reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Kaha ja ci powiem jedno :) co położna to inna szkoła, co innego gada! najlepiej polegać na swojej intuicji i tyle!!! bo od ich gadania to człowiek coraz głupszy się robi, jedna drugiej zaprzecza... a octenisept się przyda nie tylko do pępuszka :)

reklama
Ja też kupiłam "małpkę" spirytusu i będę go rozrabiać. W aptece tez mi tak doradzili. Kupiłam tylko jałowe gaziki.

Dziewczyny w ciągu dnia wchodzę kilka razy, doczytuje i wracam do swoich zajęć. Teraz staram się ruszać jak najwięcej, żeby mi się to rozwarcie powiększyło. Powiem Wam kobitki, ze powoli gubię rachubę która kiedy :-) . Trzymam bądź co bądź za wszystkie kciuki i życzę szczęśliwych i szybkich porodów.

Dziś przez przypadek rozmawiałam z położną ode mnie ze szpitala to powiedziała, że wysyp teraz jest ciężarówek i rodzących....a to jako ciekawostka. Chociaż ja nie zauważam na ulicy kobiet w ciąży tak jak czasem idzie się ulicą i zawsze z jakąś brzuchatką się można minąć

No właśnie ciekawe z tymi położnymi, u mnie mówiły że octenisept jest idealny i do pępka, i na krocze, i do rany po cc;-) A że akurat trafił mi się chyba dość tanio (250 ml za 33 zł) to kupiłam;-)

Vinga, skoro to pralka teściowej to cała sytuacja się komplikuje:-D

Ja do pępka kupiłam nasączone spirytusem malutkie waciki ze 100szt. i takich zamierzam uzywac i zgadzam się z Vingą ze kazdy ma swoją szkolę i czlowiek moze oszalec od rad ,ze to dobre a to nie a oscenisept jak najbardziej dobry nie tylko na pępek ,bo przeciez na rane po cesarce.Moj tatko mial psikaną tym ranę po rozcinaniu klatki piersiowej przy operacji serca .....

Vinga ja jeszcze 2 dni po 4 godzinki do pracy:-)

Jaguś akurat do krocza jest bardzo dobry :) mi właśnie położne poleciły stosowanie na ranę po nacięciu. co do pępuszka to mam mieszane uczucie, tak jak pisałam, małemu długo na octenisepcie się goił pępuszek. a pralka nawet teściowej nie chciała dziś działać heh, za to teść tylko guzik włączył i odwirowała skubana, chyba się chłopa przestraszyła :-p
Juliana to podziwiam! ja nie dałabym rady... zwłoki ze mnie ;)

Kaha uuuuh nie wiem jak on brzmi ale babka koleżanki jak widziała ja w sweterku z takim ciazowym ze sznureczkiem to ciagle tak gadala ;) ale dziecko zdrowe takie gadanie

Jeny jest mi tak niedobrze... dzisiaj sie złapałam ze sprzątaniem odziwo nic mnie nie bolało latalam jakbym motor w prawom oku miała ...

A wiecie ja mam o to ImageUploadedByForum BabyBoom1389123955.317785.jpg nie było tych wacikow leko i osceniseptu bo to na wsi kupowałam a jak mi Polożna powie spadaj mała z tym to spadne i kupię cos innego

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1389123955.317785.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1389123955.317785.jpg
    23,5 KB · Wyświetleń: 54
ja przemywalam spirytusem rozrobionym takim wlasnie ze sklepu, i rozrabia sie go : na dwie lyzki spirytusu lyzka wody, a przemywalam patyczkami do uszu dokladnie na zewnatrz i pod pepuszkiem, Nikos nigdy przy tej czynnosci nie plakal a mimo ze gruba pepowine mial to po tygodniu juz nie bylo

Vinga ja to sobie chyba wmawiam i sila perswazji dziala,ze jeszcze malowanie nie skonczone i jeszcze musze poczekac ,chociaz maz zasuwa jsk wsciekly i pada na twarz ze zmeczenia.Pewnie adrenalina dziala i dzidzus czeka na odpowiedni moment:-)

Monika, Diablica - powodzenia i trzymam kciuki:)

Mnie dzien nie bylo a tu prosze...jedne urodzily drugie rodza...a co ze MNA!?? NIC>>:mad::( nie rodze...

a juz bym tak chciala:)
:tak::tak:

reklama
Dziękuję wszystkim za kciuki! Nie sądzę żeby samo się zaczęło jak rozwarcia brak, skurczy brak. Mam nadzieję że jutro po kroplówce coś się zacznie, bo jeśli nie to dzień przerwy i znowu kroplówka, a jeśli to nic nie da to cc. A czym dłużej tu jestem i myślę o tym to bardziej się stresuje. Dla mnie wszystko jest pierwszy raz-takie nowe więc nawet mam strach tego wenflonu i kroplówki. No nie wiem. Zobaczymy jutro!

Trzymajcie kciuki! Buziaki pa

Do góry