Olcia masakra z tym krzyżem...mnie ostatnio tak połamało (właśnie tylko i wyłącznie lędźwie) że 4 dni plackiem na twardym i nie ruszałam się, a w ciąży niestety nic na takie bóle i na rwe też... nie wolno maści nie wolno nic... też myślałam, że to rwa kulszowa...ale wyleżałam i puściło... sama nie wiem od czego to było samo przylazło i samo wylazło...może kręgosłup niektórych tak reaguje na przestawianie się, bo macica rośnie, no sama już nie wiem...
reklama
niebieskaa81
Zaangażowana w BB
Kropka87 współczuję wymiotów, ja na szczęście w tej ciąży wymiotowałam tylko kilka razy, mdłości mam często ale to nie jest aż tak straszne jak wymioty, oby ci przeszły jak najszybciej
Ooollcciiaaa
Fanka BB :)
Olcia masz rację, moja mam tak samo powiedziała. Co do ubranek, to mamy trochę inny gust... no ale coś zawsze wybiorę z tego co mi da... Oooo dziewczyny jak ja nie lubię tej godziny, dziwny posmak słodko szczypiący w ustach i mdłości... wczoraj wróciliśmy z tego kina (film Jak urodzić i nie zwariować taki sobie, bez rewelacji) nic nie jadłam specjalnego w kinie się dobrze czułam, a wróciłam i kaplica o 1 w nocy wstałam wymiotować, już 4 raz wymiotowałam.. teraz zjadłam prince polo i się zastanawiam czy warto było, bo zachwilę i tak w wc wyląduje :/ Boże, mam nadzieję, że nie należe do tych co przez całą ciąże mają mdłości...
Olcia masakra z tym krzyżem...mnie ostatnio tak połamało (właśnie tylko i wyłącznie lędźwie) że 4 dni plackiem na twardym i nie ruszałam się, a w ciąży niestety nic na takie bóle i na rwe też... nie wolno maści nie wolno nic... też myślałam, że to rwa kulszowa...ale wyleżałam i puściło... sama nie wiem od czego to było samo przylazło i samo wylazło...może kręgosłup niektórych tak reaguje na przestawianie się, bo macica rośnie, no sama już nie wiem...
Jak to się mówi darowanemu koniowi nie patrzy się w zęby heheh
Też oglądałam ten film i poza kilkoma fajnymi tekstami nic ciekawego. Mogę polecić tę książkę na "podstawie" której wzorowali się tworząc ten film : W oczekiwaniu na dziecko. Poradnik dla przyszłych matek i ojców - Sharon Mazel, Heidi Murkoff - książki online - księgarnia internetowa Merlin.pl na prawdę rewelacyjna ! warta swojej ceny
Współczuję z tymi mdłościami... :-(
No ja to właściwie jestem niemalże pewna że to to bo od zawsze mam problemy z kręgosłupem .... :/ Tylko że zastanawia mnie to no, bo co rozumiem jak w późniejszym etapie jak macica jest duża i dzidziuś faktycznie ma już mało miejsca ale teraz kiedy macica jest nie wiem wielkości grejpfruta jak to piszą w książkach to chyba nie wywiera aż tak dużego ucisku ??
Ooollcciiaaa no niestety zabieramy ze sobą pieska i dlatego musimy autkiem, dobrze ze mamy 7 osobowe więc wygodnie będzie, a do tego w połowie drogi zatrzymujemy się u bardzo dobrej znajomej i tam zawsze robimy sobie dłuższy odpoczynek
a pieska w takich "kontenerkach" nie można przewozic samolotem ?? chociaż to też duży stres dla psiny... no nic w każdym razie jak tylko poczujesz się gorzej to zatrzymujcie się , pospaceruj troche :*
Milusia83 i Kropka87 - też nie radzę sobie z bólami głowy, ale czytałam, że w naszych tygodniach to normalne...
lanjaa - nie pamiętam, czy to pisał ktoś tutaj na forum, czy jakaś superniania się wypowiadała, że nie można mówić do starszego dziecka: "uważaj na brzuszek, bo w środku jest dzidziuś", etc., tylko trzeba komunikować, że to Ciebie boli brzuch, kiedy po Tobie np. skacze... Żeby już od razu starsze dziecko nie czuło się gorsze od tego w brzuszku...
Maszyna do pieczenia chleba - nie żeby mi LIDL zapłacił za reklamę, ale moi sąsiedzi mają taką maszynę z tego właśnie sklepu i wiem, że się chwalą, że można tam dokupić również różne rodzaje mąk do wypieków chleba no i że maszyna sama w sobie jest super!
Milusia - zamknięte forum wydaje się być dobrym pomysłem, jednak jeśli o mnie chodzi - nie czułabym się na siłach, by je moderować. Milusia na prezydenta!
lanjaa - nie pamiętam, czy to pisał ktoś tutaj na forum, czy jakaś superniania się wypowiadała, że nie można mówić do starszego dziecka: "uważaj na brzuszek, bo w środku jest dzidziuś", etc., tylko trzeba komunikować, że to Ciebie boli brzuch, kiedy po Tobie np. skacze... Żeby już od razu starsze dziecko nie czuło się gorsze od tego w brzuszku...
