reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Ja mam trmin na 14 stycznia i choc data bardzo mi się podoba,jakoś wątpię że wytrzymamy do tej daty.
Salli już po wszystkim,gratulacje,już masz malutka przy sobie.

Jaka ja dzis slaba aż mi ręcę drżą,jakoś taka rozedrgana w środku jestem,ale spokojna.

Pojadłam i chyba pójde na drzemkę,bo o 17 wizyta :)

reklama
A ja przeczuć żadnych co do daty nie mam - ale fajnie jakby mała zrobiła prezent na dzień babci, bo będzie jej oczkiem w głowie:-D A przy okazji to też moje imieniny, więc już w ogóle byłoby super ale ona chadza swoimi ścieżkami i wcale się nie przejmuje tym co jej rodzice mówią;-)
I tak jak u Anisen, zaczęły się u mnie pytania czy jeszcze nie urodziłam... Najpierw wczoraj w pracy jak byłam z L4, a potem to już z 5 osób jeszcze popołudniu... I o ile rozumiem te które piszą by zapytać co i jak (w tym wredna zołza z którą pracowałam, a chce wiedzieć tylko by jako pierwsza móc przekazać dalej) to skoro ktoś mnie widzi to mimo wszystko można się domyślić, że chyba aż tak bym się nie obżarła:confused:

kurcze leze i wyje z bólu. żeby to jeszcze skurcze to by było spuer ale boli mnie całe biodro, jakby mi je ktoś kwasem polał , do tego ścierpnięte okropnie. Gin wczoraj powiedział ze dziecko tak ustawione ze uciska na nerwy też :( a wiec to moje atrakcje do końca ciązy chyba ze sie przestawi ale wątpie bo ma mało miejsca.
Az z tego wszystkiego dzieci dostały na obiad tylko pomidorówke z makaronem i frytki , Kinga z jajkiem Kuba z kotletem odmrożonym z lodówki ( bo on jajek sadzonych nie moze )
Biedne maluchy będą dzis bajki ogladać i będziemy tylko czytać bo nie dam rady nic innego.

Hejka dziewczyny, a ja sobie palec przecielam i to mocno przez cala szerokosc opuszek az do paznokcia, boli jak cholera ciezko mi pisac, sprzatac, to jeszcze prawa reka. widze,ze mnie pan Bog do bolu hartuje.
Milego dnia wszystkim:-), ja chyba sie poloze bo nie mam na nic sily dzisiaj:crazy:

;) ależ fajnie tej naszej sali :)

ej wgl to czyzby magsus urodzila???ona woczraj miala te skurcze i od tamtej pory sie nie odezwalaa??

a cleopatra i monika??? hm

kaha ja mialam om ostatnia 8 kwietnia a termin mam na 15 wiec róznie ci lekarze licza :O

anisen nie zaartuj kobieto ja codziennie nei mam sily na nic innego podziwiam ci e;*!

kasienka prawda?? hehe a wszystko dobrze i wychodzic nie chca :)

bluelovi - tylko u mnie to trochę inaczej :) Bo ja miałam niby stwierdzone PCO i staraliśmy się pod nadzorem lekarki i wiem kiedy miałam dokładnie owulację (+- jeden dzień). I tak jak wyliczałam na kalkulatorach to wychodziło mi 12 styczeń, ale według lekarki, która mnie prowadziła wyszło 10 styczeń. I do ostatniego USG idealnie się wpasowywało w ten termin :D No zobaczymy co z tego wyjdzie. Jutro mam KTG a w piatek wizytę USG. Zobaczymy co mi powie :)

blue - jak byłam przed świętami, to ginka powiedziała, że zamknięta na amen i że dzidzia się nie śpieszy na świat :D Ale to było jakoś 20-go grudnia. Od tego czasu mogło się coś zmienić (mam nadzieję). Powiedziała mi, że jak do 7-go nie urodzę to mam do niej zadzwonić. Więc wczoraj dzwoniłam i się umówilam na piątek. Zobaczymy czy coś drgnęło. Już się doczekać nie mogę tej wizyty :p:p:p

hej kobitki!

z tymi szyjkami to tak jest - najpierw się skracają straszą, a potem jak przychodzi co do czego to porodu nie ma:tak:

Blue: ja niby też wieloródka i to taka właśnie, co pierwszą ciąże całą z rozwarciem na 2,5 palca przechodziła - a teraz nawet złamanego skurczu nie miewam, jedynie twardnienia brzucha;-)

Fifka: ja Miśkę urodziłam 28 i dostałam wtedy 28 długich cudownych róż od męża, więc mu powiedziałam, że kolejne urodzę 31 żeby było ich jeszcze więcej heheh i oby to prorocze nie było heheh
co do obowiązków domowych - to wierzę, że dwoje małych dzieci, szkoła i dom mogą być wyczerpujące, ale kto jak nie my? zawsze dajemy radę...

Anisen: ała - frytki też dobra rzecz, co się przejmujesz :tak: u mnie dziś chyba pizza będzie, bo mam ochotę i tak sobie myślę, że potem karmiąc to już sobie nie pojem, więc chyba obiadu nie będzie, a miesko odgrzeję jutro...

milusia, justyna: zdrówka dla waszych rodzinek!

jagus: ja byłam wczoraj zawieźć L4 do pracy i to samo - wchodzę i słyszę - oo a ty jeszcze nie urodziłaś - jakby widac nie było :-D ale lepiej - mój mąż mówi, że on już nie m oże u siebie w pracy, bo jak przyjdzie 5 minut spóźniony to już dzwonią czy ja rodzę....

nisiao: ja dziś zaliczyłam w dzień drzemkę 2h - a co tam sobie będę żałować ;-)
no to która teraz rodzi następna?

reklama
Hej ja na sekundke, pozniej was nadrobie troszke i poodpisuje.
A wiec Emilek urodzil sie 07.01.2014 o 00.02 z waga 2940 i 52cm. Jest przeslodki, slicznie spi i staramy sie karmic piersia, narazie mam malo pokarmu i dwa razy dokarmialam po 15 ml formulki.

Odezwe sie jak sie ogarne

Mowilam ze jestem najszczesluwsza mama na swiecie ??? Maly jest przeslodki.

Opis porodu wyklikam i zobaczycie ze wcale nie bylo tak strasznie, i wbrew pozorom szybko poszlo...za szybko, hehe ale to pozniej wszystko opisze. Ja parlam z mysla nieee ja chce spac a nie rodzic teraz...a druga mysl...powowli oddychaj, powoli przyj coby Cie nie porozrywalo.. ps prawie w windzie urodzilam bo porodowka u gory...

Do góry