kup nie robią czy jaki h%$ ?

Co do gryzienia to jak Alex tak gryzl..to ja mu lekko palec ugryzlam I wtedy dowiedzial sie ze to kogos boli. To tak jak mowic dziecku ze gorace..dopuki nie dotknie to nie wie co to... nie chodiz mi o to by gryzc dziecko tylko okazac bo on nie wie. No I nie mocno. Heh zebyscie nie myslaly ze ja dzieci maltretuje. Heheh..dodam ze tlumaczylam mu dosc dlugo z tym gryzieniem...ale on zapominal I znowu gryzl.

Pustiszi ne wiem chyba ktos usowa posty z karmieniem mm.. bo przeciez napewno nie ty jedna karmisz mm ....nagnka na karmienie piersia jest I tyle... kazda mame karmiaca mm najpierw zjada pd gory do dolu ze zle ...ze truje dziecko a potem ew. Jak mata napisze dl czego to pisza..aa no to aktycznie nie moglas. Co to ma byc...wrr

Pustiszi jesli chodzi o kupe na comforcie to bedzie ona zielona bo sie szybko utlenia jeszcze w pupce stad ta zielen ,,, a konsystencja jest napewno ardziej zbita ... wazne zeby dziec robil jedna na dwa dni najrzadziej i nie mial przy tym jakis akcji ... ja pamietam ze u nas robienie kupki to bylo takie smiszne :) bo my kladlismy Nikosia na przewijaku, jak widzielismy ze mlody cos sie czai na kupe, podginalismy nozki do brzuszka i czekalismy na kupke :) zawsze wtedy sobie szla spokojnie codziennie jedna ... no i robil ja na chusteczke :p chusteczka do kibelka a pielucha czysta (uzywalismy wielorazowek)

Akuku - normalnie czuje sie jak haker chcacy jakies haslo zlamac jak szukam info po tych zakamarkach i internetowych to mnie wkur&€@ strasznie :/ motyla noga no... ;)

Kasienka - pamietam jak pisalas juz nie pamietam komu ze bezie zielono :) wiec bylam przygotowana ale na gęstość i ze tak nie czesto ona bedzie raz dziennie oj to nie dlatego szperałam a co do taktyki lezaczkowych kupek heheh to ja tak samo jak zbliza sie godzina mlody widze ze pryka i coraz ciezej to pyk i pomagam :)

Jak ogladam tą wojne w Kijowie na tvn24 To mam ciary tam ludzie padaja az nie dochodzi do mnie ze to tak na powaznie !!! Ze to nie film !!!

dona, niby pediatra w szpitalu oglądał, bo sam mówił, że taki duży maluch to pewnie obojczyk złamany, ale pooglądał i powiedział, że wszystko ok, więc się tym nie przejmowałam. W ogóle zapomniałam o tym. No i jeszcze pewnie się przyczyniłam do większego bólu, bo kładłam małego raz na jedną stronę, raz na drugą. No ale trudno, dobrze, ze się zagoiło.

inomama, to się wymęczyłyście tym badaniem - okropne to musiało byc.

Akuku, hehe, jeszcze się doczekamy uśmiechów tylko dla nas :tak: ale póki co u mnie króluje szpara między meblami. Co jakiś czas sprawdzam nawet czy to nie przypadek - ale nie, Michał po prostu bardzo ją polubił :-D

cleopatra, wszystkiego naj naj (troszkę spóźnione ) Widzę, że nie tylko ja tak karmię - też trochę laktatorem i trochę sztucznego podaję, na razie tylko raz na dobę, ale młody ma taki apetyt, że nie wiem czy dam radę tyle ściągać. Też próbowałam z nakładkami ale mały tylko oczy robił wielkie i nawet ssać nie próbował :-)

milusia, zdarza się. A drugi samochód bardzo uszkodzony?

Kasienka, haha, to sprytnie z tą kupą. Jaka oszczędność na pampersach :-D

Aaaaa i wczoraj kupiłam Biogaię, podałam, bo kupy nie było od trzech dni i mały wyraźnie cierpiał. I nie wiem czy to przypadek czy nie, ale w nocy tak się zbombił, że do prania poszło wszystko- łącznie z prześcieradłem, a kupa była nawet na stopach :szok:

O, młody się wierci to pewnie budzić się będzie. Zbieramy się zaraz na spacerek.Zrobimy Ł inspekcję na budowie :tak:

Milusia ale ze w wasze drugie auto walnelas ? Wspolczuje bo musialas sie niezle zdenerwowac i Twoj m pewnie tez.
nie nasze-znajomego:-pcałe szczęście to był stary grat,tylko że u niego nic nie widać a u mnie dość mocno:baffled: Palant jeden stanął mi na wyjeździe a ja cofałam i nie spojrzałam w lusterko:sorry2:jak blondynka się zachowałam

kurcze jak z mała nie ma problemów to z dużym są
w nocy skarzył sie na ból zęba caly dzień jęczy mimo ibuprofenu teraz spuchniety ale tylko z jednej strony i zgłupiałam bo nie wiem czy to od zeba czy to moze świnka, ale noc szykuje sie nieprzespana
obstawiam zęba

Inomama wczoraj byłam tak wkurzona że zapomniałam Ci napisać ze bardzo Wam współczuje:zawstydzona/y: oby szybciutko Laurce przeszły te kwasy..

chorowitkom zdrówka dużo:*

co do gryzienia to dziś Kuba ugryzł Szymona...a tyle razy mówiliśmy nie gryźć!!:wściekła/y:

ja wpadłam w szał sprzątania- ako pokuta za samochód chyba:-D
chłopów "pokój"(jeżeli można tak nazwać ten syf który oni robią) sprzątnięty-a raczej odgruzowany, 4 pralka się pierze,zupa zrobiona i zaraz chyba za ciasteczka sie biore z chłopakami,bo zasmarkańce i nie poszli obaj do przedszkola,do tego mąż do 18w pracy..:baffled:

reklama
My dzisiaj byliśmy na bioderkach. Wszystko ok, mały przespał badanie :-D
Nie nadrabiam bo się kiepsko czuję... Mam znowu silne zawroty głowy, szczególnie w nocy. Kurczę po ciąży miało minąć, a to znowu wróciło... Denerwuję się, źeby np jak wstaję nie upuścić maluszka. W sobotę pojadę badanie krwi zrobić, może to żelazo?....

Do góry