reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Tamtusia to zabierają na naświetlania??? a co z karmieniami? Nataniel też leżał pod lampami ale ciągle był ze mną na sali. z wypróżnieniami też nadal mam kłopoty, nie codziennie się "załatwiam" ;) w razie co, gdyby bardzo cię bolało to poproś położne o czopek glicerynowy, bardzo pomaga. hemoroidy też mam :/ niestety tak to wygląda po porodzie sn, trzeba przecierpieć :(
Milusia zakładam, że gdy zjem rano to jeszcze tego samego dnia mały powinien zareagować jak by było coś nie tak

reklama
Tamtusia - SZOK! nie możesz być z małym na sali??? widzenie dopiero jutro?? Oszaleli czy co?? Z obojgiem wracałam do szpitali bo żółtaczka i byli naświetlani, pewnie teraz czeka mnie to samo, ale byłam NON STOP z dzieckiem, zabierali ich tylko na pobranie krwi (czyli ok 3-4 minuty)! Nie wyobrażam sobie co teraz przeżywasz i jak się czujesz.. tulam mocno...

A ja jutro wizyta u gin, ciekawe co mi powie jak mnie zobaczy jeszcze z brzuchem :-D

Justynaj

a nierozpakowanych zostalo jeszcze tylko z tej listy co Blue wpisywala 14 dziewuszek ... choc nie wiadomo co z Calineczka i Juliana ... jesli sie rozpakowaly to 12

Iwusia87.Kasienka.Justynaj.Vanilli.Delewarre.Agagsm.Blondii1990.Ivi.Siva.Yoanna82.Olich.Em-ka.

bo pewnie Anisen tuli juz okruszka swojego ... a Tina Nisiao i Kaha dzisiaj najpozniej jutro utula swoje ...

hej kochane!:-)
u nas blogi spokoj... w miare sie wysypiamy, z karmieniem rewelacja, diety specjalnej nie musze miec;-) a dzis zaliczona pierwsza samodzielna kapiel - do tej pory mama nam pomagala. Teraz Areczek slodko spi,a mama nadrabia zaleglosci:-)
p.s. nawet ciasto dalam rade dzis upiec dla babci:tak:

Dzieki za odpowiedzi. No ja tez myslalam ze bede z nim, a polozna,ze tylko odwiedziny o 11.30 i 19 i mam sie nie spoznic, jak tylko zamknela drzwi to tak zaczelam ryczec, ze szok, a mleko mam odciagac, zaraz wlasnie ide do pokoju laktacyjnego :-( tak mi tu dziwnie i zle teraz na tej sali, bez synusia mojego, masakra. Pewnie dopiero w czwartek wyjdziemy i oby bo juz chce do domku. Maz prawie caly dzien z nami jest, ale co dom to dom... eh

jezu, Tamtusia, co to za szpital?? oszalalabym z rozpaczy.. Albo kombinowałabym jak przenieść się do innego szpitala... Ale nie martw się, takie maleństwo pewnie bedzie grzecznie pod lampami leżało, nic mu się nie stanie, a im dłużej tam będzie leżał tym szybciej żółtaczka zejdzie i wrócicie do domku!

Jeeezu, ja chyba w tej ciąży do końca życia będę :rolleyes2:

Czytam sobie Was i tak sobie myślę, że ja już chyba nie pamiętam jak się dzieckiem małym zajmować ;-)

Tatmusia, współczucia normalnie - jakiś dziwny ten szpital

Tamtusia no normalnie co to za szpital jest, jak to nie mozna do dziecka przyjsc? a jak placze bo glodne to co nie moga go z tych lamp wyjac?nie rozumiem tego.Sama dosc duzo przeszlam z1 corka, ktora mi zabrali, ale moglam przyjsc kiedy chcialam i oni tez dzwonili po mnie jak mala plakala. W praktyce bylo tak,ze stale u niej siedzialam. Wierze,ze plakalas, bo przeciez wiez matki i dziecko po porodzie jest mega silna, jak oni tak moga robic...Na szczescie, z tego co piszesz, to tylko do jutra, wiec trzymam kciuki,zeby szybko czas zlecial:tak:

Delewarre mnie tez sie wydaje, ze ta ciaza sie ne skonczy nigdy;-)tylko u nas akurat z conajmniej 2 dni by mogla dzidzia poczekac, bo niezbyt zdrowi jestesmy narazie;-)wiec dzieki temu nie dostaje na glowe z czekaniem:tak:

Kasienko, widze,ze i u Ciebie dzis termin, Gratuluje!

Mam nadzieje,ze u Anisen Tiny, Nisiao Kahy wszystko dobrze i juz jutro (a wlasciwie dzis) sie posypie dzieciaczkami na Dzien Dziadka:-)

Tamtusia jak za jakiejs komuny ... ja bym sie klocila :| grrrrrrr

Agagsm oby wszystko bylo dobrze ... &&&&&&&&&&&&&&&&&& i niech wywoluja jak najszybciej

Justynaj​ Tobie rowniez gratuluje :p dzsiaj rodzisz hehe :p

reklama
magsus moj ogolnie nie lubi sie ubierac, i niekiedy marudzi przy zmianie pieluszki ale nie zeby wrzeszczał, a nie ma jakis odparzen od pieluszki ?

Sylka na pewno małego slychac u sąsiadów, ja mieszkam w domu z tesciami i oni az cierpna jak wieczorami zaczyna sie placz bo pamietaja kolki od moje corki i boja sie ze jemu tez sie zaczynaja

Tamtusia bardzo mi przykro, mam nadzieje ze zołtaczka szybko przejdzie i wrocicie do domu

info od szczęśliwej Anisen umieszczam we właściwym wątku:)

Do góry