reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Ale mnie plecy bolą.... masakra... warkoczyków mi sie zachciało...
tracę motywacje do dzisiejszego dnia grr....
niech ten maz wraca bo znowu sie zamulę....

Gosia to raczej mój wymysł ona to najlepiej kitka i nie czesać bo szkoda czasu...

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie dziewczyny :) ja od rana dzis tez jakas pelna energi :p ale juz czuje ze wymiekam :D zrobilam dwa prania, posprzatalam mieszkanie a nawet zrobilam placek :p krowke :p z pudelka ale zrobilam :D jeszcze obiad i leze :D za godzinke maz wroci z pracy to bede leniuchowac :d

czarni no to chyba Coreczka nie lubi sie czasac ale na pewno pieknie wyglada w warkoczykach;)
skorupka to sie napracowalas a krowke to uwielbiam sama slodycz;D

Ja na obiad robię ziemniaczki z jajkami sadzonymi i surówka z kapustą pekińska i pomidorami :p Miałam leżeć cały dzień i nawet palcem nie kiwnąć, ale kominiarze mnie wku*** zdenerwowali, najpierw mnie wybudzili i zamiast powiedzieć o co chodzi to na chama się mi na mieszkanie wepchali :/ Ja wiecie zonk i normalnie chwila moment skurcze :/ jeszcze się typ na mnie wydarł:szok: Po nospie nawet odpuściły skurcze, ale jakieś dziwne kłucie się pojawiło :/ Porażka....:baffled:

Magda Ja na bóle jakieś takie stawów czy coś to amol w ciąży stosowałam ;) no i mój mi masaż przy okazji fundował :p

Humor mi przez tych idiotów padł po całości :/

Asiorek z przepisu i ja skorzystam, bo bardzo lubię sałatki, a na Święta będzie jak znalazł. Brzmi smakowicie, a że w składzie jest maggi, to mąż będzie zachwycony:-) Dziękuję zatem ślicznie!

Gosiu a myślisz, że lekarza obchodzi w czym urodzisz?:errr: Ja bym poszła w takiej sukience, tym bardziej, jak Ci na niej nie zależy. Ja pamiętam, że jak rodziłam w Pl, to kilka dziewczyn na porodówce miało na sobie coś innego niż piżamę.

Indziorka jak to się na Ciebie wydarł?:szok: Ja bym mu dała do wiwatu:angry: U mnie był ostatnio gość z gazowni, ale był tak miły, że aż się zagadaliśmy, bo zobaczył brzuszek i mu się gadka włączyła na temat dzieci itd:happy2: Zapomniałam o tym Amolu. Muszę mężowi napisać zaraz, to może zdąży kupić po drodze z pracy. Dzięki kochana!

Skorupka oj zasłużyłaś dziś na odpoczynek. Nie ma co! Zazdroszczę energii i możliwości:-p

Dorotqua zapomniałam zapytać, jakiego szamponu używasz do swoich włosów? Bo ja już na prawdę nie wiem, co kupować. A masz jakąś odżywkę, czy też za ciężkie są dla Ciebie? Ja kiedyś kupowałam fajną z Avonu w sprayu bez spłukiwania, ale już jej nie ma:baffled:

Magda- no dokladnie czasem mnie rozbrajaja tym swoim gadaniem. Ale ciesze sie ze juz wyjasnione, teraz oby do czwartku, pieniazki na koncie i juz bez niespodzianek prosze ;) A z tymi regionami i potrawami, to ja tez uwielbiam smakowac dania, które moj M mi zaserwuje i zawsze potem sie smiejemy " A to tak sie robi u was na dole" a on zawsze " a to u was na gorze tego nie jecie?" :D Tak samo my na Wigile serwujemy biala zupke- taki al'a barszcz, ktorym polewasz ugotowane ziemniaki i jak on pierwszy raz to sprobowal to tak grymas mial na twarzy ze hoho :) A u niego znowu kluski z makiem sa popularne, i ja w ta Wigilie dopiero pierwszy raz w zyciu sprobowalam- byly nawet ok ;) wiec zawsze to cos nowego i tradycja sie utrzymuje po troszku z kazdego z naszych rodzinnych domow, a to mi sie bardzo podoba ;)

Asioreek- dziekuje Ci kochana!!! Zaraz biegne do sklepu po skadniki, myslisz ze moge ja przyzadzic dzien wczesniej? czy lepiej na swierzo jutro?

