reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Matko ,ale nam się sype:szok:.
Sali trzymam kciuki za jutro,ale ci fajnie.:-)
Moj Nathan ma właśnie czkawkę az mi brzuch podskakuje:-D
Ja muszę do piątku wytrzymac a pozniej niech się dzieje.Jeszcze 2 dni pracy mam,ale o dziwo dobrze sie czuję ,chociaz jedna babka mi dzisiaj powiedziala ze mi brzuch opadl:szok:.Ja nie widzę:cool:

reklama
Bandytka, bardzo się cieszę, że dajecie sobie radę bez pomocy rodzinki - mocno trzymam kciuki, by dalej Wam tak dobrze szło:-D&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Kurczę, myślałam że położna na każdą wizytę się umawia;-) Dobrze że akurat wszystko było pięknie:-D
A odnośnie tego Linomagu to od początku używasz tylko tego, czy z sudocremu też korzystasz? Jestem ciekawa czy masz jakieś porównanie;-) A z tą salsą super - fajnie że jesteś tak pozytywnie naładowana:-D

Vinga, udało się naprawić tą pralkę? Nie wiem jaki masz model, ale przerabiałam ostatnio to samo - w gorenje jest z przodu takie białe kółko o średnicy 10 cm, odkręca się je i tak jest jakaś pompka/filtr - u mnie się okazało, że po prostu pralka wciągnęła jakąś małą skarpetkę i tam się ona zatrzymała... Po wyciągnięciu już wszystko śmiga, tylko trzeba coś podstawić bo trochę wody się z tej pompki wylewa:)

Inomama, super filmik:-D Przynajmniej wiesz, że uczniowie fajnie Cię wspominają:) I przetłumacz Laurce by się sprężała i faktycznie była terminowym styczniówiątkiem;-) A co do tego wkładania pod materac, nam położna w szkole rodzenia mówiła, że wystarczy ta mini-podusia, która jest w tych zestawach bobasowych pościeli. Ona jest taka cieniutka, że spokojnie wystarczy:) No i wkłada się ją pod materac, a nie tak jak normalnie, więc jakiś tam spadek jest:)

Cleopatra, mam nadzieję, że w końcu coś ruszy:)

Salli, ja nawet nie słyszałam o takim podciśnieniowym pobieraniu krwi, do nas takie cuda nie dotarły;-) A Vinga baaardzo ładnie i mądrze Ci napisała - też jestem pewna, że świetnie sobie z Oliwką poradzisz:) Jejku, a już jutro ją przytulisz szczęściaro!:-D Mocno trzymam za Was kciuki&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
A mała Cię tak dziś kopie, żeby się z brzuszkiem jakoś pożegnać, skoro już jutro ma być po jego drugiej stronie;-)

Agagsm jak nie lubisz pisać na dotykowym tablecie to może coś tego typu rozwiązałoby sprawę? Kupiłam siostrze pod choinkę i (przynajmniej na tyle, ile ona korzysta) jest zadowolona;-)
ETUI KLAWIATURA POKROWIEC TABLET 7'' USB RYSIK (3857593871) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Monika 9, i jak tam?

Tina, ale Ci zazdroszczę, że coś zaczyna się dziać... U mnie taka cisza że nawet się nie łudzę, że nagle coś mnie ruszy:dry:

Antinetka nie martw się, może po prostu masz gorszy dzień, ale jutro na pewno będzie lepiej - jeszcze tylko tydzień i zobaczysz, że zapomnisz o kiepskim nastroju, bo będziesz miała przy sobie swój mały-wielki skarb:tak:

Delewarre, ale masz agenta:-D Super sposób na oszczędzanie:-D

Justyna, mam nadzieję, że pościel zdąży dojść - ja już mam właściwie wszystko, jeszcze jeden komplet moja mama szyje i chyba ma z tego duuużo radochy:-D Będzie na różowo w pingwinki;-)

Mirka, a więc jeżeli chcesz już rodzić, to tego Ci życzę:)

Ja dziś w ramach ostatnich porządków przed urodzeniem dzidzi (na co się w sumie póki co wcale nie zanosi, ale co mi tam;-)) wybrałam się do kosmetyczki przynajmniej na hennę - niby nic, ale przynajmniej wyszłam do ludzi, no i dodatkowo lubię tą babeczkę bo jest baaardzo sympatyczna:) W pracy jak przyniosłam L4 to wszyscy byli zdziwieni, że ja jeszcze w dwupaku, no ale cóż...
Byłam jeszcze w US złożyć wniosek o to zaświadczenie do becikowego, ale jak zobaczyłam jaka jest kolejka i postałam w niej 5 minut to stwierdziłam że nie ma co liczyć na czyjąś uprzejmość, przeszłam do budynku obok w którym jest poczta i wysłałam wnioski, a co:-D

Mirka mi polozna powiedziala ze mozna moczyc tylko pozniej porzadkie tym osceniseptem wypsikac i wyczyscic patyczkiem

