reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
Hej Dziewczynki!!:) nie było mnie pare dni ale nadrabiam:)) Nadrabiamyyyy, ja i kluseczka moja w brzuszku:) ciagle w dwupaku:) ale juz pracujemy z S nad zmiekczaniem szyjki:))) Boziu jak ja sie ciesze ze juz ten styczen, ze dotrzymałysmy i ze zaraz nasza kruszynka bedzie z nami!!!!!!!!! Łaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!

Sylka, Dona: no kawalerowie pierwsza klasa!!!!! Cudasni są!! DO schrupania:))
Vinga: kiedys sie własnie zastanawialam co w takiej sytuacji z blizniakami:)) ale jaja!:p Co do tych bóli jak na @ to tez miewam...hmmm
Milusia: u nas tez choinka sie sypie! Dziad jakis!! i wlasnie tez mysle ze chyba ja wyrzuce jutro... pozniej moze nie byc kiedy, ale sie trzyma niby 3 króli, chociaz moj chłop to juz dzien po siwetach chcial ja wyrzucic. Czyli masz jeszcze szanse na pierwsze dzidzi urodzone u Was w spzitalu w tym roku:D No, no moze moze kto wie;p
Blanka: kciuki, kciuki, kciuki~!
Miejski: alez ja CI zazdroszcze tego bąbla juz przy sobie!:)
Kasia: a no moze juz sie zaraz zaczac!!!:)))

Dziewczynki przepraszam ze nie dla kazdej słowko, ale juz nie pamietam co której jak co!:p
Słuchajcie troszke chcialam o sobie. No wiec po 1.
czy wiecie cos na temat zajadów w takiej koncówce ciązy?? BO wlasnie mi sie pojawil jeden i tak sie zastanawiam czy to dziadostwo nie jest niebezpieczne:/ ( to zajad nie opryszczka)
Zaczela znów dokuczac mi alergia;/ jak sie uspokoila ostatnimi czasy to chyba znów mi szaleja hormony, wiec moze sie cos zaczyna dziac. SWEDZI!!!!!!!!!!
SKurcze tez mnie mecza wieczorami i dziwny sluz pojawia sie. Moze to ten czop po troszku. I zaczelam zasypiac w dzien gdzie ostatnio mi sie to nie zdarzalo i tak mysle czy to organizm nie regeneruje sil przed wielkim finalem?:))) Jak myslicie??

GOtuje pomidorówke tak mnie ochota naszla ze szok !!!!!!! :o

Buziaki

Spać to i ja ostatnio śpię w dzień, co wcześniej naprawdę okazyjnie w dzień spała w ciąży. Teraz budzę się, zakręcę się 2 godziny i znowu bym spała. Najgorzej tylko, bo mnie bardzo biodra, pośladki bolą jak leżę, nawet w nocy ciężko i się budzę przez to. Przekręcenie z boku na bok to jak batalia jakaś. Sztab poduszek trzeba przerzucić na druga stronę:-) . Boje się, ale już taka obolała jestem, że jeszcze żebym tak dotrzymała jutro wizytę, potem weekend, to tak we wtorek mogłabym rodzić :D

Współczuje wszystkiem skurczy i życze szybkiego rozpakowywania sie w takim razie.

Powiem szczerze że u mnie twardnienie brzucha to norma a po pierwszych skurczach mąż mnie do szpitala zawiózł panikarz jeden, a wy tu piszecie że to kilka tygodni nawet trwa... jeszcze raz współczuwam...

To kto tam nastepny w kolejce???

Blanka trzymam mocno kciuki by was ospa ominela.

Ja 2 dni odsypialam do 12..ale skurcze w nocy mialam, a dzis wstalam ok. 8 a o 12 zasnelam na kanapie i etraz tez juz padam na pyszczek, a jak wiecie cierpialam na bezsennosc wiec mam nadzieje ze organizm gromadzi silyrzed porodem. Skurcze mecza, wczoraj ponaciagalam troche sutki i mnie bola teraz, wiec chyba dzis sie juz nie dotkne nawet.. musze kupic jeszcze jakas masc na sutki bo pewnie sie nie obejdzie, choc przy Vikim nie uzywalam ale teraz przerwa dluzsza byla... no i szukalam w tesco nie bylo...

Objadlam sie przed chwila popcornu i ciastek hehe.

Jutro rano mam ta polozna, pozniej jade do kolezanki na kawke, chce sie ciaza zarazic hehehe.

Milego wieczoru , ja sie chyba juz poloze...

Dona ślicznosci maleńki synuś Twój :)!!!!

blanka kciuki trzymamy za Was bardzo mocno &&&&&

Sylka jaki uroczy szkrabek !!!:) kurcze zazdroszczę wam ze juz macie dzieciaczki a szczególnie tym co juz w domkach sa .. Wyobrażam sobie jaj Tesknisz za starszakiem :( ale do soboty szybko zleci czas :)

tina mnie tez w dzień sen dopada staram sie jednak nie spać bo wtedy napewno noc z głowy :( co do opryszczki to lepiej wyleczyć bo mi położna mówiła ze ten wirus jest niebezpieczny dla dziecka jak Julia miała miesiąc zrobiły mi sie zajady niewiem od czego bo nigdy nie miałam odrazu dostałam maści i antybiotyk zeby małej nie zarazić a ze nie karmiłam piersią to szybko mogłam to zwalczyć . Takze lepiej idź do lekarza lub moze w aptece cos dostaniesz bezpiecznego .

Ja dzis nie do życia cała noc skurcze miałam raz bolało bardzo raz nie mała rozpycha sie tak ze boli mnie juz chyba wszystko w środku do tego mega rozwolnienie katar i gardło drapie juz biorę co moge :( ( a niewiele moge ) teraz jestem na rozstaju dróg bo chce juz rodzic ale musze być zdrowa !!!

magsus zajady nie są wywołane wirusem, najczęściej to brak witamin lub jakieś pleśniaweczki ;) opryszczka to co innego

tak się zastanawiam czy mogłabym celibat już odpuścić... chłop się boi ale mnie już ochota nachodzi :-p

Hejka leżę dzisiaj ale spać nie mogę.... Tylko ok 16 powtórzyły się skurcze i ból brUcha. Zaraz mam zamiar zabrać się za szpitalną fryzurkę :baffled: bo obawiam się że jak będzie czas to zrobię sobie krwawą rzeź ....
Mam nadzieję że doczekam do weekendu. Torba stoi uszykowana, łóżeczka złożone, rodzice w gotowości żeby przy starszakach pomóc... Choć tata liczy że zrobię mu prezent na urodziny 6.01...

reklama
Vinga ja nie znam sie na tym :) niechce pisac głupot tylko pamietam to co z Julia miałam w ciazy podobno ok nic nie grozi ale jak dziecko jest malutkie to trzeba uważać nie całował i wogóle bynajmniej mi tak ta położna gadala a ze ja przezywałam jak kura okres wszystko co mogło zaszkodzić małej to polecialam do lekarza po cos na te zajady :( moze żle zrozumiałam bo dla mnie zajady i opryszczka to cos podobnego ale skoro jest taka różnica to przepraszam za zamieszanie :-)

Kaczuszka ja wczoraj fryz robiłam :) a namęczylam sie okropnie R jak wszedł do łazienki i pokazalam mu efekt to w szoku był :) mówi ze chyba sobie podpaliłam zapalniczką bo łysa jak niemowlę hehe no i zero zaciecia co rzadko sie zdarza bo ostatnio krew sie lala niesamowicie ale to na szybkiego bo zapomnialam o wizycie u gin i z samego rana ostrze poszło w ruch :)

Do góry