reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
Witam wszystkie styczniowe mamy a w szczególności te nierozpakowane:) Mój termin był na 21 styczeń i cisza...... zero skurczu i dzidzia nadal bardzo wysoko. wiec wywołanie na 31.01.
Justynaj rozumiem twoje poddenerwowanie czekaniem :)
Dziewczyny mam takie pytanie- czy któraś z was miała taki ból w kroku , coś jak by mocne zakwasy?. oczywiście nie robiłam nic co mogło by je spowodowac, wrecz przeciwnie. Ale cięzko mi czasem przez to chodzić a szczególnie sie podnieść. Czy powinnam się tym jakoś martwić?

Pustiszi, nie martw się nie ty jedna - ja wczoraj pół wieczoru przepłakałam...

u nas noce nienajgorsze, mały budzi się 22, potem 1-2 i 5-6, na szczęście szybko usypia ostatnio

mam pytanie - od kiedy zamierzacie wkładać dzieci do leżaczków?

Malinka zgadzam sie nie ja jedna oj napewno nie :) ale ja jak mi dziecko płakalo wychodziłam do drugiego pokoju dziękuje Bogu ze mam wspaniałego męża i trzymał to wszystko w "kupie" a dzieciaka wkładam ale dosłownie na góra 15 min na dzien poki co :)

Mogę sie o cos zapytać bo mi dzisiaj mija 2 tydzień po urodzeniu i ciagle krwawie myślicie ze jak jeszcze ten tydzień będzie czerwony to iść do gginki ??

Pustiszi, u mnie też mąż ogarnia jak ja mam kryzys, ale będzie z nami tylko do środy a potem nie wiem, jak sama dam radę :/

i ja też ciągle krwawię więc chyba to normalne...

Dziewczyny normalne jeszcze z tym oczyszczaniem . Ja tez przechodzilam kryzys jak mi sie zastoj zrobil i nie moglam sciagac pokarmu z jednej piersi; a raczej sciagalam max po 20ml. a w drugiej tez nie wiele wiecej.... i maly poplakiwal bo jesc chcial. ciezko bylo/ zreszta nadal nie mam zbyt wiele tego pokarmu , sciagam ile moge zeby cos rozbujac. Ale z dwoch piersi 50ml czy 60 to chyba nie ma szalu . A Filipek wazy 5180g to i zjesc potrzebuje .

malinka, pustiszi mi 2 tygodnie po czyszczeniu cos tam jeszcze leci, czasem wiecej czasem mniej ale na pewno nie jest to krew tylko takie brudne uplawy, a co do leżaczków to mój czesto w ciagu dnia lezy sobie i spi w lezaczku ale przeciez tam plecy ma w jednej plaszczyznie z główka wiec nie ma mowy o jakims wykrzywieniu kręgosłupa, a tylko cialo jest ulozone pod innym kontem.. a dlaczego wy nie dajecie do leżaczków, bo zastanawiam sie o co chodzi?

kamag chyba juz kiedys cie witalam ale jezeli sie myle to witam teraz. za pewno niedlugo tez sie rozpakujesz. ja mialam rozpakowac sie 8,01 a dzisiaj moj synek ma juz 6 tygodni. co do bolu w kroku to ci nie pomoge bo nie miewalam

dziewczyny ale moj suwaczek cos oklamuje bo powinno byc 1 miesiac i 2 tygodnie a wskazuje 1miesiac 1 tydzien i 4 dni, ciekawe dlaczego

Ostatnia edycja:
Pustiszi to mnie sie wczoraj emocje zebraly i ryczalam caly wieczor i pol nocy jeszcze dzis mam oczy spuchniete ;) ale ja jeszcze przed porodem;-)

Kamag to zycze Ci bys juz niedlugo urodzila jeszcze przd wywolaniem.ja mam wizyte na 31.01 i ustalenie wywolania ale tez nadzieja ze cos sie wczesniej ruszy;-)

reklama
Och jest to obciążenie dla nas podejrzewam ze jakbym nie musiała po 18h wyjść ze szpitala tylko leżała z małym to bym jakos sie bardziej do nowej sytuacji nastawila a tak to po 10 dniach po porodzie dotarło do mnie ze mam dziecko i może bym do cholery pomału wzięła sie w garść !!

Ja w tym lezaczku to mam małego trochę za bardzo zgietego podkładam pod pupe kocyk ale i tak i tak o siedzi ImageUploadedByForum BabyBoom1390749073.442838.jpg poczekam z miesiąc zeby mógł sie dłużej bujac a napewno ją i tak wykorzysta do granic możliwości :)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1390749073.442838.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1390749073.442838.jpg
    33 KB · Wyświetleń: 57
Do góry