reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
Dona cudowny Twoj synus jest:-)

Anisen ja to samo, pije bardzo duzo. ale to normalne. dlatego,ze wody plodowe "wymieniaja sie" co 3 godziny.Dzieciaczki tam siusiaja tez i dlatego musi byc wymiana, musza ciagle byc wymieniane, natura jest wspaniala:tak:
A apropos napojow to ja tez kupuje sok pomaranczowy z kawalkami owocow i jest jeden z drozszych,ale mysle, ze kobieta w ciazy zasluguje na troche luksusu.taki sok z swiezo wyciskanych owocow to zupelnie inny smak niz taki z koncentratu., a wyciskac mi sie nie chce owocow samej taka sie leniwa zrobilam.
normalnie wyciagniecie ze zmywarki i wlozenie naczyn i musze pol godziny lezec i odpoczywac, jest jednak troche gimnastyki przy tym. a moja forma jest zerowa i nie widze sie za pardzo podczas parcia,:szok: gdzie u nas nie nacinaja krocza, nie klada i nie naciskaja na brzuch bo to zabronione tutaj, wiec wyprzec trzeba dziecko samemu,a to jest dopiero robota...bez kondycji to sie boje troche,szczerze.jak kobieta nie moze wyprzec i stan dziecka sie pogarsza, to przychodzi lekarz proznociagiem...takie jest rozwiazanie tutaj...

Dziewczyny, ktore macie na dniach zycze szybkich porodow, zasluzylyscie juz sobie naprawde, wiec dzieciaczki wychodzic z brzuchow.To rozkaz!:-)

Blaneczka, trzymaj sie kochana, teraz zobaczylam wiadomosc na sygnale. oby maly nie zalapal! pociesze Cie, ze moja starsza corcia dostala ospe jak mlodsza miala 2 tygodnie i nie zalapala. jestem pewna,ze Twoj dzidzius da rade i sie obroni :)trzymam kciuki

Ostatnia edycja:
Jej ale produkujecie'
U nas choinka już wyniesiona(igieł posypało się tyle że:szok:) łóżeczko już wstawione do naszego pokoju i Zosiak "zameldowany"teraz czekamy tylko na akcję:-D

wiecie że u nas w szpitalu(ogólnie w mieście) jeszcze nie ma pierwszego dziecka 2014 roku??(wszystkie urodziły na koniec grudnia:-D) więc mamy szansę:-D:-D

A i u nas dopiero pełnych 38tc to ciąża w pełni donoszona...tak więc moja dopiero jutro będzie w pełni ciążą donoszoną i w terminie:-p

Co do kolendy to akutat nas niestety nie było bo pojechaliśmy do szpitala w związku z moimi skurczami ;-)(dzieciaki zostały z rodzicami i przekazali to księdzu:-D) powiedziałam mamie żeby tylko nie mówiła mu że rodzę już bo jeszcze na porodówkę przyleci:-D (to za chrzest zedrze dobrze<doliczy se kolende>:sorry2:....:shocked2:)

Co do spania to ja dziś wyjątkowo tak się wyspałam zę szok(nie pamietam kiedy tak ostatnio spałam) mąż spał z dziećmi,więc nie musiałam wstawać i całe łoże miałam dla siebie:-) znając życie dziś w nocy o 5się obudzę..:sorry2:

czesc dziewczyny ja chcialam powiedziec, ze u nas wszystko ok, pierwsza noc minela spokojnie, maly sie wybudzal sam na jedzonko co 2-2,5 h, jadl odbijal i spal dalej, ogolnie spi wiekszosc czasu, budzi sie jak glodny, placze jak go przebieram , najada sie i dalej spanko:-):-).Jest taki pachnacy i kochany, tylko go caluje caly czas, a jeszcze 3 tygodnie mogl byc w brzuszku, nie moge chwilami uwierzyc, ze go nie mam tam , tak dziwnie bez kopniakow. Ja juz czuje sie dobrze, troche jeszcze krocze mnie ciagnie ale z dnai na dzien coraz lepiej,sutki tez mniej bola.
W sobote wraca starszy synek, strasznie wyteskniona jestem za nim.

CAM00025.jpg

Załączniki

• CAM00025.jpg
    CAM00025.jpg
    18,8 KB · Wyświetleń: 79
właśnie czytam o bliźniętach które przyszły na świat jedno w 2013 a drugie w 2014 hehe

Sylka piękny Wiktorek :) my terminy na jeden dzień miałyśmy, nie mogę uwierzyć, że mój Gabryś już taki duży może być jak Twój Wiki:)
Dona Antoś już duży chłopak. i Jak się na spacerku zachowuje?
Sylka, Dona wrzucajcie fotki dzieciaczków do galerii maluszków :)
Katherinne życzę szybkiego porodu, chociaż z tymi szyjkami i rozwarciami to nic takiego pewnego. ja sama od miesiąca chodzę z rozwarciem i kilka dziewczyn z tego co pamiętam również

mnie od wczoraj boli jak na @... mały też potwornie się pcha, aż z bólu nie mogę

reklama
Tymbareczka ja też mam skurcze i to co 10min,ale wzięłam prysznic i udaję ze mnie nie ma:-D ,mąż w pracy kazał się nie rozpakowywać :-pale boi się bardziej niż ja

Jeju jakie słodziutkie te Wasze kruszynki normalnie cukiereczki!!!

Vinga no to bliźniakom się trafiło,jeden bliźniak będzie o rok starszy

Do góry