reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Witam już z powrotem :)
Obiadek zaliczony jak i zakupy dotarliśmy nie dawno do domu w końcu przyniosłam fotelik po Oliwii jest mi go tak szkoda ale jak chce wózek 3w1 to po co mi jeszcze jeden fotelik muszę odświeżyć tapicerkę i go wystawić
Zaraz też chociaz powyciągam sobie rzeczy do szpitala zawsze to coś ale już mam takiego strasznego lenia ale muszę coś zacząć bo nigdy nie spakuje....

reklama
Hej kobietki ;-)

Wy tu o skurczach, a ja chyba odmienna, bo nie odczuwam żadnych :tak:
Poza tym mam takie wrażenie jakby synuś wyprężał z boku brzucha jakby plecki, albo pupcie, sama nie wiem co to, ale dziwne uczucie :-)

Patiinka współczuję przeżyć z twoim facetem...posłuchaj dziewczyn i skup się na sobie i dzidzi, a go zlewaj - tak jak on Ciebie i synka.

Alicja32 udane zakupki, wstaw fotki na zakupowy, co tam przyszło :tak:

niebieskaa81 to uważajcie na siebie i oby wszystko było dobrze do kolejnej wizyty, co do siary to mi leciała z piersi przed 30stym tygodniem, teraz się uspokoiła.

Marzenixx
nie dobrze, że masz już takie skurcze. Odpoczywaj dużo ile wlezie.

asiorrek
dobrze wiedzieć, że spinanie brzuszka wynika ze zbyt dużego wysiłku i wówczas maluszek szaleje.

aninek wiedza na temat macierzyńskiego w UK pewna,... super.

Kaja28 ojejciu już 3 tygodnie masz skurcze...olaboga - współczuję i podziwiam stoickiego spokoju, bo ja to panikara na maxa...

gosia081145 ty pracusiu, pranko zrobione i ciuszki dla córci pięknie pewnie pachną przygotowane.

Czarni zakupki też udane, obiadek zaliczony to teraz odpoczynek się należy.

Biłka teraz mogę odpocząć powiedzmy :-p
Ogłaszam torba spakowana !! pozostało tylko uzupełnić kosmetyczkę i wsio :tak:
jeszcze pranie mi sie pierze trochę na zegarek nie spojrzałam wiec teraz sobie poczekam na nie,.,,

Biłka Wiesz, teraz to jestem w mairę spokojna, ale jak pierwszy raz jechaliśmy w nocy do szpitala bo zwijałam się z bólu, to taka spokojna nie byłam. Za drugim razem trafiłam na fajnego lekarza i sobie z nim pogadałam. Wytłumaczył co i jak, był konkretny, odpowiadał na wszystkie moje pytania, dlatego teraz już wiem na czym stoję. Mam swój notes, w którym zapisuję wszystkie skurcze. W ten sposób monitoruję częstotliwość itp. NA razie na pewno nie rodzę ;-) ale muszę czuwać.

magda widzę, że troszczą sie o pacjentów w UK, zresztą tak jak u Nas zanim dostaniesz się do lekarza albo zdążysz wyzdrowieć albo już w szpitalu leżysz bo tak z Tobą ciężko.. realia służby zdrowia, niestety :-)

czarni zazdroszcze zorganizowania, ja do pakowania torby zabieram się już od tygodnia chyba i dalej nic nawet torby z szafy nie wyciągnęłam tyle tylko, że ubranka dla małego mam wyprane i poprasowane... a i koszule do szpitala mam kupiona jedną reszta jak to mówią w lesie :)

biłka
mój synek też mały akrobata. czasem sobie siedze patrze a z boku po prawej stronie mam taką małą wyspe coś jakby piłeczka pod skórą :) nie wiem która to część ciała ale wygląda jakby mi pięte wciskał w bok :) ubaw na maxa.. albo jak siedze przy laptopie i dostaje kopa pod żebra.. ma dziecko charakterek :)

ciasto w piekarniku, idę jeszcze pozbierać rzeczy małego bo jade jutro do mojej mamy z teściem składać łóżeczko i powoli się bede do niej przenosić..

