reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

hej!

U mnie dziś średniawo - o 3 w nocy ból głowy mnie obudził paskudny, ale się zmusiłam i poszłam spać dalej. O 5:30 juz masakra tak bolało, że wstałam i wzięłam paracetamol - no i tak z czapy ciśnienie sobie zmierzyłam a tu 148/99 - no to się przestraszyłam. Godzinę chodziłam, żeby się rozeszła tabletka i po godzinie trochę spadło ciśnienie - 135/88 więc poszłam spać dalej, ale dziś co zmierzę to mam nie mniejsze niż 130/85. Na szczęście mały w brzuchu szaleje, więc z nim dobrze - jutro z rana zawożę mocz żeby sprawdzić czy mi białko nie wzrosło i jak się sytuacja powtórzy to mam jechać na IP.

Jeszcze jutro to bym nie chciała rodzić, ale 23 to już w razie w niech rozwiązują ciążę, bo jak ma mi głowa rozsadzić od ciśnienia to wolę poród wywoływać...

kasieńka
: ciekawe to co piszesz. U mnie córa z 28 grudnia więc myślę czy mój syneczek nie chce czekać do 28, bo niby teraz mam termin na 25.01, ale się go nie spodziewałam w tym terminie i raczej właśnie tak szacuję, że pewnie bliżej 28 planuje...
no, ale póki co zobaczymy co z tym ciśnieniem - jak się uspokoi to pewnie wyjdzie po siostrze :tak:;-)
iwusia, tina: kciuki za was, żeby szybko poszło!
elama: aaa zostawiłaś mnie na placu, a miałaś na mnie czekać :-p
siva: przynajmniej masz jakies alarmy - bo u mnie cisza jakaś...
blue: za to czekania nagroda w postaci expresowego porodu :-D
delewarre: haha mój tez się cyka i ciągle mi mówi, żebym jeszcze nie rodziła, bo on nie jest gotowy :-D
justynaj: może ci się organizm oczyszcza przed porodem - kto wie;-) ja już też się dopatruję, bo mnie wczoraj przeczyściło nieźle, ale skurczu nawet jednego, latałam na mopie po mieszkaniu, sprzątałam, naczynia myłam i nic...
Fifka: no to parę dni będziesz miała ciężkich jak skok rozwojowy;-)

reklama
Moj alex z 15 lipca viki z 5 lutego a emil z 7 stycznia...ale skurcze regularne 5 stycznia.. z 5 na 6 odeszly wody a on urodzil sie 2 minuty po polnocy 7.01 ..kto wie moze I cos w tym jest.

Akuku jak dobrze ze synek juz w domu !!! W domu szybciej wróci do zdrowia kciuki mocno trzymam za synusia i Ciebie &&&&&

Inomama będzie dobrze córeczka napewno zdrowa jest bo inaczej nie moze byc !!! Zdaje sobie sprawe ze boisz sie tego badania ale wierze ze wszystko jest ok

miejski bandyta fajnie ze lepiej sie czujesz bo stan naszej psychiki jest teraz ważny dziecko wyczówa każde zdenerwowanie i przygnębienie . Co do brzuszka to nie martw sie tym bardziej ze mało przytylaś ja w ciazy z Julia przytylam 30 kg i schudlam szybko żadna skura mi nie wisiała mimo ze brzuch miałam jak piłka lekarska teraz tez wracam do siebie szybko nie moge sie tylko oswoić z tym ze mam pępek znowu !!!
a karmieniem w miejscu publicznym sie nie stresuj zawsze możesz zakryc pierś i dziecko pieluchą poza tym jestem zdania niech sie wstydzi ten kto widzi !!!!! Dla mnie to naturalne :)

fifka oj ja wiem cos o tym tylko mamusia i tylko rączki ani do toalety ani zjeść no zupełnie nic i tak pól roku heh ale to przez kolki kilka razy dziennie . Teraz druga corcia oprócz tego ze często cyca chce to polezysz w łużeczku i sprzątnąć moge i zjeść najgorsze noce jak wieczor sie zbliża to szaleje strasznie tylko rączki!!!

Ja po pierwszej wizycie u lekarza Oliwka grzeczna była :) i przytyla 400 gram przez 8 dni :) teraz śpi a raczej juz sie budzi po 3 godz wiec zaraz sie dopadnie do mojej piersi :)
moja starsza pociecha jest wspaniała pomaga mi bardzo nie jest zazdrosna przynosi pampersy chusteczki wszystko co potrzebne wczoraj po kąpieli smarowała nóżki siostry oliwką bo skura jej schodzi jak z piskorza :) ma przy tym taka frajdę ze szok :)

dziwczyny jakie surowe warzywa jecie ???? Ja sie boje cokolwiek surowego zjeść tylko jabłko i banana :( zjadłam wczoraj kanapki z sałata lodowa i brzuszek bolał mała :( musiałam jej dać esputicon bo krzyczała bardzo nóżki przeżyła . Tylko ze w szpitalu tez jadlam ta sałate i nic nie było wiec niewiem czy to od tego .

hehehe no nie mogę Blu w końcu się rozpakowała:-D:-D:-DTa to udana no ale Wojciech wagowo to się popisał:szok::-D
ciekawe co u Anisen...jak dzis urodziła to w soje urodziny,chyba i męża i na dzień babci...(dla kochanej teściowej:-D)

Kasieńka
u mnie chłopcy z 9,mała z 12 więc się nie sprawdziło chyba;-) (a gdybym rodziła naturalnie to pewnie był by 13)

