reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Magda Powiem Ci, że u nas ostatnio nawet ładnie jest, ale wszyscy prychają, kichają i kaszlą. W nocy słyszę nawet sąsiada z góry, chyba spać nie może przez swoje przeziębienie. W dzieńczuję się dobrze, najgorzej jest w nocy. Ale mam nadzieję, że to szybko przejdzie i nie będzie się tak paskudzić jak ostatnio - prawie miesiąc. Bo nie wiem jak tu rodzić jak się choroba rozkręci :confused:

Marzenix U mnie zaraz będzie 3 tydzień jak mam skurcze, bywało że miałam je cały dzień co 2 do 9 minut. Jeśli nie są regularne, to najprawdopodobniej nie masz się czym martwić, ale gdyby nie przeszły do jutra to powinnaś zgłosić się do lekarza/szpitala. Sprawdzą czy szyjka Ci się nie skraca i czy nie masz rozwarcia.

reklama
natal to po ile u Ciebie stoi ten Hipp z przesylka? :-D

Patiinka nie smutaj sie juz, mam nadzieje, ze ciasto choc troche poprawi humor!

Mum Trzeba być dobrej myśli. Może nasze małe ssaczki jak się uczepią cyca, to będziemy miały suty jak wentyle od jelcza, kto wie :-D

ale sie usmialam z tych wentyli od jelcza :-D

Kaja a co do wloskich swiat to musze go spytac jeszcze raz, bo juz pytalam i mi mowil z tysiac razy i mi sie i tak miesza :confused:

Magda niezle Cie z ta fizjoterapia zalatwili, niema co :dry: Mi tez sie Swieta kojarza z karpiem, albo raczej karp ze Swietami, tylko ze ja tak srednio lubie, tzn takiego w galarecie to nawet tak. Ale poza tym jak pomysle o tym czyszczeniu z lusek, obcinaniu lba i wyciaganiu wnetrznosci... hmmm jak widze moja mame jak to robi to jakby sie z jakiejs teksanskiej masakry pila mechaniczna urwala, normalnie nowe sily w nia wchodza [FONT=arial, sans-serif][/FONT]:-D krew tryska a ona sie cieszy, ostatnio jej zdjecia robilam. Nie to zebym ja jakas delikatna byla, ale chyba mi sie nie chce w tym babrac, na pewno nie w tym roku, ale kiedys zrobie na pewno, bo chcialabym zeby moje dziecko znalo polskie tradycje. Dzieki za rade na temat kremu.

Co do Maternity to moge Ci napisac jak to jest u mnie: napisalam we wniosku, ze chce zeby mi placili od 10/11, pierwszy przelew zrobili mi 27/11 i jak policzylam to wychodzilo mi ze to jest za 12 dni, czyli od 10 do 21/11 (czyli do srody), nastepny przelew mialam 5/12 (w srode) za dwa tygodnie, czyli od 22/11-4/12. Wiec wychodzi, ze nastepny przelew bede miec w srode 19/12. Czyli placa z dolu.

Marzenixx ja juz sama nie wiem jak to u mnie jest z tym brzuchem, przedtem czulam twardnienia, ale teraz stwierdzam, ze to jednak moja malutka, bo bolu nie ma a brzuch zmienia ksztalt, wiec to chyba ona sie wypina. Ale wczoraj rano jak jeszcze w lozku bylam to tak mnie cos brzuch bolal, wlasnie nie wiem czy sie spinal, takie mialam uczucie jakby mnie skora na brzuchu bolala. Poza tym zadnych boli nie mam, tylko mala naciska bardzo na dol.

marzenix ze spinaniem brzuszka to różnie.. niektórzy mowią ze to normalne skurcze tego braxtona-hixa a moj lekarz powiedział mi ze jak mam spinanie brzuszka to znaczy ze przeholowałam z aktywnością .. i mam sie wyciszyć i odpoczywać... i lepiej żebym jak najmniej ich miała ... lepiej skonsultuj z lekarzem..

