reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

MiejskiBandyta słuchaj co mówi Fifka, instynkt ci pomoże. Wcale to jakieś trudne nie jest ;-). Będziecie mieli później piękne wspomnienia np z pierwszej kąpieli, pierwszego spacerku. A tak będą wam się wpi****czać do wszystkiego i będą nie potrzebne sprzeczki i nerwy. U mnie tak było. Każdy dzień to niepotrzebna nerwówka
Fifka przesłodkie zdjęcie, jakie dwa słodziaki :tak:

reklama
Bandyta ja to nawet na szkole rodzenia nie bylam ani razu, mieszkamy w uk, tu sa inne zasady w ochodzeniu sie z nimowlakiem, a ja musialam sama sie uczyc metoda prob i bledow... z tymm ze chyba bledow malo bylo.. jakos instynkt mi podpowiadal.. moj m myl dzieci bo facet silniejsza reke ma, ja smarowalam bo on. NIe lubi mazidel... wiec jak w tym ci mariusz pomoze to spoko, bo przeciez karmic Ty bedziesz...a jak beda kolki (oby nie) to na zmiane nosic bedziecie w roznych pozycjach, babcia do tego nie potrzebna bo dziecko i tak najbardziej uspokoi sie przy Tobie..ja np. Do kolyski wkladalam moja koszulke i na tym kladlam Vikiego bo czul moj zapach i spal spokojniej. Jakos nikt mi tego nie mowil ale widzialam ze uspokajal sie na moich rekach wiec spal na moich uzytych ubraniach, tak zeby byl zapach moj a nie proszku, nie mowie o przepoceniu hehe.
A wy jedyne czego potrzebujecie to spokoju...bo teraz zauszmy ze cie natna czy pekniesz, to ta rana musi oddychac i bedziesz wietrzyc dupke w domu a nie ze ktos ci wchodzi do pokoju... albo beda mowic obudz na karmienie..nie budz itd... sama sie wszystkiego nauczysz. Wiec szczerze zycze Ci zebys urodzila tak zeby odrazu wrocic do domu.

Dona ale fajnie ze masz juz Antosia przy sobie.

Fifka sliczne zdjecie...

Siva mowisz ze cola moze wywolac porod?? Hmm kurcze moze fajtycznie od coli skurcze..hehe choc watpie bo po kompieli wypilam jeszce szklanke a skurcze ustaly hehe.

Dzis na obiad golabeczki, mniam mniam... posprztalam i mi pieknie pachnie w domku... dzieci malowaly farbami i pieczatki robily... ide zajrzec do golabkow bo juz glodna jestem hehe

Ojej znowu chodzę podjarana !!!! Kolejna dzidzia na świecie !!! Donka jeszcze raz gratuluje :) !!!!!!! Nie moge sie zdjecia doczekać !!!!

Fifka och słodkie chlopaczki !!! A najsłodsze pewnie jak śpią :) !!!!!

bandytka dziewczyny maja racje wracaj do siebie do domku !!! Dasz sobie radę najpewno im mniej osób sie wtrąca tym lepiej !!!! Mi mama pomagała przy Julce nie powiem dostałam od niej kilka cennych rad ale i kilka razy sie popstrykałyśmy bo potrafiła mi Julię z rak wyrwać twierdząc ze źle cos robię !!! Powiedziałam co myśle o tym i juz mniej sie wtrącała . Takze uciekaj w swoje kąty i niech nikt Ci nie ingeruje w wychowanie dziecka !!!

Ja mam nieprzytomny dzien dzis niewiem co pisac !!

Bandytko rodzina sie pogniewa potem przeprosi i będzie ok. A jesli sie ugniesz i zrobisz przeciwko sobie będziesz to sobie wypominała a i do tego pokażesz ze mozna Tobą manipulować.
Oj uwierz mi my bylismy bez szkoły rodzenia bez wprawy i poradziliśmy sobie super :)) A przy drugim dziecku to ja wiedziałam ze chcę spokoju ciszy a nie zastanawiać sie czy w staniku wyjśc do korytarza bo ktos jest, nie musiałam z rana ubierać sie tylko mogłam spokojnie do południa w piżamie gonić po domu, nie myslałam o tym czy dobrze wyglądam, uczesałam sie a moze czy mi nie przeciekł stanik ;) pierdoły ale ważne. Mogłam czas poświecać dziecku/ dzieciom a nie gonic robić kawy, herbaty, ciasto podawać czy obiad.
Przemyśl i zrób tak jak chcesz. To Wasze życie, Wasz czas i razem podejmijcie decyzje :)) Waszą wspólną.

Zaczynam sie bać porodu. Ale wcale nie bólu czy wogóle porodu tylko tego jak to wyjdzie organizacyjnie. Ostatnie co bym chciała to teściowa w moim domu po moim powrocie

Ostatnia edycja:
Dzowczyny jade na ip bo mam skurcze, nie biore torby bo rodzic nie zamierzam ale niech sprawdza na ktg.. moze sprawdza tez szyjke w co watpie bo pewnoe usg miec nie bede. Az mnie trzesie..ehh

Akuku niech maluszek zaczeka jeszcze !!!! Co Wy dzieciaczki tak sie pchacie na świat ???? A juz wiem prezenty pod choinką beda :) !!!

Dziewczyny al sie najadłam o mamusiu nie moge sie ruszać !!! R zamówił 2 pizzę szok zjadłam 3 kawałki i popiłam 2 szklankami coli !!! Przegięcie :) :rofl2:

reklama
Do góry