reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

oj makowiec...mniam mniam...:)

przesunęłam tylko łóżko i jedną komodę - naprawdę nie było źle:) ja jestem duża kobita to swoją masą przesuwałam :p i nie było źle :-D
u mnie najgorzej jest w nocy, w dzień jakoś funkcjonuję, chociaż bywają i kiepskie dni...dzisiaj jest dobrze, mimo,że prawie w ogóle nie spałam...Ala szaleje to może dlatego -daje mamusi energię;)

reklama
alice88 noo proszę! jeszcze tacy ludzie są na tym świecie :-) super pewnie były niesamowicie pyszne!!! :-)
czarni ja dzisiaj leniwię się na maxa w związku z tym: ziemniaki, jajko sadzone no i mizeria :-)
magda z uk nie mam pojęcia co ci poradzić bo ja jak mnie boli to staram się chodzić żeby się nie zastać ale w twojej sytuacji to raczej nie wskazane :-( może zadzwoń do lekarza i zapytaj o jakąś bezpieczną maść.. może coś poradzi.. a co do wózka to podejrzewam że mój mi też nie da poprowadzić na początku :-D
ala1911 ja też ile razy Asię oglądam tyle razy biegnę do toalety ze śmiechu :-D:-D:-D dzisiaj jak mi się przypomniało to znowu głupawka :-D:-D
marta87 za to przesuwanie mebli to normalnie w tyłek powinnaś dostać !!! oszczędzaj się kochana!!! :tak:

No to jutro robię zupę jarzynową - a to wszystko przez Was :-D:-D:-D już czuję jej zapach.. a jak się wkurzę i nie wytrzymam to jeszcze dzisiaj wieczorem zrobię :-)
a ja dzisiaj od rana jeżdżę po pokoju wózkiem i testuję czy aby na pewno wszystko z nim ok :-D
w sumie to mam dylemat czy szykować święta czy dla małej.. za dużo zajęć na raz :-D

milusia83daj już sobie spokój z tymi porządkami bo urodzisz za wcześnie

ada1989 – He He niedołężniejemy…

-caroline- ja dzisiaj męża po te pampersy wyślę do RossmanaJ to wychodzi 42gr za sztukę (taniocha)
Dorotqua – no wyprawka jak dla armii… ja już z doświadczenia wiem, że czasami to się nawet nie zdąży tego wszystkiego założyć. Co do pieluch to ja jestem wierna pampersomJ A ubranka nie koniecznie musisz gotować. Wystarczy te 60 stopni + prasowanie prawa i lewa strona. Ja się wczoraj uporałam z ciuszkami więc pakowanie po weekendzie rozpocznę.

muuuum_to_be – ehhh powiem Ci, że ja też już mam tych wszystkich ludzi dookoła dość, obcy są bardziej do zniesienia. Odkąd wyszłam za mąż przestałam lubić święta, mieszkamy z teściami i u nich jak ktoś do kogoś nie zwali się na głowę to nie są święta. Zazwyczaj szacowne rodzeństwo męża zjeżdża się w wigilię o 15 z pustymi rękami (teściowa – „Nie córko/synu nic nie rób/ nie przywoź , my tu wszystko zrobimy- gryyyyyy), zajęte tylko sobą. A ja już tydzień przed świętami nie wiem jak się nazywam bo żarcia musi być jak dla tysięcznej armii ( no a samej teściowej z tym nie zostawię), w domu mam burdel bo nie mam kiedy posprzątać a wieczorem to zasypiam na stojąco. I oczywiście wszyscy wypięknieni, wypachnieni siadają do kolacji a ja zmęczona, umorusana marzę tylko o łóżku. I pozostałe dwa dni są nie lepsze. I zamiast być wypoczęta i zadowolona to jestem mega wkurwiona i czekami kiedy tylko wszyscy pojadą i będzie święty spokój.

