reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Jak dla mnie też na tym etapie,żeby nazywam dzieciątko nadal plodem.
No.... niektórzy używaja takich teminów,ale jak to byłby jeszcze lekarz....,ale mama no chyba tak poprostu ma :( lepiej nie brac tego do siebie,choc mnie też by to wkurzyło....

Dziewczyny ja mam pytanie,warto kupywać te platki kosmetyczne dla dzieci?bo gaziki dla niemowlat to wiadomo trzeba,ale te platki kosmetyczne??

reklama
tymi płatkami kosmetycznymi możesz pupcie dziecku przemywać, ja czasem kupowałam te płatki, czasem chusteczki do pupy. jak dziecko będzie mieć alergię na chusteczki to tylko takie waciki zostają ;) powiem tak, warto spróbować, bo w waciku z wodą chemii nie ma, jak w chusteczkach. pytanie czy będzie ci się chciało latać i moczyć te waciki czy sięgniesz po chusteczkę heh

Mialam pisac tak samo :) ja mam te platki pare groszy kosztuja a buziaka czy pupe wytrzec mozna ale jak sie sprawdzi z ich moczeniem ? heh no wlasnie :)

Ja tych platkow nie kupowalam. Mam waciki w razie czego. A uzywac ich bede przy odparzeniach, bo wycieranie chusteczkami nasila odparzenie i wtedy trzeba woda przegotowana

Nisiao odnośnie tych płatków to położna mówiła nam w szkole rodzenia, że równie dobrze sprawdzą się zwykłe takie jak stosuje się np. do demakijażu, ważne żeby po przetarciu nimi nie zostawały na skórze takie "kłaczki" z waty. Ja oczywiście już dużo wcześniej się zaopatrzyłam w jakieś specjalne niemowlęce, ale jak je wykorzystam to spróbuję używać zwykłych;-)
Jeżeli chodzi o śluz to też mam dość obfity i zazwyczaj biały, raz na jakiś czas ma bardziej żółtawy kolor. No i jest go tyle, że od kilku tygodni już właściwie nie chodzę bez wkładek;-)

Pustiszi dziwne, że Twojej mamie się odwidziało i znowu tak mówi o maluszku... Kurczę, może chciała niby tak "fachowo" się wyrazić ale wierzę że nie poczułaś się fajnie... Sama nie wiem jak bym zareagowała, gdyby ktoś tak mówił o mojej malutkiej - nawet mój gin zaczął od Fasolki, a po jakimś czasie już zawsze dzidzia i nigdy nie powiedział inaczej;)

Jagus - pozniej po paru oddechach maz mowi do mnie: nie martw sie bedziemy synka podpuszczac zeby za babcia z robakami i zabami latal :) i tak bedzie widziala go raz na pol roku to zeby odczuwala ze wnusio to jest dodam ze jedyny :)

NISIAO ja to chusteczek nawilzanych mam naprawde sporo. A na odparzenia to te waciki kupilam takie co do makijazu. Przy dziewczynce i jej zakamarkach bardzo przydatne, zeby przemyc to woda przegotowana. Moze nie przy kazdym przewijaniu ale po kupce
JAGUS u mnie teraz mleczny sluz i nie wiem czy sie martwic.
PUSTISZI dobry jest twoj maz :)

Dlatego sie zaopatrzę wlasnie w te platki i zobaczymy czy się przydadzą,pewnie tak,ale tez nie sądzę że bedę tylko ich używać i tak jak piszecie biegać i moczyć w wodzieZobaczymy.

Co do sluzu,ja wlasnie Was pytam,b słyszałam że na tym etapie co my jesteśmy,jest zwiekszona jego produkcja,ale właśnie jest u mnie taki biały czasem przejrzysty,ale konststncja jakby mleczko rzadkie do demakijażu :tak::-Dwięc chyba barwa i konsystencja nie są podejrzane co by swiadczyło o infekcji,gorzej chyba takie serowate i konsystencja tez taka ....no sama nie wiem.

a wlasnie,bo do szpitala kupilam sobie żel do higieny intymnej jakis hpoalergiczny z białego jelenia,przyda się czy warto cos innego kupić do mycia???

reklama
Nisiao - lepiej nie eksperymentowac z nowym kosmetykiem do higieny intymnej bierz ten ktory uzywasz na codzien ja mam lactacyd i taki zabieram do szpitala nie chce sie podraznic niczym nietestowanym

Do góry