reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Bandytka I Sylka jeszcze raz gratuluje.

Worek sie rozsypuje ojojoj. Ja tez juz chce !!! No ale coz zekam na znaki a tu cicho. Hehe

W nocy dzis nie pospalam... zab mnie bolal bo wieczorem zjadlam bigos I kawalek miesa utknal miedzy jednym a drugim zebem... I nie czulam tego..a tylko nitka moge wyciagnac..no I mnie obudzil bol zeba..na szczescie jak wyjelam nitka, wyplukalam to po jakims czasie bol sam minal.

Czuje ze skurcze lydek chca mnie lapac.. ale zanim dojdzie do skurczu to naciagam ta noge I jeszcze nie mialam na szczescie.

Anisen ja tez bym wolala sama zrobic niz jeszcze walzyc z tesciowa.. zreszta ja w domu ez wole sama zribic niz sie prosic... jak dla mnie to kazdy ma oczy I widzi co jest do zrobienia..jak nie robi to sie nie chce I tyle..a mi sie nie chce prosic, robie sobie sama powoli, bezpieczny termin juz mam wiec przhnajmniej sie nie martwie.
Moja mama siedzi przed kompem I dopiero jak ja cos robie to ona wstanie by pomoc heh a moj m to raz robi a raz marudzi.

Fifka gratuluje skonczonego miesiaca dla Adrianka !!!! Duzy juz chlopczyk, a ja sie pytam kiedy ten miesiac minal???

Kazuszka to faktycznie chudziutki Twoj synek, ale moze taka jego uroda. Moj Alex wazy 22 ale Viki z waga ok bo 13 kg jakos ape za to niziutki bardzo.. ma 4 latka w luty a ciuchy nosi na 1.5-2 I 2-3..a rok gemu nosil na 9-12 miesiecy I 12-18 ale luzne byly...
Moze jeszcze mu waga podbiej, a jak u niego z jedzeniem ?

Nisiao kochana nie dnerwuje sie tak I nie wmawiaj sobie tych chorob, jak ma Cie to uspokoic to zrob te badania jeszcze raz... a powiedz jak spisz to masz gole uda ,? Bo o mova byc potowki bo cialo do ciala przylega, bo teraz w wiekszosci na boku spim I skora w tym miejscu nie oddycha.

Ja tu nie mam takich badan jak wy I nawet nie czytam na necie objaw itd bo bym zwariowala.. nie mialam badan na paciorkowca, gps, glukoze, I krew tez zadko, usg tyko dwa razy... ale tu tak jest.. I dzieci sie rodza wiec I ja urodze zdrowego maluszka.

Dzieci ogladaja bajke a ja sprobuje sie przespac bo z 5 godzin tylko spalam..

reklama
Akuku z jedzeniem średnio, ale on ńiestety miał problemy z jelitami, przeszedł operację w wieku 2 lat... Czasami mi się wydaje że łaknienia u niego ńie ma, bo w przedszkolu potrafi pańi powiedzieć że jest po śńiadaniu, a w domu nie zjadł i tak mu się fuksnie do obiadu....
Dostaje syrop na zwiększenie apetytu ale nic nie działa. To niestety po tych problemach z jelitami bo wcześniej super jadł. Chodzimy do gastrologa, przeszedł wszystkie możliwe badania np alergia, celiaka itd i nic. Lekarz twierdzi że taka uroda, że wyrośnie, a jest jednym z lepszych specjalistów w Polsce, więc mam nadzieję że tak będzie i czekam....

Aniiu - super ciesze sie ze juz jestescie w domku !! :) buuuziaczki od cioci dla malutkiej !!