asiorreek – znam ten ból, najchętniej mieszkać na księżycu, rozmawiać przez telefon i widzieć się na zdjęciach. Jeszcze Cię czekają komentarze na temat wychowania dziecka (bo jak już mają 50+ to są nieomylne i wszystko wiedzą najlepiej). Przynajmniej mamę mam dalej od siebie to jedno doradzanie mniej

natal84 – to fajnie masz z tą torbąJ

elisse – Marcelinie się zachciało świat przywitać 18 dni przed terminem więc teraz już cała drżę, co noc mi się śni że już rodzę – paranoja jakaś. Chyba najchętniej położyłabym się do szpitala i wyszła z niego dopiero z dzieckiem. Muszę jakoś wylajtować bo się wykończę nerwowo. I jeszcze te święta, już bym chciała żeby było po.

gosia081145 – ja biorę dwie do karmienia i jedną na stracenie do poroduJ

aninek – wśród moich znajomych panuje pełna zgodność – jak coś ma Cię uczulić to na pewno J&J…

Jezu nadrobić to wszystko to jakiś kosmos jest, nie mam już siły.
Co u mnie:
Spojenie krzyczy że już ma dość (cała reszta też). Nie mam dziś na nic siły. Pranie robię a potem muszę pokój do malowania przygotować…

Ostatnia edycja:
A ja mam pytanko-

kiedys ktoras z was pisala tutaj przepis na salatke z porem brokulami i kurczakiem?? i nie moge tego znalezc, czy moglybyscie mi jeszcze raz to tutaj napisac, bo wydawala mi sie przepyszna a chce cos nowego wyprobowac
;)??????

Magda z UK
-wiesz Tobie przynajmniej list jakis wyslali itd. a mi nic.. kompletnie. Po porstu sie tylko ciac, dzwonilam do tej menagerki znowu i wiem ze jej glowe truje, ale mam to gdzies. Jezeli ona nie potrafi tego zalatwic to poprosilam ja o numer to sobie sama zadzwonie. A ona ze nie nie.. ona zaraz znowu bedzie tam dzwonic i ma od razu dac mi znac co i jak... Jejku- jak nie maja moich danych czy jakis papierow(zgubili czy cos) to chyba proste- musze im zaniesc drugi raz. A nie zamartwiac sie w domu "gdzie sa moje pieniadze?" i co jest. Grrrr......

A u mnie na obiad dzis(jako ze piatek) sledzik w smietanie z ziemniaczkami- dawno nie bylo ;)

Ciacho- to doslownie jakbym czytala o swietach mojej mamy!! Zawsze nie dosc ze chodzila do zwyklej pracy to jeszcze musiala na swieta robic to wszytsko - bo dzieci male, tata tez sie nie kwapil do pomocy, a babcia srednio sie interesowala, bo ona swoje swieta robila, ale jakby co to do nas przychodzila po jedzenie- a rodzinka sie zjezdzala tez z pustymi rekoma. Wiec stala przy garach po pracy, do tego sprzatanie itd. Pamietam ze nawet czasem jeszcze po wigili myla podlogi aby na nastepny dzien jak sie zjada to bylo czysciutko i wypucowanie. Masakra!!! ja na szczescie zawsze sie dziele potrawami z siostrami itd. Zreszta to dopiero 2gie swieta, ktore spedzamy w Uk, bo tak zawsze jezdzilismy do PL. Jej wspolczuje Ci tego- moim zdaniem to powinnas napomniec lekko tesciowej, ze ktoras z jej corun albo synkow niech tez ruszy pupe i cos przygotuje, bo Ty masz dosc- do tego jestes w ciazy i hellou ale nie mozesz sie zacharowywac tymczasem gdy oni nawet paluszka sobie nie ubrudza!!!

Hehe mi nikt makowca nie upiecze mojej mamie z ciast najlepiej wychodzą zrazy wołowe albo pieczyste mięcho:-D.
Ciacho880625 no ciuszków sporo ale to są rozmiary od 56 do 80 więc myślę że spokojnie kilka miechów nie będę się wybierała na zakupy ubraniowe dla małego. Chociaż jakiś pożytek wyszedł z tego że najmłodsza jestem z rodzeństwa samych sióstr :-D poza tym to i tak nie wszystkie ubranka jeszcze mam komodę z 4 szufladami wypełnioną ubrankami ale te są w większości dla dziewczynek i takie już do zdarcia po prostu małemu będę ubierać w domku.
zaraz sobię zrobię jajeczniczkę i pójdę na moją cudowną pufę podrzemać po jedzonku. Was też tak popołudniami ciągnie do spania?

