reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

A ja za takie silne porządki miałam się wziąć a dopiero skończyłam czesać Oliwkę warkoczyków mi sie zachciało i plecy już mnie tak bola...
Idę zaraz walczyc z obiadem i chociaż odkurzę...

reklama
Alice88 - nie ma za co:) mam nadzieję,że będzie dobra bo ja to wczoraj wymyśliłam i nigdy jeszcze nie robiłam:szok::-D ale wydaje się być dobre;P daj znać co z tego wyszło:) jak się za to wezmę ok 16.

Jak Wy dziewczyny tak piszecie o tych wszystkich przygotowaniach, albo innych pracach, to ja wymiękam...Większość z Was ma też problemy ze spojeniem, a jednak dajecie radę. Ja nie:baffled: Nie jestem w stanie czasem sama sobie kawy zrobić, bo tak boli. Nawet w spoczynku nie mam wytchnienia, no ale jakoś Wy sobie radzicie, więc ja chyba jestem jakaś nie teges:eek: Jak mi dziecko postawi na drodze swoje krzesełko, to uwierzcie, że nogi nie podniosę 5cm, żeby je przesunąć. Dziwne to, bo ani nie przytyłam dużo, z reguły zawsze jestem bardzo dobrego zdrowia...wiecie....zes*** się a nie daj się, w tu taka niemoc:oo:

Natal
to faktycznie może być ucisk, bo po kąpieli jest lepiej. Wieczorem położę sobie na dłużej termofor, to może jakoś noc prześpię. Zakupów zazdroszczę, ale wiem, ze w tym stanie, co jestem nie byłyby przyjemnością, więc odbiję sobie później:-p

Mum to be z jakich stron pochodzisz z Pl, jeśli mogę oczywiście zapytać? Już piszę skąd to pytanie:-) Czytam, że jadasz śledzia w śmietanie z ziemniakami i przypomniało mi się, w jakim szoku byłam, jak mi mąż zaserwował coś takiego. W moich stronach (Kielce), to nie do pomyślenia, a u niego (Lubuskie) rarytas. Dlatego tak z ciekawości pytam:happy2:
Co do pieniędzy. Nie odpuszczaj. Dzwoń co dziennie, aż im bokiem wyjdzie. Ja się tu nauczyłam, że czasami tak trzeba, bo oni zawsze twierdzą, że "Don't worry, we'll sort it out" i tyle. Na tym się kończy, bo przecież mają czas. Ale nikt nie myśli,że Ty tych pieniążków potrzebujesz! Powodzenia życzę. Oby w końcu coś się w sprawie ruszyło:tak:

Ciacho u mnie w Pl Święta wyglądały dokładnie tak,jak piszesz. I też jedyne, co pamiętam, to zawsze czekałam aż wszyscy wyjdą i będę mogła odpocząć.Moim największym marzeniem było wówczas, by choć jednego roku wyjechać gdzieś na cały ten czas i nic nie robić, tylko się byczyć :-pOwszem, lubię Święta i mam wiele fajnych wspomnień, ale z dzieciństwa, bo później to już raczej bieganina i urobienie po pachy:baffled:

Czarni ja takiego normalnego makowca nie lubię. Fuj:baffled: Ale struclę, nie wiem czemu już tak, z tym że tez dopiero od nie dawna, czyli od czasu jak umiem sama zrobić, bo te sklepowe.....no nie bardzo:-p Śliczne suwaczki wstawiłaś:-)

Caroline dziękuję mimo wszystko. Wiesz, ja staram się być twarda i znosić jakoś te dolegliwości, ale czasem jednak polegnę:baffled:

Aninek
dziękuję za pomysł na jutrzejszy obiad. Będą szaszłyki! Ale super, bo można zjeść z ryżem, na który mam ostatnio ciągle smaka:-) Ja mam włosy cienkie i wszystko je obciąża. Nawet odżywki nie używam, bo masakra. Do tego mi się strasznie elektryzują. Nie wiem,może po prostu są tu jakieś dobre rzeczy, ale ja nie znam firm i nie kupuję, bo się boję, że kolejną butelkę odstawię w całości na półkę:baffled:
Rozbawiłaś mnie tym bałwankiem:-D Ja muszę dziewczynkom jakieś stroje na bal kupić teraz i nie wiem, jak to zrobię, skoro nie mam jak wyjść po nie. Kurcze,mój biedny Tomek znowu będzie musiał stanąć na wysokości zadania:sorry2:

Assiorek- to musiala byc ta salatka!!!- napiszesz jeszcze raz? plissssss:-D

Magda z uk- ja jestem z Mazur, ale to dobre, bo taki sposob mi tez moj M pokazal i tez nie wierzylam ze tak mozna sledzia jesc :D a on jest z Dolnoslaskiego o dziwo, ale jak pierwszy raz zjadlam to tak mi posmakowalo, ze teraz od czasu do czasu sama robie ;))) A z macierzynskim sie wyjasnilo(W KONCU!!! ;) Popieprzyli sie w datach w dziale payroll, i wszystko maja mi wyplacic co sa juz winni w czwartek, wiec zobaczymy czy tym razem nie zawala. Swoja droga sama managerka powiedziala ze nie zdawala sobie sprawy z tego ze juz tyle pieniedzy mi sa winni i jakby wiedziala to by to pospieszyla haha z tego to sie tak usmialam ze hej... bo co za roznica ile, naleza mi sie te pieniadze o czasie i tyle!!!
A Tobie to mowie- Ty sie nie przejmuj ze taka nie moc Cie dopadla- niestety tak juz bywa, wiem ze sie czujesz bezsilna itd, ale jak Marcelek wyskoczy to nadrobisz ;))