Kaja i Magda- macie racje- nastawienie najwazniejsze i ja sie nie mam zamiaru poddawac, ale wiecie sprzet, ze tak powiem o sutkach tez jest wazny :-p

Magda-ale sobie o Tobie przypomnieli-rychlo w czas- nie dosc ze pozno to jeszcze z pytaniem czy na prawde potrzebujesz tej rehabilitacji... wspaniali sa :-):wściekła/y:

Aninek- nic do smiania- ja chce wentyle:-):-D

A my zaliczamy wlasnie czkawke- o dziwo pierwsza dzis:szok::nerd:

Aninek dzięki za info odnośnie macierzyńskiego. Tak jeszcze tylko dopytam, czy wypisali Ci dokładnie za jakie okresy Ci płacą, czy sama do tego dochodziłaś? Czy ta pierwsza wypłata była tak późno, z racji tego, że dość późno wniosek złożyłaś, czy oni tak długo go rozpatrują?
A z tym karpiem, to ja bym się sama w życiu za niego nie wzięła. U mnie mąż to robi bez żadnego ale, także nie muszę się przejmować. No i tak, jak mówisz. To jest tradycja i chcę, by dziewczynki ją znały:tak:

Marzena
jeśli brzuch będzie twardniał wciąż, to ja jednak pojechałabym na ktg. Wiesz, to może być nic, ale mogą też być silne skurcze. Nie sprawdzisz, to się nie dowiesz, a szkoda, żeby poród się już zaczął:sorry2: Trzymaj się.

Kaju fakt. Kiepska wizja porodu, kiedy człowiek chory. Oby zatem przeszło. Tym bardziej teraz odpoczywaj i uważaj na siebie:happy2:

Mum tu be kij im w krzyż:-p Jakoś doczłapię do końca. Śmiać tylko mi się chce z tej organizacji tutaj, bo niby się troszczą, ale przeciągają wszystko, jak mogą.
No i masz rację. Sprzęt też jest ważny, ale mi chodzi o to, że sama możesz być zaskoczona, jak dobrze się sprawi ten co masz tuż po porodzie. Już moja kuzynka narzekała bo ona ma dosłownie rozmiar minusowy, a w rezultacie karmiła rok czasu i to bez najmniejszych problemów. Życzę Ci zatem takiego pozytywnego zaskoczenia;-)

dziewczyny nie martwcie się jeżeli nie leci wam jeszcze siara, mi w żadnej poprzedniej ciąży , tak jak i teraz też nie leciała przed porodem a karmiłam bardzo długo bez żadnego problemu
ja po wizycie z położną, powiedziała że jezeli powtórzą sie tak silne skurcze, lub dzidziuś nie będzie sie ruszał to mam odrazu jechać do szpitala, kolejna wizyta za dwa tygodnie ale już u mnie w domku :)

Asiorreek Skurcze BH występują do kilkunastu na 24h, są bezbolesne i na nie pomaga zmiana pozycji i odpoczynek. Natomiast częste i bolesne skurcze to są skurcze przepowiadające i niestety odpoczynek lub inna pozycja nie pomagają na nie. Dlatego trzeba obserwować siebie i być czujnym :tak:

marzenix ze spinaniem brzuszka to różnie.. niektórzy mowią ze to normalne skurcze tego braxtona-hixa a moj lekarz powiedział mi ze jak mam spinanie brzuszka to znaczy ze przeholowałam z aktywnością .. i mam sie wyciszyć i odpoczywać... i lepiej żebym jak najmniej ich miała ... lepiej skonsultuj z lekarzem..

reklama
Witam sie wieczornie mi sie nic nie chce pranie malej juz schnie jutro ostatnia ture puszcze i poprasuje i ide wreszcie na zakupy do apteki bo siostra ma wolne to ze mna pojdzie obiecala;) ŁÓzeczko juz dzisiaj zamowione wyszlo na moim haha;D Mala dzisiaj spokojniejsza troszke. Co do skurczow to wam nie pomoge a z piersi to czasem pare kropli mi wyleci i to z jednej ;) Miłej nocy i weekendu ;))

Do góry