Gosia- ja jak na razie z porzadkow swiatecznych mam zaliczone okna, kafelki w lazience ;p i dwie szafki w kuchni, reszta stoi... ale sie nie przejmuje, w nastepnym tyg sprobuje cos tam porobic... ale przesadzac tez nie bede ;p

Indziorka wdech wydech, wdech wydech oddychaj głęboko. Zero stresu, odpocznij maleńka, zrelaksuj się. Meliskę zaparz i będzie ok.
Skorupka ty to kurde naprawdę pełen podziw z mojej strony. Ja teraz 2 pranie robię dwa przedemną jeszcze ale spoko ubranka dziecięce to sama przyjemność. Ja jak kupuję proszkowe ciasta to często je jeszcze dodatkowo zmieniam np jak jest "duża blacha" czekoladowa to robię wg przepisu dodaję 3 duże łyżki gorzkiego kakao i dodaję pokrojoną drobno czekoladę mleczną i białą dodaję masło orzechowe i piekę w formie do muffinek. Mówię Wam niebo w gębie. Albo do tego samego ciasta dodaje przyprawę korzenną albo taką do piernika też piekę jak muffinki a jak ostygną szprycuję je marmoladą śliwkową i polewam czekoladą. Taki piernikowy wariant robię na święta.
Magda_z Uk ja obecnie używam szamponu i odżywki "Panatene"-Gęste i mocne do włosów normalnych, i jest ok tylko długo odżywkę spłukuję żeby nie obciążyła włosów. Poza tym ktoś kiedyś mi sprzedał informację że jak się ma takie delikatne włosy należy odżywkę nakładać nie od czubka głowy tylko kilka centymetr ów dalej bo odżywka ma wnikać we włos a nie w cebulkę i skórę głowy bo wtedy szybciej się włosy przetłuszczają. MI taki sposób pasuje. Dodatkowo stosuję odżywkę bez spłukiwania ale to jak włosów nie mogę rozczesać(moje mają tendencje do ciągłego plątania się:-D jak to długie włosy) firma Mariom i to jest błyskawiczna odżywka do włosów łamliwych i z rozdwojonymi końcówkami(super lekka formuła)
Kurcze by się przydało w końcu zacząć zupę gotować ale tak mi się dobrze siedzi:-D.
Ehh trzeba tyłek ruszyć i zabrać się do roboty bo słyszę że pralka zaraz kończy wirowanie i trzeba powiesić kolejną partię ubranek. Wstawiła swoje zdjęcie ale chyba na stary wątek zamknięty muszę dziś przerzucić na nowy wątek ale to później jak się wyrobie do później babeczki.

Ostatnia edycja:
Jestem z siebie dumna.
Pięknie wysprzatałam mieszkanko. Aż przyjemnie się siedzi teraz.
Nawet wymieniłam cholerny wór w odkurzaczu, wyszorowałam prysznic i kibelek :-D czego nie robię, bo mąż się tym zawsze zajmował. Ale dałam radę...przyniosłam z piwnicy lampki świecące do okna w kuchni i wyglądają ślicznie. Tworzą już nastrój świąteczny.
Wyprałam torbę do szpitala, jak wyschnie to spakuję już potrzebne rzeczy. Cholerka tylko nie mam majtek siateczkowych jednorazowych poporodowych, aż wstyd, ale zapomniałam o nich, że mam je kupić.
A jak u was torby popakowane???
Ja wyprałam już sobie koszule nocne 2 sztuki i ręczniki i spakuję się w weekend. Akurat będzie 34 tydzień u nas.

Widzę, że przepisy kulinarne asiorrrek tu zamieściła, bo muuum_to_be jutro imprezowo-gościnkowo.
Ja mam to przed sobą...niebawem moje urodzinki i zjedzie się rodzinka na pewno. Ale chyba jakieś ciacho kupię, bez żadnych szaleństw, bo wypadają w tygodniu, a mi nie uśmiecha się siedzieć w kuchni przy garkach. I tak ładnie narobiłam się jak mężowi wyprawialiśmy 2tygodnie temu 31 lat, ach dosłownie podziwiałam siebie, że dałam radę !

Idę na kanapę się klapnąć i odpocząć trochę.

reklama
Dorotqua dziękuję za odpowiedź:happy2: Ja właśnie do końcówek coś potrzebuję, bo często włosy prostuję i są przesuszone, ale u nasady już dość tłuste. Może akurat to, co polecasz byłoby ok? Koniecznie poszukam:-)

Biłka leż i odpoczywaj teraz. Odwaliłaś kawał dobrej roboty!:tak:

Do góry