Bandytka jesli karmisz piersią to tylko weź przybory do przebierania(i oczywiście ubranka na zmianę)

dziekuje za odpowiedzi :) to ciekawe kiedy przyjdzie moj babel :)

Agagsm​ oby cisnienie sie uspokoilo

Blue jak Ty wypchnelas takiego babelka tak szybko :) daj przepis bo i mnie to czeka cos widze

Ostatnia edycja:
kobietki a slyszala ktoras o czyms takim ze dziec z brzuszka czeka na dzien w sensie liczby kiedy urodzilo sie pierwsze dziecie ?

kiedys o czyms takim czytalam no i ciekawa jestem na ile sie sprawdza .. bo moze moja mala czeka do 24 jako ze wtedy na swiat przyszedl Nikos

O noł, Kasieńka - oby nie, bo Julka z 1 czerwca! Nie chcę czekać do lutego ;), choć znajomy mi wykrakał, że jak mam termin na 26 stycznia to będę rodzić 4 lutego :)

hej hej :)

Bandytko dziewczyny już poradziły co wziąć ze sobą, a ja dodam tylko tyle, żebyś nie przejmowała się publicznym karmieniem. a jak ktoś ma problem to zapytaj delikwenta czy też się kryje po kątach gdy je obiad... mnie zawsze goowno obchodziło co myślą inni o tym że karmię dziecko w miejscu publicznym, jak się nie podoba to niech się nie gapi :-p
gołe cyce na bilbordach nie wzbudzają w pl tyle kontrowersji co matka karmiąca piersią swoje dziecko, paranoja
Akuku super że Alex już w domku
Fifka powoli wracam do żywych więc już się biorę za obowiązki moderatorskie :) to kiepsko, że Adrian taki marudny :( aaa mam do cię pytanie :) czy mogę już Gabrysia zachustować? czy za malutki jest jeszcze?
Kasienka u mnie się nie sprawdziło bo Nat z 4 października, a Garbyś z 9 stycznia.
u nas to tatuś strasznie zawiedziony jest, bo sam się urodził 10 stycznia i miał nadzieję, że mały też się tak urodzi, a on wyskoczył 9 stycznia heh
magsus z surowych jem sałatę lodową, ogórki, jabłko, gruszkę i trochę banana Nankowi skubnęłam. wszystko malutki dobrze przyjął

jej jak ten czas szybko leci, niedługo będzie 2 tygodnie jak urodziłam :) Gabryś strasznie mamusiny się robi, jak nie śpi to najlepiej na brzuszku na mamusi mu leżeć(dlatego się Fifi o tą chustę pytam :)) Nataniel trochę zazdrości okazuje, często przychodzi się przytulać ale i tak babcia jest numerem jeden dla niego, boli to bardzo :(
i mam pytanie dla kobitek po porodzie, jak sytuacja z waszym krwawieniem? bo ja wciąż żywą krwią krwawię, wydaje mi się, że to za długo... w czwartek wypadł mi spory skrzep i kilka dni było spokoju - słabiutko krwawiłam, a teraz od dwóch dni znów leci sporo ehhh

Bandyta u nas musimy miec skierownie na bioderka, pieluszke, akcesoria do przewijania, pesel dziecka i cyca przy sobie jakby maly chcial jesc, osobiscie nie widze nic zdroznego w publicnym karmieniu dziecka ale staram sie wybierac ustronne miejsce a jezeli mam mozliwosc to kabine do przebierania sie w sklepie. nie lubie jak niektorzy ludzie patrza z pogarda na karmiąca matke. przeciez to piękny widok

justynaj mam nadzieje ze to nie jakies zatrucie

Akuku ciesze sie ze z Alekscem juz lepiej i jestescie wszyscy w domu

Fifka mam ten sam problem z Antkiem, tez zrobil sie terrorystą i chce tylko na rękach, każde polozenie do wózka czy łózeczka koncy sie strasznym placzem i czerwienią pokrytą twarzą

Vinga ja też nadal krwawie a juz wydawalo sie ze jest lepiej po tym czyszczeniu i znowu na nowo zaczyna cos leciec. i święte słowa dotyczące karmienia w miejscu publicznym

Bandyta tak jak vinga mowi gole cyce na bilbordach sa ok a karmic piersia to juz zle... ale jak karmic butelka bedziesz to tez albo tymbardziej sie nasluchasz ze jakto butelka, sztucznie.. wszystkim nie dogodzisz. Sa bluzki z otworami na piersi ze nawet nie widac.

Vinga mi polozna mowila ze to normalne ze bede kilka dni krwawic kilka dni plamic akbo nic i znowu krwawic... wiec chyba wsio ok.

reklama
Vinga nasze szkraby urodziły sie tego samego dnia i u mnie tak samo krew sie leje chociaz miałam kilka dni słabszych w jednym dniu wcale juz nie leciało a dzis to wogóle jak ze studni leci szczególnie podczas karmienia lub niedługo po !!! Wiec chyba normalne to jest :)

Dziewczyny czy wasze dzieci tez wrzeszczą podczas zmiany pieluszki??? U mnie jest porażka zanim zmienię pampersa ze 3 razy musze ja brać na ręce zeby sie uspokoiła :( juz pare razy mnie osikała a dzis grubsza sprawa poleciała :) :-Dstarsza córka miała ubaw ze mama w kupie Oliwii jest . Robię wszystko chusteczki grzeje na grzejniku wiec sa cieplutkie smok nie pomaga śpiewanie gadanie no nic nawet grająca maskotka :( najgorzej w nocy jest bo tym krzykiem budzi starsza córkę ktora potem nie moze zasnąć i marudzi mi w dzien :(

Do góry