Muum ale narobiłaś smaka z tą sałątką kocham por w połączeniu z kurczakiem i brokuły mniam.

jej dziewczyny ws dogonic...:-D
Ja juz po wizycie opisalam w watku wizytowym.

Mamaaga- gratulacje serdeczne duuuuuzo zdrowka dla was!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Magda- najprawdopoobniej twoj synek gdzies cisnie, tez mam takie bole i to coraz czesciej , ajuz w nocy to rycze czasem bo ani na ta strone ani na ta, maly wczoraj tak sie rozpychal ze myslalam ze zwariuje , pol nocy nie spalam dzis pobodka o 5 , i znowu siedze jak zombie, chyba zaraz mykne na polke :-D

ah jak moj wroci to jedziemy kupic reszte rzeczy!!!nigdy zakupy nie robily mi takiej przyjemnosci jak teraz :D

marta87 przez Ciebie u mnie w piekarniku robi się teraz zapiekanka z warzywami, ziemniaczkami, beszamelem i serem żółtym!!:) dzięki za pomysł na obiad;]

ciacho dziecko sie jeszcze nie urodziło a one mi juz mówią jak dawać spać co ubierać i w ogóle. Choc mama juz jedną wnuczke przerabiała i mieszka daleko a teściowa jest w szoku jak jej powiedziałam że nie będę dziecka w czapce w domu trzymać.. mało tego jak zobaczyła rożek to zdziwiona że nie becik ;/... :-D

ja kiedys pisałam przepis na sałatke z kurczakiem brokułem i selerem naciowym.. ale bez pora..

reklama
[FONT=Verdana, Arial, Tahoma, Calibri, Geneva, sans-serif]MAMAAGA gratuluje!!! Duzo zdrowka dla Was obu. Malutka na pewno szybciutko podrosnie! Super data urodzin :)))

natal
[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Tahoma, Calibri, Geneva, sans-serif]nomi tez lekarka powiedziala wtedy, ze nawet normalne rzeczy co uzywamylub jemy zwykle w ciazy moga uczulac. A mojemu to sie ojcostwospodobalo bo dzidzia poki co siedzi w brzuchu, a ja jakis wiekszychproblemow w tej ciazy nie mam, to mu sie wydaje ze wszystko jest ibedzie tak pieknie. Ja nie uzywam zadnych plynow czy mydel do higienyintymnej, tylko normalny zel pod prysznic, probowalam pare razy tegoLactacyd, to myslalam ze sie przekrece po tym - wszystko mnieswedzialo i to byl jakis koszmar.[/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Tahoma, Calibri, Geneva, sans-serif]agaagaaga[/FONT] [FONT=Verdana, Arial, Tahoma, Calibri, Geneva, sans-serif]jatez jestem ciekawa czy potem szybko zmieni zdanie :p Stanik mam jedendo karmienia i juz okazalo sie, ze mnie cisnie pod biustem, musialamkupic taka wstawke do zapiecia. Potem kupie jakis jeszcze ale to juzna pewno po porodzie.[/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Tahoma, Calibri, Geneva, sans-serif]gosia[/FONT] [FONT=Verdana, Arial, Tahoma, Calibri, Geneva, sans-serif]nofakt, czas mi zapiernicza super szybko, ale tez dlatego ze duzo spie.Dzis sie smialam do mojej mamy, ze ten dzien nadawal sie idealnie dotego, zeby go calego przespac i po co ja go zmarnowalam i wstalam :)Teraz jak siedze w domku to jest idealny czas zeby sie wreszcienauczyc gotowac cos nowego wiec musze to wykorzystac. Ja wlasnie niemam jeszcze pojecia jaka koszule zabrac do porodu.

