reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Matko ,ale nam się sype:szok:.
Sali trzymam kciuki za jutro,ale ci fajnie.:-)
Moj Nathan ma właśnie czkawkę az mi brzuch podskakuje:-D
Ja muszę do piątku wytrzymac a pozniej niech się dzieje.Jeszcze 2 dni pracy mam,ale o dziwo dobrze sie czuję ,chociaz jedna babka mi dzisiaj powiedziala ze mi brzuch opadl:szok:.Ja nie widzę:cool:

reklama
Bandytka, bardzo się cieszę, że dajecie sobie radę bez pomocy rodzinki - mocno trzymam kciuki, by dalej Wam tak dobrze szło:-D&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Kurczę, myślałam że położna na każdą wizytę się umawia;-) Dobrze że akurat wszystko było pięknie:-D
A odnośnie tego Linomagu to od początku używasz tylko tego, czy z sudocremu też korzystasz? Jestem ciekawa czy masz jakieś porównanie;-) A z tą salsą super - fajnie że jesteś tak pozytywnie naładowana:-D

Vinga, udało się naprawić tą pralkę? Nie wiem jaki masz model, ale przerabiałam ostatnio to samo - w gorenje jest z przodu takie białe kółko o średnicy 10 cm, odkręca się je i tak jest jakaś pompka/filtr - u mnie się okazało, że po prostu pralka wciągnęła jakąś małą skarpetkę i tam się ona zatrzymała... Po wyciągnięciu już wszystko śmiga, tylko trzeba coś podstawić bo trochę wody się z tej pompki wylewa:)

Inomama, super filmik:-D Przynajmniej wiesz, że uczniowie fajnie Cię wspominają:) I przetłumacz Laurce by się sprężała i faktycznie była terminowym styczniówiątkiem;-) A co do tego wkładania pod materac, nam położna w szkole rodzenia mówiła, że wystarczy ta mini-podusia, która jest w tych zestawach bobasowych pościeli. Ona jest taka cieniutka, że spokojnie wystarczy:) No i wkłada się ją pod materac, a nie tak jak normalnie, więc jakiś tam spadek jest:)

Cleopatra, mam nadzieję, że w końcu coś ruszy:)

Salli, ja nawet nie słyszałam o takim podciśnieniowym pobieraniu krwi, do nas takie cuda nie dotarły;-) A Vinga baaardzo ładnie i mądrze Ci napisała - też jestem pewna, że świetnie sobie z Oliwką poradzisz:) Jejku, a już jutro ją przytulisz szczęściaro!:-D Mocno trzymam za Was kciuki&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
A mała Cię tak dziś kopie, żeby się z brzuszkiem jakoś pożegnać, skoro już jutro ma być po jego drugiej stronie;-)

Agagsm jak nie lubisz pisać na dotykowym tablecie to może coś tego typu rozwiązałoby sprawę? Kupiłam siostrze pod choinkę i (przynajmniej na tyle, ile ona korzysta) jest zadowolona;-)
ETUI KLAWIATURA POKROWIEC TABLET 7'' USB RYSIK (3857593871) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Monika 9, i jak tam?

Tina, ale Ci zazdroszczę, że coś zaczyna się dziać... U mnie taka cisza że nawet się nie łudzę, że nagle coś mnie ruszy:dry:

Antinetka nie martw się, może po prostu masz gorszy dzień, ale jutro na pewno będzie lepiej - jeszcze tylko tydzień i zobaczysz, że zapomnisz o kiepskim nastroju, bo będziesz miała przy sobie swój mały-wielki skarb:tak:

Delewarre, ale masz agenta:-D Super sposób na oszczędzanie:-D

Justyna, mam nadzieję, że pościel zdąży dojść - ja już mam właściwie wszystko, jeszcze jeden komplet moja mama szyje i chyba ma z tego duuużo radochy:-D Będzie na różowo w pingwinki;-)

Mirka, a więc jeżeli chcesz już rodzić, to tego Ci życzę:)

Ja dziś w ramach ostatnich porządków przed urodzeniem dzidzi (na co się w sumie póki co wcale nie zanosi, ale co mi tam;-)) wybrałam się do kosmetyczki przynajmniej na hennę - niby nic, ale przynajmniej wyszłam do ludzi, no i dodatkowo lubię tą babeczkę bo jest baaardzo sympatyczna:) W pracy jak przyniosłam L4 to wszyscy byli zdziwieni, że ja jeszcze w dwupaku, no ale cóż...
Byłam jeszcze w US złożyć wniosek o to zaświadczenie do becikowego, ale jak zobaczyłam jaka jest kolejka i postałam w niej 5 minut to stwierdziłam że nie ma co liczyć na czyjąś uprzejmość, przeszłam do budynku obok w którym jest poczta i wysłałam wnioski, a co:-D

Mirka mi polozna powiedziala ze mozna moczyc tylko pozniej porzadkie tym osceniseptem wypsikac i wyczyscic patyczkiem

