reklama
Dziewczyny, poczytajcie na tej stronie co dałam wcześniej (lub wrzućcie w wyszukiwarkę rodzić po ludzku). Podobno w ogóle nie powinno się nacinać jeśli nie ma ku temu jasnych wskazań(coś mi się tak rzuciło w oczy) i że po prostu w PL w szpitalach mają to w duuuuuszy i nacinają żeby im było łatwiej.
Mnie na 99% czeka cc... choć chyba wolałabym sn. No ale mus to mus. Lepiej żebym im tam z wysiłku nie dostała ataku padaczki bo albo mnie nie będą mogli złapać jak się zacznę rzucać albo dzidzi jak się zepnę Tak żartuję sobie, ale w sumie to poważna sprawa... ale muszę jakoś odreagować tą swoją głupią chorobę
Mnie na 99% czeka cc... choć chyba wolałabym sn. No ale mus to mus. Lepiej żebym im tam z wysiłku nie dostała ataku padaczki bo albo mnie nie będą mogli złapać jak się zacznę rzucać albo dzidzi jak się zepnę Tak żartuję sobie, ale w sumie to poważna sprawa... ale muszę jakoś odreagować tą swoją głupią chorobę
ivi
uzależniona;) // I.2010
Salli - zależy na kogo się trafi, na jaki szpital i na jaką położną. Czasem lepiej naciąć by krocze samo nie pękło w sposób niekontrolowany. Ja rodziłam w Wejherowie, teraz też tam planuję rodzić. To jedna z lepszych porodówek w okolicy, nikt nie robi niczego na siłę, ale tłumaczyli że "tak trzeba bo będzie bezpieczniej" i co, dyskutować z doświadczonymi położnymi? Ja nie mialam na to najmniejszej ochoty a mimo nacięcia i tak pękłam dodatkowo.. Mam nadzieje, że teraz będzie "szybko łatwo i przyjemnie"
Ale masz racje, trzeba dobrze poszukać w swojej okolicy i dowiedzieć się jak odbywają się porody i opieka okołoporodowa, by wybrać najlepszą dla siebie opcje.. Szkoła rodzenia to też bardzo dobry pomysł, najlepiej przy szpitalu w którym się będzie rodzić, bo od razu pokazują sale porodowe itd.
Ale masz racje, trzeba dobrze poszukać w swojej okolicy i dowiedzieć się jak odbywają się porody i opieka okołoporodowa, by wybrać najlepszą dla siebie opcje.. Szkoła rodzenia to też bardzo dobry pomysł, najlepiej przy szpitalu w którym się będzie rodzić, bo od razu pokazują sale porodowe itd.
Akuku
Fanka BB :)
A ja slyszalam ze jak sie natnie to sie gorzej goi, bobnavinaja jakby 3 wartwy a zadko kiedy sie tak mocno , gleboko peknie.. Ja z pierwszym peklam, a dosc szybko sie wygoilam, a z drugim nawet nie peklam, wiec glupota bylo by naciecie mnie.
ivi
uzależniona;) // I.2010
to jak u mnie, znaczy z tym drugim. Bo przy pierwszym położna oceniła że bezpieczneij bedzie naciąć. Ale to wyszło w trakcie całej akcji, jak widziała jak się to wszystko zachowuje..
kurcze dziewczyny temat zszedł na porody a tu nasze młode mamuśki się przerażą zupełnie moze wróćmy do rosnących brzuszków, cieszenia się stanem a porody zostawmy na później, co?
kurcze dziewczyny temat zszedł na porody a tu nasze młode mamuśki się przerażą zupełnie moze wróćmy do rosnących brzuszków, cieszenia się stanem a porody zostawmy na później, co?
Akuku
No mi bezuszek jeszcze nie rosnie, choc bn i tak jest za duzy wiec mam nadzieje ze nie wypnie mnie zbyt szybko bo mam troche za duzo kg
ja tez karmilam w ciazy do 3 miesiaca i dobrze sie czulam malenstwo sie rozwijalo :-) a i.to karmienie starszak nie bylo kilkanascie razy tulko np. 2 razy w nocy i 2 razy do zasypiania w dzien.
Ale nawet nie wiedzialam ze moglo.to wywolac skurcze.
Ja schudlam na poczatku ciazy ale to dla tego ze nie jadlam, takie.mdlosci mialam
Teraz jest chyba lepiej ale boje sie by mocno nie przytyc bo w tej ciazy mi wyjatkowo slodycze smakuja,a w tamtych slodyczy tak nie jadlam
No nic bede musiala sie kontrolowac.
ja tez karmilam w ciazy do 3 miesiaca i dobrze sie czulam malenstwo sie rozwijalo :-) a i.to karmienie starszak nie bylo kilkanascie razy tulko np. 2 razy w nocy i 2 razy do zasypiania w dzien.
Ale nawet nie wiedzialam ze moglo.to wywolac skurcze.
Ja schudlam na poczatku ciazy ale to dla tego ze nie jadlam, takie.mdlosci mialam
Teraz jest chyba lepiej ale boje sie by mocno nie przytyc bo w tej ciazy mi wyjatkowo slodycze smakuja,a w tamtych slodyczy tak nie jadlam
No nic bede musiala sie kontrolowac.
ivi
uzależniona;) // I.2010
ja z kolei mam stracha, że znów przytyję ok 25 kg.. w obu poprzednich ciążach tak miałam.. a że najlepiej czuję się ok 53 kg, to te dodatkowe kilogramy mocno odczuwam i są mocno widoczne.. Po poprzedniej ciąży udało mi się dojsć do siebie (zaczynałam od 58, dobiłam do 80 i zeszłam do 53.. no i II kreski..) . Więc staram się bardzo zdrowo jeść i ograniczać słodycze.. ale czy to przyniesie jakikolwiek efekt nie sądzę po prostu mój organizm tak a nie inaczej reaguje na ciążę i znów będzie trzeba rok dochodzić do siebie.. trudno, najwyżej pochowam te spodnie, które miesiąc temu szczęśliwa wyciągnęłam z kartonów ..
reklama
Kasienka_
mnie nacieli ale pytali czy nacinac ... i bylam wdzieczna ze nacieli bo byly trzy szwy i nacieli tylko delikatnie ... gorzej ze szyjka pekla to dopiero bolalo zszywanie ... naciecie wygoilo sie miiiiigiem zero sladu po nim prawie a szyjka goila sie z miesiac jeszcze jak pierwszy raz byl seksik po porodzie czulam ze z szyjka jeszcze cos jest
i czasami niekontrolowane pekniecie moze skonczyc sie peknieciem od pochwy do odbytu a wtedy juz wcale nie jest tak milo i przyjemnie a moga tez popekac miesnie znajdujace sie wlasnie tam wiec ... nacinanie nie jest zla rzecza jesli jest konieczne
i czasami niekontrolowane pekniecie moze skonczyc sie peknieciem od pochwy do odbytu a wtedy juz wcale nie jest tak milo i przyjemnie a moga tez popekac miesnie znajdujace sie wlasnie tam wiec ... nacinanie nie jest zla rzecza jesli jest konieczne
Ostatnia edycja: