reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Salli: wow ,az zazdroszcze u mnie w tym sprawach powiewa chlodem, poprostu zero ochoty na przytulanko, ale w poprzedniej ciazy tez tak bylo, wiec chyba taki moj urok:crazy: Narazie nie mialam zadnych snow zwiazanych z ciaza, pamietam w ciazy z Amelka, snilo mi sie rodzilam ( leciutko i bezbolesnie) a porod odbieral George Clooney :-Da dzidzia mial 10 paluszkow u kazdej nozki , bylam strasznie zdziwiona bo na usg widzialam ze bylo po 5:-)
inomama: Ja przybralam 16 kilo, ze szpital wrocilam juz o 8 lzejsza, Amelka wazyla 3400 g . Zgubienie 8 kg zajelo mi rok, ale w sumie najwiecej zgubilam po powrocie do pracy. Na poczatku po kazdym karmieniu dopadal mnie "DZiki GLOD" wiec ciezko bylo cos zgubic ;-) :*

reklama
już się nie mogę doczekać kiedy u mnie takie sny się pojawią :-D jak na razie to budzę się w nocy i już nie mogę zasnąć... ciekawe czy ja dużo przytyję... bo zaczęłam jeść jak głupia :zawstydzona/y:

Oj, ja w pierwszej ciąży prawie 30 kg przytyłam :-):-) Póżniej większość spadła, ale trochę zostało :-( Teraz to tak dziwnie mam, coś bym zjadła, ale otwieram lodówkę i już mi się nie chce (he, w sumie to i dobrze).

Witam wszystkie Mamuśki, mam nadzieję że razem będziemy się wspierać w tym fascynującym aczkolwiek trudnym okresie życia :) ja mam termin na połowę stycznia :) już widziałam serduszko Maluszka :) pozdrawiam ;)

hej Kasiu, to u naspodobnie bo na 12 stycznia - widzieć bijące serduszko - super sprawa.
ja też strasznie wymagająca co do jedzenia jestem teraz - 2 razy pod rząd to samo nie przejdzie, ale ja zwalam to na to, że fasolka w tatusia się wdała z jedzeniem bo mój mąż to więcej nie je niż je ....teściowa każdemu w domu co innego gotowała i ja tego też nie rozumiem, ale ja jej nigdy nie zrozumiem :-p a mój jak był mały to w gościach zawsze pytał "mamo, a ja to lubię" do tej pory rodzina się z niego śmieje....

dziewczyny, co do snów to u mnie tez ostatnio pojawily sie erotyczne, chociaz nie az tak jak u was, na seks tez nie mam ochoty a po drugie lekarka mi zabronila bo wykryla przy badaniu polipa typowo ciążowego, nieduzego ale powiedziala ze zakaz seksu bo trzeba bardzo uwazac zeby nie nie naruszyc.
przy pierwszej ciąży przytyłam 15kg a zrzucilam po kilku miesiacach, pamietam ze po pol roku juz nie bylo widac ze bylam w ciazy, ale tez karmilam caly czas piersia i mala spila ze mnie wszystko i tak karmilam przez 15 miesiecy, oczywiscie pozniej juz tylko w nocy, ale bylo to bardzo przyjemne doswiadczenie, chociaz pamietam ze na poczatku karmienia to plakalam bo tak mnie gryzla az do krwi
ja juz w pracy musialam powiedziec poniewaz mialam jechac z dziecmi na 3 dniowa wycieczke a niestety bardzo sie balam takiego wyjazdu, bo jakby cos sie zaczelo dziac (a wlasnie pol roku temu stracilam ciaze w 9 tygodniu) bo nie mialabym jak isc do lekarza, na szczescie pracodawca spokojnie to przyjal. a wyobrazcie sobie ze juz nie wierzylam ze moge zajsc w ciaze i razem z mezem zaczelismy zbierac dokumenty bo podjelismy decyzje ze zostaniemy rodzina zastepcza. smieszne w tym jest to ze przed pojawieniem sie coreczki tez zbieralismy dokumenty aby zostac rodzina adopcyjna.

Hej hej!!!

Dziewczyny przepraszam że tak mało się udzielam - głównie na innych tematach ale mam teraz sesje i co za tym idzie zero czasu na forum... zostały 2-3tygodnie i obiecuję wrócić do świata żywych :-D

Emily weszłam dzisiaj na wątek i aż się uśmiechnęłam widząc twój nick i suwaczek :D nie dość że jesteś moją imienniczką - o ile nick to imię. To jeszcze mamy dzieci w tym samym wieku :-D

A ja miałam tylko 4kg licząc od wagi przed ciąży! :-D Jak urodziłam ważyłam mniej niż przed ciążą ale to dlatego że miałam straszne mdłości na poczatku i schudłam 7kg... no i musiałam to nadrobić. Teraz waga stoi w miejscu i czuję się o niebo lepiej niż w poprzedniej ciąży :tak:

reklama
Do góry