życzę kolorowych pięknych snów wszystkim mamusiom! dobranoc :*

Ada do Ciebie mam jeszcze jedno pytanie odnośnie MA. Ty byłaś na zwolnieniu tak, jak ja do czasu rozpoczęcia macierzyńskiego. Powiedz mi słońce, jak było z ostatnią wypłatą SSP? Tzn. chodzi mi o to, czy jak zgłaszam pracodawcy, że rozpoczynam macierzyński od 17.12, to ostatnią wypłatę SSP mam 14.12 (czyli ostatni tydzień przed rozpoczęciem MA), czy może jednak 21.12? Mam nadzieję, że wiesz co mam na myśli. Wiem, że miałaś problem ze zwolnieniem pod koniec, ale jak to wyszło w ostatecznym rozrachunku? Kiedy dostałaś ostatnie SSP i za jaki okres czasu? Przepraszam za taką dociekliwość, ale zaczynam się gubić w tym wszystkim:baffled:

Patinka uwierz mi, że mają tu w UK czasami takie zagrywki w tej służbie zdrowia, że szok. Sama nie wiesz, czy śmiać się, czy płakać:szok::-)

Czarni gratuluję Ci pomyślnego spakowania torby:-) Aż normalnie i ja się wezmę chyba za swoją, bo w końcu się nie wyrobię:baffled:

Biłka szczęściara z Ciebie. Normalnie Ci zazdroszczę tak dobrego samopoczucia:-p Ale to taka pozytywna zazdrość. Dobrze, że tak super się czujesz:-)

Gosiu gratki za dokonanie zakupu łóżeczka. Widzę, że mąż się poddał. I dobrze:-p

Magda pierwszy wniosek o macierzynski wyslalam jeszcze w pazdzierniku, ale wtedy jeszcze pracowalam, w zwiazku z czym oni mi przyslali odpowiedz, ze macierzynski mi przyznaja, ale ze zaczna mi go wyplacac dopiero jak przestane pracowac. Ja wtedy bylam w PL, wiec jak wrocilam to im odeslalam to pismo juz podpisane, ze juz nie pracuje i ze chce zeby placili od 10/11, i to wyslalam bodajze 15/11. Na to juz mi nic nie odpowiedzieli. Ada pisala, ze jej przyslali cos za jaki okres jej wyplacili pierwsza wplate, ja tego nie dostalam, ale placa wiec to najwazniejsze.

Dziękuję Aninek. Normalnie z myśleniem u mnie kiepsko. Wniosek jeszcze nie wysłany, a macierzyński zaczynam dosłownie za chwilę. Że też w tej mojej pracy tak się ociągają ze wszystkim:baffled:

reklama
Ja spedzilam milo wieczor z moja mama, wirtualnie oczywiscie, bo ja siedzialam i kleilam uszka a moja mama malowala wzorki lukrem na pierniczkach i tak sobie gadalysmy na skypie i podgladalysmy jak nam idzie. Pierwszy raz robilam uszka, wyszlo mi 80 i jestem bardzo zadowolona :-)

Bilka
ja chyba tez nie mam skorczy, zreszta sama juz nie wiem, w kazdym badz razie bolow zadnych nie mam. Moja tez niezle sie wierci teraz, czkawke juz zaliczylysmy dzis, musze kiedys ja przylapac na tym tancowaniu z kamera w rece, pozniej bede sie smiac z tego co mi z brzuchem wyprawia :-D

Czarni GRATULUJE SPAKOWANIA TORBY :-) Ja to jak narazie walizke wyciagnelam, umylam w srodku, wypralam szlafrok i to by bylo na tyle mojej dzialalnosci. Musze ten laktator chyba wyparzyc, bo chce go zabrac. Kupic te samoloty itp, tyle dobrze ze juz wiem gdzie kupie. Ciuszki Zuzi wyprac jeszcze raz i wyprasowac.

Magda najwazniejsze, ze Ci to nie przepadnie, najwyzej Ci wyplaca troche pozniej. Jakie fajne zimowe suwaczki :tak:

Dziewczyny zastanawialam sie ostatnio jak to jest jak wody odchodza i jak zabezpieczyc mieszkanie przed katastrofa :-D Chyba kupie te podklady albo te changing mats z pampersa bo taniej wychodza, posklejam razem i wsadze pod przescieradlo, ale co z wykladzina jakby co :confused: Tez macie takie glupie problemy?

Do góry