reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Zapomniałam wam wczoraj napisać że leżąc pod kroplówką miałam próbę generalna porodu bo obok babka rodziła. Mówiłam że nie będę się źle nastawiać do porodu ale po wczorajszym dniu strach jest.

reklama
Wypadł mi czopek roztropek ;) chyba nie cały nie wiem ile sie powinnam spodziewać to teraz czekam ale nic nie boli ale to nic czekam :)

ło jeju Was to naet na noc nie można zostawić bo już porodziły:-D

Jej jak super- Inomama to dobrze że urodziła bo jeszcze by ich tam rozniosła:-D ciekawe jakie komplikacje były...:-(

No i Vinga to taka niespodzianka dzisiejszej nocy-poród przyznam ekspres-rozbawił mnie tekst"mąż poinformowany ale dałam mu jeszcze pospać":-D:-DSkubaniec dobry musi mieć sen,mój to już by w gaciach lecial do szpitala a ten se jeszcze pośpi:-D

Smutne wieści od Diablicy...:-(mam nadzieję że mały sam zacznie oddychać...

DZiewczyny ostatnio która to pisała że jej córka ma ospę,więc kładą ją do szpitala bo ona nie miała?Blanka??

Dzisiaj w nocy obudziłam się w nocy i bolał mnie brzuch. Myślę super, coś się zaczyna... A to co siku mi się chciało. Chyba mam już schizę. Zaraz pójdę na ktg pieszo, kilka km....:szok: to może mi się zachce rodzić. Podpytam tam o tą opryszczkę- wyglądam okropnie....
Kurcze dzieciaczki rodzą się na potęgę...l ja też chcę!!!! Od weekendu ma być zimno jak zasypie to nie dojadę do szpitala...
Trzymam kciuki za Mikołajka musi być dobrze.

Jej już wszystkie rodzą :D A ja na jutro termin a tu cisza :D Dzisiaj idę na KTG a jutro mam USG. Dziewczyny, niech któraś da mi do siebie numer bo mam tylko do vingi a ona tera dzieciaczka ma to co jej będe głowę zawracała gdyby co :p:p

Cześć ;**!!

ale jaja jak to mozliwe nastawialam sie na wiesci od inomamy ok ale vinga wow ;**!!
gratki ;***

do i beczenia ciag dalszy ;( pustiszi gratuluje;** czopa dasz troche :( :-(

diablica biedny mikus trzymam kciuki za pierwsza probe oddychania ;*

Ale wiadomosci, az nie moge uwierzyc, chociaz jest styczen, wiec maluszki wychodza na swiat tak jak mialy :-)

Mikuniu dziielny chlopczyk z Ciebie, dzisiaj na pewno i sie ladnie uda samodzielnie oddychac i mamusia juz nie bedzie sie tak denerwowac.

Wczoraj bylismy w poradni neonatologicznej i Wiktorek za malo przybiera na wadze, od wczoraj sciagam mleko z piersi laktatorem , zeby wiedziec ile go jest a reszte dokarmiam sztucznym, sciagam tylko 60 mm i 30 daje mu mm.Pani doktor powiedziala ze jest wczesniakiem i nie ma na tyle sily , zeby ssac jeszcze odpowiednia ilosc z piersi, wiec musze go podkarmic mm, jak nabierze wiecej sil, to moge wrocic do samej piersi. Wiec jedziemy z tym lakattorem, ale deneruwje mnie to sciaganie, wolalbym ccycusiem,mam nadzieje ze szybko dojdzie do swojej normy wagowej.

No to teraz czemkamy na wiesci od magsus i moniki mysle ze one juz po wszystkim ;)

a no i pustiszi a moze teraz ty??:) :-D

n donra na kazdym watku trzeba pomarudzic ;( alez jestem zawiedziona ;(( buuuu ile ja bede w tej ciazy?? moj m sie nabija ze czarownica mu sprzedala plemnika magicznego na 18 miesieczna ciaze ;((....

a Vinga zeczywiscie poród ekspresowy !!! o 2.11 jeszcze na forum pisala ze dala mezastemu pospac i idzie pod prysznic a o 5.40 urodzila ale jaja ja tez tak poprosze ;OO maz nawet pewnei nie potrzebowal batonika haha ;Dnie zdazyl by zjesc ;D

ja juz czekam ze zniecierpliwieniem nazdjecia i informacje ;D

ej bo zaczynam sie denerwowac czy tylko ja pisze ze nie ma magsus??kurde ona przed wczoraj pisala ze ma skurcze i chyba bedzie poród i sie nei odzywala ma ktos wgl numer?? bo z tego co pa,ietam to ona z komórki na bb wchodzila ale klops mam nerwa czy jest ok ;(

kaha to mysle ze najlepeij to do fifki bo ja tez nie rozpakowana i moge sie sypnac wiec bez sensu ;*

sylka malutki podrosnie i bedzie jadl z samego cyca juz zobaczysz bedzie ok ;** buziaknij go odemnie ;*

Ostatnia edycja:
reklama
Witam z rana dziewczyny! Vinga to Ty jestes formula 1 zdazylam sie chwile przespac od Twojej wiadomosci,a Ty juz mialas malego na brzuchu.Skandal;-)znaczy no cudownie, nie zdazylas sie zmeczyc pewnie nawet:-)

Jak tak dalej pojdzie to zostane tu sama pod koniec stycznia dziewczyny, u mnie cisza na morzu, poza tym, ze Konradek sobie dyskoteki w nocy robi, bedziemy DJ na niego mowic jak sie urodzi:-D

Nic jade zawiezc mala, a potem odwiedziny w mojej pracy.Bardzo chca zobaczyc moj wielgasny brzuch jeszcze przed porodem:-D calkowicie ich rozumiem to ogromna atrakcja

Czekam na kolejne wiesci.
Vinga rozkleilas mnie od rana, bede na Ciebie expresso mowila od dzisiaj:-D

Aa Cleopatra, jesli jeszcze zdazysz przczytac. to wazne. zawsze wszystko gorzej wyglada z boku niz jest. nie jest latwo urodzic, ale wierz mi diabel straszniejszy jak sie to widzi,slyszy z boku. Dlatego wspolczuje juz mojemu na to znow patrzec:-Dale juz mu zaczynam wbijac do glowy,ze moje ewentualne krzyki mi po prostu pomagaja wyrzucic bol, to wszystko;-)bedzie ok

Ostatnia edycja:
Do góry