Maszyna do pieczenia chleba - nie żeby mi LIDL zapłacił za reklamę, ale moi sąsiedzi mają taką maszynę z tego właśnie sklepu i wiem, że się chwalą, że można tam dokupić również różne rodzaje mąk do wypieków chleba no i że maszyna sama w sobie jest super!
Milusia - zamknięte forum wydaje się być dobrym pomysłem, jednak jeśli o mnie chodzi - nie czułabym się na siłach, by je moderować. Milusia na prezydenta!
Kaja28
niebieska Tym razem sposób z rozmowami też się sprawdzi :-) Co do podróży to życzę szerokiej drogi i powodzenia. W wygodnym autku na pewno dobrze zniesiesz podróż.
olcia Z transportem piesków samolotem jest problem. Od stycznia tego roku w liniach LOT można przewozić jako bagaż podręczny małe pieski. Większe można tylko cargo przewieźć, a wtedy zwierzak jest zamknięty w klatce i przewożony w luku bagażowym. Z tego względu większość zwierząt musi dostać leki uspokajające. Niestety zdarzało się, że w wyniku stresu niektóre zwierzęta nie przeżywały takiej podróży. Także jeśli ktoś kocha swojego zwierzaka i jest świadomy, że to stworzenie ma emocje, to raczej nie zdecyduje się na coś takiego. Pomijam juz, że to bardzo droga impreza.
A tak na marginesie, to widzę, że Tobie też 4 lata od ślubu niedawno minęły :-) Gratulacje. U nas za 8 dni.
olcia Z transportem piesków samolotem jest problem. Od stycznia tego roku w liniach LOT można przewozić jako bagaż podręczny małe pieski. Większe można tylko cargo przewieźć, a wtedy zwierzak jest zamknięty w klatce i przewożony w luku bagażowym. Z tego względu większość zwierząt musi dostać leki uspokajające. Niestety zdarzało się, że w wyniku stresu niektóre zwierzęta nie przeżywały takiej podróży. Także jeśli ktoś kocha swojego zwierzaka i jest świadomy, że to stworzenie ma emocje, to raczej nie zdecyduje się na coś takiego. Pomijam juz, że to bardzo droga impreza.
A tak na marginesie, to widzę, że Tobie też 4 lata od ślubu niedawno minęły :-) Gratulacje. U nas za 8 dni.
Ooollcciiaaa
o te kontenerki pytam bo nigdy się tym nie interesowałam... ale jak w luku bagażowym to faktycznie kicha
nie nie mi 4 lata to mijają w ogóle ślub braliśmy w lutym tego roku
nie nie mi 4 lata to mijają w ogóle ślub braliśmy w lutym tego roku
witajcie! :-)
kropka87-wspolczuje Ci tych wymiotow i bóli w krzyzu,mnie czesto mdli i mam bóle głowy,czasem wierci w kiszkach;-) mam nadzieje,ze szybko wszelkie dolegliwosci minal
niebieskaa81-bezpiecznej i milej podrozy:-)
kropka87-wspolczuje Ci tych wymiotow i bóli w krzyzu,mnie czesto mdli i mam bóle głowy,czasem wierci w kiszkach;-) mam nadzieje,ze szybko wszelkie dolegliwosci minal
niebieskaa81-bezpiecznej i milej podrozy:-)
dotka85
Witajcie ale pogoda narzekalam na cieplo troche a teraz za zimno juz i pochmurno
grupa zamknieta to fajny pomsyl Milusia
W Lidlu (znowu) sa fajne leginsy ciazowe z podniesionym stanem rozciagliwe w 3 kolorach szare, czarne, granatowe, w mim byly na wyprzedazy po 13 zl z groszami moj mi wczoraj kupil i dzis w nich jestem juz fajnie brzuszek ocieplaja
aaaaa i dzis zaczynam 2 trymestr !!! jupiiiiiiiii
grupa zamknieta to fajny pomsyl Milusia
W Lidlu (znowu) sa fajne leginsy ciazowe z podniesionym stanem rozciagliwe w 3 kolorach szare, czarne, granatowe, w mim byly na wyprzedazy po 13 zl z groszami moj mi wczoraj kupil i dzis w nich jestem juz fajnie brzuszek ocieplaja
aaaaa i dzis zaczynam 2 trymestr !!! jupiiiiiiiii
reklama
Marzenixx
aniołek 14.12.09 [*]...
Dzien dobry
dotka gatuluje II trymestru, ja owiele lepiej sie czuje odkąd weszłam w drugi trymestr )
a ty nie mialas czasem robic w zeszły weekend testu z sody??
eh nie wyspalam sie dzisiaj.... mały cos jeczal w nocy, chyba mu kolejne ząbki idą.....
Słuchajcie, napisałam do admina BB o utworzenie prywatnego watka dla nas, czekam na odpowiedz )
dotka gatuluje II trymestru, ja owiele lepiej sie czuje odkąd weszłam w drugi trymestr )
a ty nie mialas czasem robic w zeszły weekend testu z sody??
eh nie wyspalam sie dzisiaj.... mały cos jeczal w nocy, chyba mu kolejne ząbki idą.....
Słuchajcie, napisałam do admina BB o utworzenie prywatnego watka dla nas, czekam na odpowiedz )