reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Kaha - pojechała :) Mnie babcia Mariusza zrugała, jak się raz wystraszyłam (bo pies prawie nam pod koła wleciał) i chwyciłam się za twarz, to się dowiedziałam, że dzieciątko będzie miało coś tam na buźce. O dziwo nic nie ma : ))

Juliana - ja też mam te nasączone malutkie alkoholem waciki/chusteczki. Najpierw czyszczę patyczkami i wodą przegotowaną aż do czystości patyczka, a później właśnie tym cudem :)

Jaguś - tylko linomag i na razie żadnych problemów - ojj, żebym nie zapeszyła :) Ktoś gdzieś kiedyś mówił, żeby sudocrem i inne na odparzenia zostawić właśnie na gorszy czas i jak już coś się zacznie robić, bo podobno wysusza skórę, i jest "agresywniejszy w działaniu i raczej stosowany u osób z odleżynami.

Jutro przychodzi hafciarka! Już mamy zleceń na 23 woreczki, więc jak tylko maszyna przyjdzie działamy :) Mariusz musi mnie pouczyć obsługi tej maszyny, bo ja dotychczas po jego czujnym okiem tylko działałam, a chciałabym też samodzielnie wszystko robić :)
Maluszek ululany. On śpi jak aniołek i to po 4h. Nie wiem czy powinnam go szybciej wybudzać, ale kurcze, skoro śpi, a i najada się, to może nie ma konieczności?

reklama
vinga - a to wiadomo, że najlepiej na swojej intuicji polegać. To samo powiedziałam rodzicom jak coś tam gadali, że to się tak robi a to tak. To powiedziałam, że słuchac się nikogo nie będę i tak zrobię tak jak uważam :D

Kaja - nie strasz że dużo dziewczyn teraz rodzi, bo jeszcze nie przyjmą mnie do szpitala do którego bardzo chce :p

jaguś - a bo to nie wiadomo komu wierzyć :D Tak jak mówi vinga :D Same się przekonamy co będzie dla naszych maluchów dobre. Ja też kupiłam ten ocenisept, bo tak mi polecili. A podobno to nabijanie na kase matek. Bo oprócz tego oceniseptu i spirytusu nic więcej na rynku nie ma :D Dlatego mówi się, że spiryt zły a ocenisept dobry :D

Pustiszi - no widzisz, mi mówili że broń panie boże ten fiolet :D Bo nie widać czy kupa gdzieś zalega i czy coś brzydkiego się nie robi.

Kasienka - mi dokladnie tak polecili własnie robić jak ty piszesz :)

miejskibandyta - ​to widzę, że przesądy są niezłe. Jeden w necie przeczytałam, że jak się odmówi kobiecie w ciąży to zjedzą cie myszy hehehehe

Dziewczyny od wczoraj dość mocno mi brzuch twardnieje...o co chodzi? Aż mała się tak nie porusza.

Ostatnia edycja:
Kaha trzecia metoda to niczym :) tzn po prostu woda przegotowana ... szkol jest wiele ja zostaje przy tej co stosowalam u Nikosia ...

Pustiszi kiedyś się praktykowało smarowanie pępuszka fioletem, czyli roztworem wodnym gencjany.
Tymbareczka uwierz mi że szybko możesz urodzić :) i tego ci życzę
Cleo &&& zaciśnięte
Bandytko zmień suwaczek! :)

No właśnie Kaha, każdy swoje wie ale też będę robić tak jak będę uważać że będzie dobrze, a w razie czego zawsze można się na forum skonsultować;-) Octenisept pewnie się sprawdzi, jak z wszystkim zobaczymy w trakcie jak sobie poradzi:) A co do spirytusu to opowiadała nam położna że jakiś tatuś kupił pół litra, a jak mu powiedziała że tego jest o wiele wiele za dużo to obiecał tylko, że się nie zmarnuje;-)

Bandytka więc jakby co to wysyłam męża po linomag - mi się kojarzy że mówili że chyba bepanthen się stosuje jak już coś się zaczyna dziać, a sudocrem tak na codzień - mam chyba z 10 próbek więc chciałabym się ich pozbyć;-)

jaguś -dokładnie tak jak mówisz :D Mój tez powiedział, że spiryt się nie zmarnuje heheh :D
Jeśli chodzi o sudocrem to tez mam dużo próbek i chciałabym wykorzystać, ale zaś w tej szkole rodzenia mówili że nie jest za dorbry hehehe Wszystko co kupiłam podobno nie za dobre :p Bo jak się posmaruje sudocremem to on zostawia taką białą warstwę no i jak dzidzia zrobi kupkę czy siku, to się podobno przykleja do tego sudocremmu i ciężko wytrzeć :p:p Podobno najlepszy bephanten albo ten linomag :)

No co osoba to inaczej będzie podpowiadala z pępkiem czy z kremem ja mam linomag bepanten sudocrem i alantan i zobaczymy co podpasuje ...

