reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
JECHAĆ....

Kurcze, zaraz będę się bała otwierac forum, bo kurcze co wejde to jakieś wieści szpitalne.....DZIECIAKI SIEDZIEĆ W BRZUSZKACH JESZCE!!!!!

A ja mysle nad prezentem dla mojego M....mój M jest wielkim modnisiem...tego tez wymaga od niego jego praca...I jego ukochanym, ulubionym sklepem jest ZARA...I teraz sie zastanawiam....czy isc I samej cos wybrac....czy kupic mu karte podarunkową....tylko tak sie zastanawiam czy karta podarunkowa to fajny prezent....ja wiem ze on byłby przeszczęsliwy...bo sam by sobie poszedł, wybrał itp....tylko to taki prezent....no nie wiem,.....bez wysiłku specjalnego.....

Dziękuję dziewczynki. Po nospie i ciepłej kąpieli wszystko się uspokoiło. Jeśli w nocy się powtórzy to jedziemy bez zastanowienia.

dziewczyny, chcę jutro zapytać lekarza o witaminy dla noworodka, jakie podaje się w Polsce, a nie wiem kurde jakie to są i w jakiej ilości, napiszcie mi please!

Inomama podaje się witaminę D3 w dawce 400mg i witaminę K jeśli dziecko jest karmione piersią w dawce 25mg. Ja teraz podaję Witaminę D3 w podwójnej dawce bo takie mam zalecenie a pro po wcześniactwa. Mam podawać do domniemanego terminu porodu taką większą dawkę.

Anisen
hahaha ależ się uśmiałam z twojej córy... przypomniało mi się jak to ja eksperymentowałam... z tym ze na własnych włosach a później moja mama - jest fryzjerką...- ratowała moje "fryzury" :-D

Anbas Magsus myślcie pozytywnie! Takie strach są całkiem normalne bo te nasze maleństwa są dla nas całym światem. Zobaczycie że będzie wszytko w porządku :*

Akuku jak tak czytam twoje posty to mam wrażenie ze chyba będziesz następna... chociaż wcale ci tego nie życzę i trzymam kciuki zebyś wytrwała choć do skończonego 37 tygodnia!

Vinga jak tam twoje skurcze?

To straszne co się dzieję u nas na wątku... już mamy dwa wcześniaki a czytając posty zapowiada się ze na tym się to nie skończy... dobrze ze choć maluchy są zdrowe...

Tymbareczka
ależ miałaś piątek... dobrze że tylko na strachu się skomczyło...

Panna
jeju jak dobrze cię widzieć!!! Dziękuję za gratulację i jednocześnie trzymam mocno za ciebie kciuki zeby i tobie się w końcu udało!

Bandytka
hehe ciebie to się zapowiada ze faktycznie doczekasz do tego wywoływania :-D ty która mogłabyś już z powodzeniem urodzić nie masz jako jedna z niewielu żadnych objawów!

Elema uważaj na siebie... w razie czego jedź na IP...

Mnie dzisiaj jakiś dół złapał w związku z moim przedwczesnym porodem jak przeczytałam post Sylki o tym że "większe niebezpieczeństwo czeka go z tytułu wcześniactwa" ........ Takie jakieś wyrzuty sumienia mnie dopadły że "A gdyby..." "A może..." itp... choć tak naprawdę powinnam się cieszyć że wszytko jest w porządku... Adrian miał wylewy krwi do mózgu I stopnia, czekają nas teraz poradnie i choć pediatra mówiła nam ze to raczej tylko "formalności" bo nic małemu nie dolega to jakiś taki strach mnie obleciał ze ta piękna bajka będzie miała swoje niefajne konsekwencję...

inomama w pl podaje się tylko wit D+K od 8 doby życia do końca 3 miesiąca ( z tego co pamiętam), potem dajesz tylko samą D. ja dawałam w takich kapsułkach twist-off i tam była już dawka dobrze dobrana

Fifka skurcze jakieś pojedyncze są, ale nie bolesne. miał wylewy krwi? o mamuniu, przeraziłam się, ale dobrze, że nic mu nie jest

reklama
Witam dziewczynki ;**

anisen wspołczuje smutne kurde ze mama z bratem nie chca przyjechac nie przejmuj sie moze jeszcze zmienia zdanie ? ;*** a córeczke masz sliczna i talenciara niezla :D a kuba nie mial nic przeciwko ;D?? wsumie to u chłopcow nie ma takiego problemu bo mozna maszynka na krótko przejechac pozniej z jak by tak kuba kinie obstrzygl ;D???

akuku kochana uspokój sie z ta robota ;** jeszcze do swiat niech dzidzia wytrzyma w brzuszku ;* kurcze u cb te skurcze tak czesto bierzesz cos nospe doraznie??? a jak bylas na ip to masz rozwarcie? a szyjka jak??

tymbareczko dobrze ze wszystko wporzadku i wrocilas z synkiem w dwupacku , powiedzieli skad te krwawienie??? mamy termin na ten sam dzien ;)

bandytka u cb dalej nic?? czop nie odszedl tez?;O prosze sie codziennie minimum raz meldowac na forum zzebym wiedziala co jest ;* a wzielas czyjs nr do telefonu zeby dac znac?:)

Panna nikt miło cie widziec dziekujemy za ciepłe clowa i dla cb wszystkiego dobrego ;******!

Vinga kurcze wspolczuje nie wiem jak boli spojenie ale to pewnei nic fajnego ;OO ;*** i dziekuje ze dostarczas swiezych info ;* i pilnuj sie odpoczywaj bo jak pojdziesz rodzic to kto nam bedzie na biezaco informowal o dziewczynach ???;);**

cleopatra ty juz tak blisko terminu ;DD ajajaj ;D

Elama dawaj znac jak wrocisz z ip a napewno wrócisz ;( bo sie nerwuje ;(

fifka kochana spokojnie to napewno tylko formalnosci i nie zadreczaj sie robilas co moglas ;********!!!!

dziewczyny ale ten antos dony to maly smerfik cudny ;D czekam na wiecej zdjec i info ;D
ciekawe jak u sylki dzis ani jednej wiadomosci :O?

A u mnie dzis jak co dzien jutro przyjezdza siostra m z holanfi to nie bede tak sama siedziec ;D nieliczac corki która jest najkochansza na swiecie ciagle wszystkim sprzedaje buziaki jest taka kochana i coraz madrzejsza kurde ale to leci ;) ja juz pozatym mam wszystko gotowe nawet juz łozeczko ubralam tesciowa sie smieje ze moze bede rodzic jak juz tak wije i wije D

ale nie nie dam sie przed siwetami juz czuje te lenistwo i objadanie sie barszczykiem i uszkami AAAAAAAAAA ;D tymbardziej ze jestesmy goszczeni cale siweta wiec super a ciezarnej to juz nawet nie beda kazali wyniesc po sobie talerza wiec bomba ;DDDD tylke ludzi do zajmowania sie cora wiec nawet nei mysle rodzic przed wigilia ani w wigilie ;D aaaaa no i juz tylko 8 dni do bezpiecznego terminu wow ;D

Do góry