Ostatnia edycja:
Magda z Uk kochana ty masz leżeć i się takimi rzeczami nie przejmuj. Ty teraz leż i jak najdłużej trzymaj maluszka w brzuszku . A porządki i robienie wszystkich rzeczy wokół maleństwa i tak Cię nie ominą :-D.
Co do włosów to ja mam tak że mam również cienkie i strasznie delikatne. Na zimę okrutnie się elektryzuję i zwykle w pracy w okresie zimowym mnie omijali bo kopałam prądem wszystko i wszystkich nawet monitor od komputera potrafił mi strzelić, albo drukarka nie raz mnie popieściła:tak:.

Mum to be super, że sprawa wyjaśniona! Ale faktycznie, śmiechu warte. Czyli co? Jak 50Ł, to nie ma się według nich po co spieszyć, ale jak więcej, to.....no proszę Cię. Co za ludzie:nerd:
A ze śledziem wszystko jasne, bo teściowa pochodzi z Dolnośląskiego i to jej zwyczaj. Ja lubię próbować takich nowych rzeczy. Kiedyś bywałam często na Mazurach i tam nauczyłam się jeść babę ziemniaczaną:happy2: To tak znowu, jak ludzie zazwyczaj robią na Wigilię barszczyk z uszkami, a w moich stronach jest rosół grzybowy z fasolą. Mój mąż bał się spróbować tego:-)

dziewczyny ale szkrobiecie z samego ranka u mnie kalafior z ziemniakami i kefirem jajka odpuszcze bo nie przepadam;p Wiecie co ja sie czuje normalnie jak balwanek i sie turlam do sklepu a gdzie tam 6 tyg;0
Magda moze zle spalas i cos nadwyrezylas? No ja sie zastanawiam nad stara sukienka przypominajaca pizame;D Tylko sie boje ze lekarz mi powie a pani to w sukience chce rodzic?;D Bo miala jeszcze jedna koszule ale sie w nia niestety nie mieszcze.
aninek odpoczywaj ile sie da ;) A twoj mezczyzna to chyba chce kolejne dzidzi szybko ;D Moze teraz braciszka i bedzie parka ;)
czarni ja jak bylam mala to tez ciagle warkoczyki chcialam miec ale sie nie dalo bo mialam krotkie loczki.
muuum oj to nieciekawie a teraz swieta ida zaraz dzidzia bedzie na swiecie pieniadze szybko ida a oni sie nie spiesza;/
ciacho no mnie tez powoli bol spojenia dopada a zaczelo sie niewinnie jjakies 2 tyg temu ale dobrze ze jeszcze pare tyg i wrocimy do formy sprzed ciazy ;D Moze nie tyle z figurami ale sprawnoscia ;-)

Dziewczyny ale wy dajecie czadu z pozadkami swiatecznymi tylko pozazdroscic ja sie tak rozleniwilam a tu tez obbiecalam sobie posprzatac ;)

Muuum to be- jasne nie ma problemu :)

1 brokuł
1 seler naciowy
1 fasola z puszki czerwona
1/2 kg pierś z kurczaka ( 2 podwójne)
1 puszka kukurydzy
3 duże cebule
maggi
pieprz cayenne
olej
pieprz, sól

brokuł obgotuj, na patelni podsmaż na oleju cebulę i pierś z kurczaka pokrojoną w kostkę (możesz troszkę ja przyprawić przyprawą do kurczaka wcześniej ale nie dużo) jak juz będzie pół usmażona posyp pieprzem cayenne( tylko uważaj bo ostre) wsyp do miski - na tej samej nieumytej patelni podsmaż seler naciowy pokrojony w sporą kostkę polej obficie maggi - wsyp do miski z kurczakiem. dodaj fasolę i kukurydze i brokuł. przygotuj sos

Sos
5 łyżeczek majonezu
2 łyżeczki kwaśnej śmietany (albo jogurtu naturalnego)
1sos z Knorra ( taki w proszku do sałatek włoski lub grecki)
3 wyciśnięte ząbki czosnku
2 płaskie łyżeczki cukru
1/2 łyżeczki soli
sok z 1 cytryny
szczypta pieprzu

wylać na sałatkę - wymieszać.... ja podaje do niej ciepłe bagietki z masłem czosnkowym lub ziołowym

ten sos jest świetny do innych sałatek do grilla..

SMACZNEGO!! :) daj znać czy smakowało..:) u mnie sie o tą sałatkę wszyscy zabijają.. :-)

reklama
caroline no ja tez juz mam takiego smaka na warzywna zupke od paru dni ;) No pewnie trzeba najpierw przetestowac wozek czy fajnie bedzie sie prowadzilo;-)
marta no to z tym przesuwaniem mebli to niezle dajesz se rade ;D Silna z Ciebie kobitka ;-)

Co do makowca to nie cierpie ogolnie maku wiec dzis z tym samkiem mi nie zrobilyscie :-)

Do góry