Nisiao tamtum verde jest bezpieczne. obaiwam sie nisioa ze siersc w pranie nie zejdzie i lepiej ja po prostu ręką ściagnij taka mokra albo sa takie lepki do ściagania siersci, moznabylo swego czasu kupic w biedronka za okazyjna cene - oczywiscie nabylam i nie powiem czasem sie przydaje jak cos mocniej odejdzie . a co do fotelika to nie sciaga ci sie pokrowiec z niego, bo ja moj rozebralam i wrzucilam do pralki

no to ten twój ropuch salli ma poczucie humoru, jutro porod a on myśli o fryzurze, i tak podczas porodu w d.... bedziesz ją miala:)

Hej Laseczki:)

Zaczepił mnie dzisiaj Moher na poczcie mówiąc "niech pani brzucha pasem nie ściska" - bo przy kurtce mam taki pasek ale nad brzuszkiem i na pewno nie ściskam. Na co jej mówię "nie ściskam" a ona do mnie "dziecko będzie owinięte pępowiną" :szok::szok: To jakieś przesądy są czy cos? A może to czarownica! :D

Kaha jest taki przesad :)
Ale no dzisiaj ja myślałam ze z ta książka pod materac to żeby dziecko było mądre także wiesz ... Różni ludzie po ziemi chodzą ;) hahah

właśnie w ramach "żegnania się z normalnym jedzeniem na kilka dni" kupiłam sobie mandarynkę. Całą jedną :) A co tam, na smaka. A potem już bez żarełka do jutra... akurat jak mi sie włączył pacman i jeść mi się chce :(

Kaha moja teściowa też tak gadała jak z Natanielem w ciąży chodziłam. to przesądy! nie przejmuj się. a co do owijania pępowiną to mój lekarz na moje pytanie czy mały nic na szyi nie ma, stwierdził, że i tak by mi nie powiedział, bo 50% dzieci owija się pępowiną
Jaguś filtr czyszczony często jest podobno (pralka teściowej), sądzę, że jej programator pada... w każdym razie nigdy takiej pralki nie kupię, badziewie niesamowite. co do położnej na patronażu to niestety wpada kiedy ma ochotę heh
Juliana kobieto! ty jeszcze pracujesz? nieźle :)
Mirka mi poprzednio odszedł czop brązowy z krwią, następnego dnia urodziłam....
dziś jakby mi coś odchodziło, mnóstwo zółtego czegoś... czop może odchodzić bez krwi???
ciekawe co u Diablicy, czy już urodziła?
Delewarre uśmiałam się, to wróżka zębuszka musi teraz działać heh
Magsus i jak u ciebie sytuacja? może coś się rozkręci co?

co do pępuszków to nam wolno odpadał, ze 2 tygodnie, może nawet więcej. przemywaliśmy octeniseptem i trzymał się dalej, dwa razy przemyliśmy tymi gazikami ze spirytusem i od razu odpadł... więc teraz kupiłam te gaziki i tym będę przemywać

ja od wczoraj takiego powera mam ,ale tylko psychicznego heh, bo podłogę umyję to ruszyć już się nie mogę z bólu. rwa się uaktywnia przy sprzątaniu, a tak dużo bym chciała zrobić :(

Piszę tu wszystko bo padam i nie mam siły.... Ktg aż 1 skurcz 110 i to wszystko.... Kurde a jak przed 37tc to były co 15 min zaraz się wścieknę... Jeszcze starszy wrócił ze szkoły z wysypką. Pojechaliśmy w panice do lekarza no i rumień zakaźny....cholerka ciągle coś, ja chcę już rodzić i jechać do szpitala, tam odpocznę bez tych szaleństw w domu....
Za jednym przejazdem zrobiliśmy zakupy bo lodówka znowu pusta....no i skonana jestem.
Położna, która r obiła ktg poleciła piłkę tą dużą żeby trochę na niej poskakać - ponoć przyśpieszyć może poród- zaraz m będzie pompować i od jutra będę skakać....
Z tym przesądem ja słyszałam o łańcuszku, no i kiedyś słyszałam że jak w ciąży farbujesz włosy to dziecko będzie rude :eek: ... Takim sposobem 90% dzieci by boło rude... Czasem można pośmiać się z tego...albo jak mama się przestraszy zwierzęcia i dotknie np policzka to na policzku będzie znamię....

reklama
vinga - dzięki :)
Co do przemywania pępka, to w szkole rodzenia mówili mi, że ocenisept nie do końca się nadaje (pomimo, że sama go kupiłam). Że tylko spirytus taki ze sklepu jest idealny. Rozcieńcza się go z wodą. A jeżeli chodzi o spirytus salicynowy, bądź też waciki nasączone, to mówili "broń Cię panie Boże". I tak samo jak poszłam do apteki i powiedziałam że chce spirytus do pępka to babki od razu się uniosły, że absolutnie nie wolno, że tylko taki ze sklepu spiryt:) Tak więc ja taki kupię i będę rozrabiać :p

Do góry