Magda no wlasnie nie wiem co lekarz powie i czy mi przepisze cokolwiek, facet w aptece mi mowil ostatnio zebym poszla poprosic o recepte to bede miec za free. Szampon ja tu w UK uzywam Palmolive miodowy do wlosow suchych i dla mnie jest ok, przedtem w Hiszpanii bylo znacznie gorzej cos znalezc bo tam i slonce i wilgoc. Pamietam jak raz na jaselkach bylam balwankiem - mama zrobila mi przepiekny kostium, tylko ze prawie nie moglam oddychac, naprawde ciezko sie oddycha przez marchewke, nawet z kartonu :D Niestety rodzice nie mogli przyjsc, ale babcia byla :)

Magda, Czarni u nas ostatnio byly pyszne szaszlyki :) flaczki w rosole, leczo, tempura z warzywek, a dzis moze zrobie gulasz.

Muuum to be no wypad do centrum na zakup prezentow naprawde moze przyprawic o bol glowy i bol nog tez, powodzenia! Z tym bilardem to widzisz - dalam rade grac, ale przegrywalam :p Ciekawe co oni tam zawalili z tym Twoim macierzynskim, tez bym sie wkurzala na maxa :(

Ciacho no to faktycznie takie Swieta to tylko mordega a nie przyjemnosc :(

dorotqua o takie ciasta jak Twoje mama piecze to jedne z moich ulubionych! :D Ale makowca tez bym zjadla, choc obawiam sie ze Wlosi by tego nie zjedli, raz dalam mojemu kutii sprobowac i zupelnie mu nie smakowalo. Mam nadzieje, ze barszcz zjedza, bo to tez moze byc problem.

Emilia duzo zdrowka dla Andersa!!!

Ada jak chodzi o sama ciaze to jak kolejna mialaby byc taka to ja sie pisze, dla mnie rewelacja, jak chodzi o posiadanie i wychowywanie dziecka to jeszcze nie wiem jak to jest w praktyce ;) mam nadzieje ze bedzie ok, bo ja bym chciala wiecej, tylko kurde najpierw by sie przydalo znalezc jakies normalne mieszkanie i lepsza prace bo inaczej bedziemy zyc jak jacys koczownicy hehe. Ada u nas polozna powiedziala, ze maja ich ubranka w szpitalu, moze u Ciebie tez? To nie musialabys brac za duzo. No i mowila, ze dziecka nie kapia. Ja sie zastanawiam czy jest sens brac rozek do szpitala.

Indziorka mysle, ze bardzo dobrze ze zdecydowalas sie zostac z nim na Wigilje, jednak nikt nie powinien byc sam w tym momencie.

M@alinka dzieki za info. Mnie tez to smieszy jak moja mala tak wierzga i co chwile cos wystaje z brzucha :D

Dorotqua Ty to masz nerwy z tym swoim facetem :p

Marta jak to czytam to coraz bardziej sie zastanawiam jak moj zareaguje :D

caroline no to milego odpoczywania dzis! Super, ze wozek juz jest, a faceci to fajnie przezywaja wszystko na swoj sposob :D Mi sie czasem wydaje, ze moj to ma jakies dziwne pomysly, np juz trzeci raz przebral miska w Zuzinkowe ciuchy - teraz misiek siedzi w pampersie, czapce, spodenkach i kombinezonie :D ale mysle, ze jakiekolwiek takie zainteresowanie z jego strony jest dobrym objawem i nie bede go od niczego odciagac, nawet jakby zaczal juz kupowac pampersy numer 5 liczac na to, ze Zuzia szybko urosnie :D

green flower ja tez sie ciesze, ze do nas rodzinka na Swieta przyjedzie, co prawda nie moja tylko mojego F i pewnie mnie bedzie glowa bolec od tylu rozgadanych Wlochow na raz, ale i tak sie ciesze :D

ala tez sie zastanawialam czy nie kupic od razu jednego opakowania mleka, ale chyba jednak nie, jakby trzeba bylo to wysle mojego do sklepu.

U nas dzis paskudna pogoda - szaro i leje :( a musze wyjsc... kartki musze wyslac, bo jeszcze tego nie zrobilam, nie wiem czy dojda do PL na Swieta, musze dokupic talerze i odebrac zamowienie z Bootsa.
[/FONT]

Do góry