Jeny mały dostał wariacji zjadlam pomelo i chyba jest dziecko zszokowane

Aby patrzeć i będziemy wszystkie tuliły maleństwa huuuuura

Bandyta trzymam kciuki za biznes :)&&

Jeden w necie przeczytałam, że jak się odmówi kobiecie w ciąży to zjedzą cie myszy hehehehe.

Kaha, dzięki :D a ja się dziwiłam że w sklepie jak o coś poprosiłam to facet powiedział, że ok bo go myszy zjedzą. A ja nie rozumiałam o co chodzi :D haha. głupia ja.

Cleo, trzymam kciuki żeby się rozkręciło i żebyś się więcej nie męczyła. Już najwyższy czas mieć dzidzię przy serduszku :)

Jagus, sudocrem ma w swoim składzie chyba cynk który jest silnym leczącym i wysuszającym elementem. I nie powinno sie go używać codziennie a tylko jak są jakieś sprawy zaognione i do wyleczenia. O wiele lepiej ten linomag który natłuszcza lub bepanthen. A sudocrem zostawić sobie awaryjnie.

Bandytko trzymam kciuki :) mocno :)

Diablica, Mikuś, trzymam kciuki i wierzę, że wsio będzie ok. Buziaki dla Was.

Aaaaaaa.... idę się kąpać i spać... A Oliwka chyba czuje co się święci bo wariuje w brzuchu tak, że boję się że do jutra nie wytrzyma ;)

Kochane, ja już pewnie przed cc na forum nie wejdę. Na 6:40 zamówiłam taksówkę by dojechać do szpitala :)
Więc żegnam się z Wami na kilka dni :) Z każdą z Was jestem myślami i nieustająco trzymam kciuki :) Mam nadzieję, że wszystkie zostawiam tu w zdrowiu i tak samo zastanę jak wrócę ;) Całuję brzuszki, dzidziole i mam nadzieje, że jak się jakaś będzie rozpakowywać to bez większych problemów i w miarę bezboleśnie ;)
Jeśli mi się uda, wejdę na forum przez telefon. Ale nie wiem w jakim będę stanie. Telefon do kilku z Was mam więc jak coś będę informować smsem :)
No, trzymajcie kciuki :) bo boję się jak cholera :) Czeka mnie najcięższy egzamin w życiu ;)

Ostatnia edycja:
Kaha sam sudocrem ciężko zetrzeć ze skóry ale z kupką schodzi spoko ;)
nam pasował właśnie sudocrem ale codziennie nim nie smaruję, tylko gdy się odparzymy i jakieś krostki nam wyskoczą, teraz co zmiana pieluchy pudruję małego pudrem i pupa jak nigdy piękna! żadne alantany, linomagi, bepantheny nam nie pomagały. Także naprawdę trzeba na własnej skórze się przekonać co dziecku pasuje i pomaga... nie ma gadania że "o, to jest świetne" bo nam wcale podpasować nie musi, każde dziecko jest inne i trza szukać

wiecie co, nie wiem czy to normalne ale mi pod koniec ciąży towarzyszy uczucie tęsknoty do dziecka, tęsknię za malutkim, że nie mogę go jeszcze w ramiona wziąć, przytulić, nakarmić. z Natanielkiem też tak miałam i w tym momencie odchodził mi strach przed porodem, tęsknota tak duża że nie boję się już porodu. ale mi się płaczliwie zrobiło :(

Salli wszystko będzie dobrze, jeszcze raz &&&
jejku ale ja zazdroszczę już mamuśkom z maluszkami :)

Diablica, Mikołajek trzymajcie się kochani!
jejku od czego może być to wrodzone zapalenie płuc? to ten paciorkowiec czy co?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry