reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

szylawias właśnie od jutra wracam na basen, bo jakiś ruch w ciąży musi być :-) Uwielbiam pływać, a różności z basenu zawsze można złapać. Mój gin polecił mi lactovaginal 2 x tydzien zapobiegawczo i na razie tego się trzymam.

reklama
Szylwias globulki o nazwie Iladian http://aptekaslonik.pl/prod_info.ph...pochwowe-probiotyk-dla-kobiet-10kapsulek.html . Są dwie wersje niebieska -dopochwowa , różowa -doustna. Małż mi przez przypadek kupił różową miała być niebieska... :p Na ulotce niby jest że nie polecane dla kobiet w ciąży natomiast pytałam o to gina to powiedział że mogę to spokojnie brać. Także zapytaj też swojego lekarza bo wiadomo co lekarz to inna opinia no i każda ciąża i organizm jest inny:p

Ostatnia edycja:
co do sokowirówek, to właśnie gadałam ze szwagierką i oni maja zelmera juice master, nie trzeba obierać ani warzyw, ani owoców, resztki zostają suche, więc wyciska sok do ostatniej kropli. jest stalowa, więc i ładnie wygląda -niestety do małej kuchni się nie nadaje. No i kosztuje 300 zł. Nie wiem jeszcze połaże w weekend po sklepach, chciałabym już ją kupić do końca tygodnia i cisnąć soczki dla malucha i mamusi, bo troszkę się boję tym spadkiem hemoglobiny.

Acha no faktycznie,któraś z dziewczyn pisała o tym, że Gizmowa udziela się gdzie indziej...

Ja właśnie zjadłam na kolacje fasolkę szparagową i teraz piję mrożoną ricore - robie sobie kawkę ricore 3/4 kubka, słodzę (ja używam 2 drażetek słodzika) schładzam kostkami lodu, wlewam do wysokiej szklanki, i dopełniam zimnym łaciate 2%.

JAk tam hunianka? Dzisiaj miała rano amino chyba...

W piątek szwagierka przywiezie mi ubranka po synku, bo za 7 tygodni rodzi córkę (synek ma 7 lat) kurcze fajnie, że mają parkę, w sumie ją lubię, ale troszkę jestem rozżalona, bo kiedyś mówiłam, że podoba mi się imię klara, jak ona jeszcze w ciąży nie była, no i teraz da na imię Klara :/ Chciałam zawsze jakoś dać na imię orginalnie... a masz Ci los dla dziewczynki już nie mam pomysłu... Nad chłopakiem myślałam ostatnio Boguś (Bogusław) po dziadku moim, dziadek żyje i by był pewnie dumny... Fajnie tak mały Boguś heh ale mój mąż na wszytsko nosem kręci... czasami mam ochote odpuścić i powiedzieć mu żeby sobie sam wybierał imiona i wszytsko robił sam przy maluchu ja tylko albo i aż :baffled: urodzę... Haha jak minie ustąpi to go nastrasze, że całą wyprawkę niech kupuje sam, bo tak samo ja się znam jak i on :D

humianka nic się nie odzywała jeszcze .... ciekawe jak poszła wizyta....

Kropka teraz sokowirówek jest tak dużo że spokojnie coś wybierzesz:) jeśli chodzi o ceny to może wypatrz sobie coś w sklepie , wymacaj itd a później w necie zobacz jakie są ceny może akurat uda się coś taniej dorwać:) i nie martw się bo dzidzia to czuje :*:*

fajnie z tymi ubrankami będziesz miała już na co popatrzeć :D my póki co kupiliśmy 3 pak bodziaków i kombinezonik - oczywiście wszystko unisex :p .. nie mogliśmy się oprzeć ale obiecałam sobie że kolejne zakupy dopiero w 7-8 miesiącu .

20120710_182420.jpg

a co do Szwagierki to hm.... olej ;-)widocznie sama nie jest na tyle pewna swoich wyborów , może bardzo liczy się ze zdaniem innych i skoro Tobie się podoba imię Klara stwierdziła że takie musi dać swojej córci...

Ostatnia edycja:
Hej :-D Witam Was z kapustką kiszoną :-D:-D
Dzisiaj trochę odpoczęłam i w głowie mi się nie kręci.

MadziaMadzia, a powiedz mi prosze co się sprawdza najlepiej w przetworach bo kręcę się wokół nich i jeszcze nic nie wymyśliłam:)
Milusia ja w tym roku robię z owoców przede wszystkim soki, bo kompoty mam z poprzedniego roku. Robiłam już m.in. z truskawek, porzeczek czerwonych i czarnych (dodałam do nich trochę malin), czereśni, wiśni. A na pewno zrobię jeszcze ze śliwek takich dużych żółtych i planuję zrobić jabłkowo-gruszkowy, bo Hanuśka uwielbia sok Bobofrut właśnie taki. Dżemów za dużo nie jemy, więc mama daje mi zawsze kilka słoiczków i teściowa, a ja nie robię. Z warzyw obowiązkowo ogórasy kiszone i w occie, fasolka szparagowa, potem buraczki. Kiedyś robiłam leczo z cukinią, zagotowałam w słoikach jak bigos i było super.

Od kilku dni walczę z przeziębieniem, mówie wam ze masakra jak nie można prawie nic wziąć na katar lub inne dolegliwości i prawie ciągle leżę bo nie daje rady chodzić:szok:tak mnie osłabiło:wściekła/y:W piątek mamy pogrzeb w rodzinie i powinnam iść, oby mi trochę przeszło...
Lanjaa na katar zrób sobie inhalację z wody i soli - super pomaga. Jeśli masz suchy kaszel i sucho w gardle to polecam Glosal w sprayu - spokojnie możesz brać - kazała mi go kupić larygolog, jak byłam 2 tygodnie temu i jest super :tak:. Jest też specjalny syrop na przeziębienie dla kobiet w ciąży *spam* - nie brałam, ale słyszałam, że pomaga. Na przeziębienie mi pomaga też herbata z cytryną, miodem i szczyptą imbiru i cynamonu.

Ooollcciiaaa śliczny kombinezonik :tak:

witam
Kaja28 ja tak samo robiłam z moją średnią córką jak byłam w ciąży z najmłodszą, ona wybierała rzeczy dla dzidziusia, nawet kolor wózka ona wybrała, śpiewała brzuszkowi kołysanki i cały czas rozmawiałam z nią w czym będzie mi pomagać jak maluszek się urodzi bo ja sobie bez niej nie poradzę i jak urodziłam to od samego początku pozwalałam pomagać jej , przy kąpieli myła nóżki małej, podawał mi pampersy, wybierała ubranka w które mam ubrać małą i powiem wam ze to zadziałało moja córeczka nie okazywała zazdrości, zobaczymy jak teraz bedzie z najmłodszą czy taki sposób na nią tez zadziała :)
16 lipca mam pierwsze usg i juz się doczekac nie mogę, mam nadzieje ze wszystko jest dobrze, a 22 lipca w nocy wyruszamy do Polski, 1600 km mam nadzieję że dobrze zniosę podróż
ja już tez po trochu kupuję ubranek jak gdzies wypatrzę jakieś promocje mam kilka pajacyków i bodziaków

niebieska a nie lepiej samolotem ?? :> tyle km to jednak długa droga....

a mnie te lędźwie jak bolały tak bolą teraz jeszcze promieniowanie do stopy :( przypomniało mi się jak czytałam w książkach że to mogą być objawy rwy kulszowej :( nie wyobrażam sobie jaki ból będzie w ostatnich msc ciąży ... ale czego nie zniesie się dla malucha... :)

Olcia masz rację, moja mam tak samo powiedziała. Co do ubranek, to mamy trochę inny gust... no ale coś zawsze wybiorę z tego co mi da... Oooo dziewczyny jak ja nie lubię tej godziny, dziwny posmak słodko szczypiący w ustach i mdłości... wczoraj wróciliśmy z tego kina (film Jak urodzić i nie zwariować taki sobie, bez rewelacji) nic nie jadłam specjalnego w kinie się dobrze czułam, a wróciłam i kaplica o 1 w nocy wstałam wymiotować, już 4 raz wymiotowałam.. teraz zjadłam prince polo i się zastanawiam czy warto było, bo zachwilę i tak w wc wyląduje :/ Boże, mam nadzieję, że nie należe do tych co przez całą ciąże mają mdłości...:crazy:

reklama
Ooollcciiaaa no niestety zabieramy ze sobą pieska i dlatego musimy autkiem, dobrze ze mamy 7 osobowe więc wygodnie będzie, a do tego w połowie drogi zatrzymujemy się u bardzo dobrej znajomej i tam zawsze robimy sobie dłuższy odpoczynek

Do góry