Supcio wstałam raniutko Bandytka urodzila, przejzalam posty poszlam dalej spac wstałam Sylka urodziła ... Moze by tak sie znow polozyc ;)
Ja sie ciesze ze mi sie szyjka szybko skraca przenosze to przenosze ale nigdy nie wiadomo :) i najwazniejsze ze meza rozruszalam i juz sie nie boi niczego :)

Kaczuszka to faktycznie nie fajnie.
Hmm jedyne co ja moge powiedziec choc sie wole nie znam, to by nie wmuszac jedzenia na sile I co chwile, tylko stale posilki o stalych porach. Bo jak za czesto sie je to mozg nie wysyla sygnalu glodu bo co chie cos tam sie przekasi. Zapewne wyrosnie z tego, ale pewnie traz Cie to stresuje.

KACZUSZKA u mnie tez z powodu wagi i nie jedzenia bylo to mleczko w nocy.
ANISEN wspolczuje, sama z dwojka dzieci
ANIA super, ze wszystko jest w porzadku i juz jestescie w domku. Jakbys wiedziala to bys kupila pare ubranek na 50cm, ale jeszcze troche i mala podrosnie
MAGSUS bo nie jestes konsekwentna, corka placze a ty w koncu dajesz mleczko. Ona pewnie juz odkryla, ze jak zrobi histerie to dostanie to czego chce. Z reguly odzwyczajanie dziecka trwa 3 doby. Jak to wytrzymasz to bedzie z gorki. U mnie synek ma prawie 5,5roku wazy 18kg i ma 110cm czyli tez niewiele. W jedzeniu jest strasznie wybredny

cały problem w tym, ze jak nisiao pójdzie na badanie to ja to uspokoi na cały jeden dzien a następnego juz się bedzie znowu zastanawiać, czy przypadkiem jednak nie zaczyna się rozwijać cholestaza ;)Nisiao, tylko Ty się błagam nie obrażaj, bo wiesz, ze ja zawsze prosto z mostu, ale życzliwie. Ostatni gwizdek, zeby troche nad tymi nerwami popracować, bo naprawdę potem bedzie coraz trudniej. A im dziecko starsze, tym więcej zagrożeń bedzie. A chyba nie chcesz być nadopiekuńcza mama? Nie mowie, zeby być kompletnie beztroskim, ale nie można sobiecalego zła tego świata wkręcać.

Uhu worek się rozsypał!! Chyba niedługo trzeba będzie założyć wątek z pytaniami o dzieci itp :-D Sylka gratuluję!!

Ania mała szybko urośnie! Adrian też był taki malusi i załamywałam się w co go będę ubierać a już te 56 są dobre (te 50 są na styk) tak więc nie kupuje tego za dużo :-) małej nie przeszkadza ze ubranko jest za luźne!

Dokładie Akuku :) Poza tym ja tez już w miarę bezpiecznie a do tego po sterydach to a pewno nic mu sie nie stanie ;)
A jak mam ją prosić żeby mi łaskę zrobiła to wolę nie.
Wspólczuje z mamą :(.

Ja przynajmniej mam tak że wiem ze jestem sama i że muszę liczyć tylko a siebie , ale przyzam ze ciężej by mi było gdybym wiedziała że jest ktoś kto moze pomóc a tego nie robi.

Co do niejadków to moja Kinga jest taka. Np nie lubi mięsa i za kija jej nie wmuszę ;) Wazy 15,5 kg, za trochę ponad miesiąc ma 4 latka. Morfologia i badania ok. Nie lubi , nie będę jej katować ;) Za to zrobie jej grillowane warzywa, pieczone ziemniaki z koperkiem ;)

reklama
AKUKU ja jak zaczynam panikowac z czyns zwiazanym z ciaza to zawsze sobie wtedy mysle, jak jest tam u was na wyspach. Moze ta niewiedza roznych rzeczy jest lepsza niz takie wszystkie dokladne wyliczenia i w kolko stres o cos
ANISEN moj syn tez by warzywa tylko zajadal ale w postaci surowej. Lubi zupe z kielbaska i jajkiem, ostatnio mielone polubil. Tak to platki kukurydziane z mlekiem, buleczka, parowka, kabanos. Kanapek nie lubi

Do góry