reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

no tak justynaj brzuch niewatpliwa atrakcja ostatnio poszlam do fryzjera i fryzjerki pytaja czy blizniaki ja mówie ze jedno a babeczka podchodzi i pyta czy moze brzuch na szczescie w nowym roku poglaskac mówie jasne ;D a pozniej wychodzac zycze jej zeby sie dzidizus w brzuszku pojawil a ona tak sie patrzy na mnie i mówi : Nie nie nie dziekuje ja mam juz dwojke w domu ...p;atrze sie na nia i mysle po co mi brzuch macala a ona do mnie ze to tak na szczescie , jakby taka krolicza lapka no masz ...:rofl2::confused2:

reklama
no pieknie sie Vinga uwinela :D
rany niech sie i u mnie zacznie :(

a ja dzisiaj w spzitalu wyladowalam ale tylko na sprawdzenie booo dostalam KOLKI ... czujecie KOLKI i trwala od 22 do 6 rano ciagly nieprzerwany ostry i klujacy bol z lewej strony brzucha (myslalam ze sie lozysko odkleja)... lekarz wszystko posprawdzal ktg usg i nic nie wyszlo ... a o 6 jak reka odjal ... myslalam ze z bolu zejde ... :|:|:|:|:|:| a potem ze sie wsciekne bo do szpitala pojechalam o 4 jak juz nie moglam ...

Kasienka, ja dokładnie wiem jak się człowiek czuje z taką kolką, bo sama miałam kilka razy w tej ciąży. Nawet pisałam tu o tym,sama myślałam wtedy zeby do szpitala jechać, bo ból okropny. Ale w końcu po nospie i espumisanie przeszło.

Normalnie czuję się jakbym miała okres zaraz dostać :baffled: Brzuch mnie boli i w ogóle dętka jestem. Hehe, już zapomniałam jak to jest :)

Ale jazda z tymi porodami hihi :))))

Pustiszi noooo doczekalas sie i wiedz ze cos sie dzieje :))))

My juz po karmieniu, zaraz ide lulu dalej :)

Heloł Kochane,
Melduję się po nieprzespanej nocce - sprawozdanie z wizyty na wizytowym zostawiłam, ale tak jak pisałam w skrócie szyjki brak, więc to może być kwestia tygodnia jak powiedział gin. Tym bardziej, że wczoraj chyba mi pan glutek odszedł i skurczy mam coraz więcej ;)
Miłego dnia, jak się trochę bardziej ogarnę, bo jeszcze piżamiakiem jestem to zajrzę :)
Super, że Ino i Vinga mają już Maluszki przy sobie - ja już też chcę!

Ha no i jestem po drzemce już bo noc nie przespana nic a nic .... Przeczytałam ze ten czop to i dwa tyg można na poród czekać ... Bahama mama szok

Cos mnie tak myje bardzo delikatnie pod brzuchem ale bardziej delikatny ból to nie skurcz...

Blue ja mam na 13 go i nic nie było w nocy wykorzystałam męża nie kłamie to on mnie mi sie nie chciało (ból głowy jak jasny ciul) przyspieszył ?? Zobaczymy póki co ciszaaaa

no to się posypało:), wchodze wlasnie na kompa a tu takie zmiany, nie ogarniam:)

Inomama spokojnie bedzie dobrze. no wlasnie doczytalam ze Laurka juz jest z nami na świecie. gratulacje,

Diablica musi byc dobrze, trzymam kciuki, Mikuś to silny chlopczyk skoro nie poddaje sie i na pewno juz teraz sie nie podda

Vinga a ty to sie wcisnełaś do szeregu:)

Ja bylam wczoraj na pierwszej wizycie u pediatry i maly dobrze przybiera,podniosla go za raczki do gory i stwierdzila ze ma dobre napiecie. pielegniarka ktora daje szczepionki powiedziala ze nie dostrzega u niego cech wczesniactwa. dostalam 3 skierowania: do okulisty, poradni preluksacyjnej (bioderka) i poradni patologii noworodka (ze wzgl na to krwawienie w glowce). pierwsze szczepienie czeka nas na poczatku lutego jezeli oczywiscie po usg glowki nie bedzei przeciwskazań

Wlasnie wracam z galerii naszych bobaskow, wszytkie przesliczne , a każde inne:)

Ostatnia edycja:
Aniia - Natalka jak calineczka drobniutką taka ma urodę delikatna

Vinga - a Gabrys taki spokojniutki heh czarnulek super !!

Wszystkie dzieci śliczne!!

Marika - Laurka taka księżniczka mała królewna :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Sylka kurcze... a co ile mały je? Mogłabyś zrobić inaczej jakbyś miała wagę. Ważyć małego w ubranku przedi po karmieniu (idealnie w tym samym przed i po posiłku) wtedy pokazałoby ci ile zjadł i dałabyś brakującą część z butelki. U nas w szpitalu tak robili, tyle ze u nas Adrian był za bardzo zmęczony po piersi zeby dojeść jeszcze z butelki... tyle że on jeszcze wczesniej urodzony. Współczuję tego ściągania bo przerabiałam to ponad tydzień.... nic fajnego...

Dona
no to gratuluję! My dzisiaj mamy wizytę u pediatry! Chociaż jak była u nas w domu i oglądała Adriana to mowiła ze jest świetnie rozwinięty neurologicznie i bardzo silny. Zobaczymy dzisiaj...

Heh nie lubię tego okresu kiedy już jedne mają dzieci a drugie z utęknieniem czekają na porodu... ale niedługo już wszytko się unormuję :* Trzymam za was kciuki! :*

Do góry