reklama
miejskibandyta
Fanka BB :)
Pustiszi - ech, kurde, patologia goni patologię. Na oddziale w Chorzowie byliśmy świadkami takich patologicznych par, że aż się płakać chce. Poszłam raz na badanie prezesa, pani pediatra robiła te rutynowe badania, przy okazji rozmawiałyśmy i mówi "niech Pani spojrzy na to dziecko" i mi pokazuje maluszka, kruszynę maleńką, wyglądało to dzieciątko strasznie Cera... nie jestem w stanie opisać koloru skóry, pod oczami sińce, ale nie takie z wymęczenia, ale ech, widok nie do opisania. No i mówi lekarka, że to dziecko terminowe, ale ma zespół odstawienia nikotynowego, i że matka jeszcze prze samym porodem podpalała na dworze. W międzyczasie powiedziała położnym, żeby zrobiły jakieś dodatkowe badania, bo chce się dowiedzieć, czy przypadkiem jeszcze czegoś maluszkowi oprócz nikotyny nie brakuje. Byłam w ciężkim szoku. Ale tylko chwilę, bo przez całe dwa dni pobytu w szpitalu widziałam z 5(!) kobiet z brzuchami wychodzącymi na dymek... Nie dziwię się, że personel tak bardzo był przychylnie do mnie i do Mariusza nastawiony - byliśmy naprawdę wyjątkiem i jeszcze jedna para, byliśmy normalni.
P
Pustiszi
Gość
Bandyta serce pęka że głupota matek jest tak społecznie ignorowana dla mnie powinny być pietnowane ... Tym bardziej że w czasie ciąży to my decydujemy czy dziecko będzie zdrowe ;(
Marika30708
Fan(ka)
witam
Mam internet z telefonu.
Tak jak Vinga pisala urodzila sie Laura, 10ptk, 2900g i 54cm. Kruszynka ale cialko ma wbrew pozorom.
Straszny z niej cycus. Maz nagral filmik, jak mna jeszcze sie zajnowali, lezala na brzuszku w inkubatorze i ssala kciuka.
Na noc zabieraja dzieciaczki, zebysny mogli sie wyspac i odpoczac. U mnie proba wstania zakonczyla sie prawie omdleniem. Tak wiec leze. Przewracam sie z boczkow. Karmie mala, wciaz by wisiala na cycu. Musze podawac jej smoka, nawet po dokarmieniu dalej chce ssac. Taki maly ssak. Ciezko przystawic do cycy po CC ale daje rade. Sutki juz objedzone mam i to po pierwszym karmieniu.
Powoli laktacja rozkreca sie.
Jest malutka ale bardzo glosna.
Mam internet z telefonu.
Tak jak Vinga pisala urodzila sie Laura, 10ptk, 2900g i 54cm. Kruszynka ale cialko ma wbrew pozorom.
Straszny z niej cycus. Maz nagral filmik, jak mna jeszcze sie zajnowali, lezala na brzuszku w inkubatorze i ssala kciuka.
Na noc zabieraja dzieciaczki, zebysny mogli sie wyspac i odpoczac. U mnie proba wstania zakonczyla sie prawie omdleniem. Tak wiec leze. Przewracam sie z boczkow. Karmie mala, wciaz by wisiala na cycu. Musze podawac jej smoka, nawet po dokarmieniu dalej chce ssac. Taki maly ssak. Ciezko przystawic do cycy po CC ale daje rade. Sutki juz objedzone mam i to po pierwszym karmieniu.
Powoli laktacja rozkreca sie.
Jest malutka ale bardzo glosna.
Tak jest!!! Obiecuję że moja wyskoczy najpóźniej za tydzieńEj mamy tylko 2 dziewczynki,trzeba troszkę dorównać, babeczki wyskakiwać
Pustiszi, ja mam tak samo. Ropuch się śmieje, że mam murzyńskie cycki. Sutki ciemne jak tabaka w rogu i jeszcze się tak jakby ta cała otoczka "rozlewa" dalej na cycuchy... hmmm....
Bandytka, Kajtula cudowny. A zdjęcie przy karmieniu aż wyciska łzy. Zwłaszcza, że ja tego nie doświadczę. Zazdroszczę jak diabli. I cieszę się twoim szczęściem Aż miło patrzeć na twoje dzieciątko.
Sylka, jak dobrze, że już wracasz do domku. Potrzymali Cie trochę, ale teraz już wszystko się unormuje Więc pozostaje tylko napisać "Witaj w domu"
Kasia, ja bym chyba poczekała. Dziewczyny chodziły z rozwarciem i nic się nie działo. A chyba lepiej jak dzidzia sama zadecyduje o wyjściu. Zawsze to troszke dłużej na przygotowanie maleństwa - niech się rozwija.
Marika, cieszę sie razem z Tobą że masz już malutką przy sobie Jak zniosłaś cc? Dochodzisz do siebie? Wiesz, pytam z ciekawości, bo mnie to czeka za kilka dni... ech
Akuku
Aniu masz racje to najciezsza praca, ale nagroda piekna. Cieszcie sie soba
Marika jak bedziesz miala sekundke to napisz z jakiego powodu mialas cc ? Ojj to ci sie ssaczek trafil hehe. Odpoczywaj teraz i szybkiego powrotu do domku zycze.
Laura jest przeslodka, teraz mozesz zdradzic to imie dla chlopca co ?? Hehe bo ja nadalniedo konca zdeycdowana...
Ja sobie chyba bede te sutki naciagac hehehe, tzn. Nie tak zeby mleko lecialo, ale zeby te skurcze wywolac...tylko zeby to byly takie porodowe, a nie meczace tylko.
Marika jak bedziesz miala sekundke to napisz z jakiego powodu mialas cc ? Ojj to ci sie ssaczek trafil hehe. Odpoczywaj teraz i szybkiego powrotu do domku zycze.
Laura jest przeslodka, teraz mozesz zdradzic to imie dla chlopca co ?? Hehe bo ja nadalniedo konca zdeycdowana...
Ja sobie chyba bede te sutki naciagac hehehe, tzn. Nie tak zeby mleko lecialo, ale zeby te skurcze wywolac...tylko zeby to byly takie porodowe, a nie meczace tylko.
Ostatnia edycja:
reklama
lkasia
Akuku ja wlasnie chce wywolac skurcze sobie..i snyram sutki ale przy lekkim dotknięciu juz siara leci:/..i z jednej strony chce naciągać a z drugiej tracę ta siare...:/ A najśmieszniejsze ze wydaję mi się że mam skurcze m.bo boli mnie troszke jak na okres..ale cholera wie czy to nie jest przypadkiem od zagazowania...sama nie wiem jak te skurcze mają wyglądać :/