Nisiao tamtum verde jest bezpieczne. obaiwam sie nisioa ze siersc w pranie nie zejdzie i lepiej ja po prostu ręką ściagnij taka mokra albo sa takie lepki do ściagania siersci, moznabylo swego czasu kupic w biedronka za okazyjna cene - oczywiscie nabylam i nie powiem czasem sie przydaje jak cos mocniej odejdzie . a co do fotelika to nie sciaga ci sie pokrowiec z niego, bo ja moj rozebralam i wrzucilam do pralki

no to ten twój ropuch salli ma poczucie humoru, jutro porod a on myśli o fryzurze, i tak podczas porodu w d.... bedziesz ją miala:)

Hej Laseczki:)

Zaczepił mnie dzisiaj Moher na poczcie mówiąc "niech pani brzucha pasem nie ściska" - bo przy kurtce mam taki pasek ale nad brzuszkiem i na pewno nie ściskam. Na co jej mówię "nie ściskam" a ona do mnie "dziecko będzie owinięte pępowiną" :szok::szok: To jakieś przesądy są czy cos? A może to czarownica! :D

Kaha jest taki przesad :)
Ale no dzisiaj ja myślałam ze z ta książka pod materac to żeby dziecko było mądre także wiesz ... Różni ludzie po ziemi chodzą ;) hahah

właśnie w ramach "żegnania się z normalnym jedzeniem na kilka dni" kupiłam sobie mandarynkę. Całą jedną :) A co tam, na smaka. A potem już bez żarełka do jutra... akurat jak mi sie włączył pacman i jeść mi się chce :(

Kaha moja teściowa też tak gadała jak z Natanielem w ciąży chodziłam. to przesądy! nie przejmuj się. a co do owijania pępowiną to mój lekarz na moje pytanie czy mały nic na szyi nie ma, stwierdził, że i tak by mi nie powiedział, bo 50% dzieci owija się pępowiną
Jaguś filtr czyszczony często jest podobno (pralka teściowej), sądzę, że jej programator pada... w każdym razie nigdy takiej pralki nie kupię, badziewie niesamowite. co do położnej na patronażu to niestety wpada kiedy ma ochotę heh
Juliana kobieto! ty jeszcze pracujesz? nieźle :)
Mirka mi poprzednio odszedł czop brązowy z krwią, następnego dnia urodziłam....
dziś jakby mi coś odchodziło, mnóstwo zółtego czegoś... czop może odchodzić bez krwi???
ciekawe co u Diablicy, czy już urodziła?
Delewarre uśmiałam się, to wróżka zębuszka musi teraz działać heh
Magsus i jak u ciebie sytuacja? może coś się rozkręci co?

co do pępuszków to nam wolno odpadał, ze 2 tygodnie, może nawet więcej. przemywaliśmy octeniseptem i trzymał się dalej, dwa razy przemyliśmy tymi gazikami ze spirytusem i od razu odpadł... więc teraz kupiłam te gaziki i tym będę przemywać

ja od wczoraj takiego powera mam ,ale tylko psychicznego heh, bo podłogę umyję to ruszyć już się nie mogę z bólu. rwa się uaktywnia przy sprzątaniu, a tak dużo bym chciała zrobić :(

Piszę tu wszystko bo padam i nie mam siły.... Ktg aż 1 skurcz 110 i to wszystko.... Kurde a jak przed 37tc to były co 15 min zaraz się wścieknę... Jeszcze starszy wrócił ze szkoły z wysypką. Pojechaliśmy w panice do lekarza no i rumień zakaźny....cholerka ciągle coś, ja chcę już rodzić i jechać do szpitala, tam odpocznę bez tych szaleństw w domu....
Za jednym przejazdem zrobiliśmy zakupy bo lodówka znowu pusta....no i skonana jestem.
Położna, która r obiła ktg poleciła piłkę tą dużą żeby trochę na niej poskakać - ponoć przyśpieszyć może poród- zaraz m będzie pompować i od jutra będę skakać....
Z tym przesądem ja słyszałam o łańcuszku, no i kiedyś słyszałam że jak w ciąży farbujesz włosy to dziecko będzie rude :eek: ... Takim sposobem 90% dzieci by boło rude... Czasem można pośmiać się z tego...albo jak mama się przestraszy zwierzęcia i dotknie np policzka to na policzku będzie znamię....

reklama
vinga - dzięki :)
Co do przemywania pępka, to w szkole rodzenia mówili mi, że ocenisept nie do końca się nadaje (pomimo, że sama go kupiłam). Że tylko spirytus taki ze sklepu jest idealny. Rozcieńcza się go z wodą. A jeżeli chodzi o spirytus salicynowy, bądź też waciki nasączone, to mówili "broń Cię panie Boże". I tak samo jak poszłam do apteki i powiedziałam że chce spirytus do pępka to babki od razu się uniosły, że absolutnie nie wolno, że tylko taki ze sklepu spiryt:) Tak więc ja taki kupię i będę rozrabiać :p

Do góry