reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Hej
Magda a czemu miałabym się gniewać, po to jest to forum, żeby wyrażać swoje opinie i się wspierać (mam taką nadzieję). Każdy ma swoje zdanie. Nikt nikomu nic nie narzuca. A co do składu to nie wiem, ale wydaje mi się, że więcej chemii jest np. w takim płynie z nivea czy hipp dla dzieci (w obydwu po 14 składników) niż np. z oillan (doliczyłam się tylko 5).
Oprócz emulionów do kąpieli nie stosowałam kompletnie nic, żadnej oliwki i balsamów, sam płyn dawał radę, więc zostaję przy takim płynie + wiadomo krem do pupci.

Jadę w końcu po te zakupy, bo wczoraj nie wyszło. Więc może już w tym tyg zacznę prać, w końcu grudzień już.
Do napisanie później ;-):-D

reklama
Indziorka co do kompieli w szarym mydle i rumiankuk.. hmmm..
ja osobiście bede kąpać w mydełku bobas. u mnie zawsze sie
tak używało. szare mydło działa antyseptycznie ale brzydko pachnie..
a o rumianku to tylko słyszałam jak dziecko ma odparzoną skóre.
no i do przemywania oczków..ale tylko słyszałam..
Swoja drogą mój ostatnio wyskoczył zeby ubranka dla dziecka prac w szarym
mydle - ale go wysmiałam.. :D
Szare mydło mi lekarz polecił do higieny intymnej- szczególnie po porodzie.
i zabronił w ciąży i po stosować tych wszystkich żeli intima itp

Milusia zaczelaś świąteczne porządki..:) ja jestem w lesie. ale nic w planach nie mam
z oknami to uważaj. teraz nie możesz sie za bardzo naciągać
szczególnie przy firankach- no i przeciągi..
Wiesz co do mojego uważania to mnie rozrywa bo czuje sie ( no moze poza
paroma szczegółami) ogólnie dobrze
nic mnie juz nie ściska w brzuchu nie mam skórczów albo bardzo mało
wiem ze to dzieki tabletom tak bym chciała sie poruszać a tu jednak wiem ze lipa
ze musze leżeć. w sumie z drugiej strony zastanawiam sie czy lekarz czasem
mnie nie straaszy zebym tylko dotrzymała do 1 stycznia bo zna moj temperament..
a powiedział mi ze o 2013 rok bedzie z nami walczył bym donosiła.
bo sam stwierdził ze dziecko z końca grudnia to
tak troche po tyle rocznikowo..i ze swoją żoną też walczył i udało mu sie
dotrzymac do 1 stycznia..hmm....

U mnie nic nowego.. sniegu za oknem jak na lekarstwo. swiąt jeszcze nie czuc
wczoraj skończylam prac ostatnią ture ubranek.
zastanawiam sie nad prasowaniem.
ale moze poczekam az tradycyjnie tesciowa na kawe wpadnie
bo jak mnie nastanie z żelazkiem w rece to bede wysłuchiwac ze
pierw robie a pozniej narzekam ze mnie boli.. i ze
ona mi to wyprasuje..Jednak koło swojego dziecka sama sobie poradze
z reszta ubranek nie mam za duzo.nie kupowalam bo sie boje ze mi ludzie naniosa i nie bede miała co z tym robic..
Na choinke juz mam od dłuższego czasu chęć. ale jeszcze do soboty wytrzymam.
ale w sobote wyśle juz mojego do ogrodu by mi jakaś przytargał do domu.
mamy choinki posadzone wzdłuż takiego rowu z wodą i wycinamy co rok jedna.:) a na jej miejsce nowa...
taniej wychodzi :)
Dziś bede za to robić wieniec na drzwi dla teściów bo mnie prosili. no nic dziewczyny.. miłego dnia..

aaaaaaaa.... Barbary wszystkiego naj naj... i elkkich porodów.:) :-)

CZesc dziewczyny ;-)

Ja przeszlam sama siebie i wczoraj padlam jak mucha- az nie moge uwierzyc ze od kilku tyg a nawet m-scy w koncu udalo mi sie zasnac w 5 sekund jak tylko polozylam glowe na poduszce:szok: Chyba zakupy z kumpela mnie tak wymeczyly i te pomoaganie w malowaniu. Do tego dzis nie moglam otworzyc oczu- po drugim budziku dopiero sie zerwalam:sorry2: o 9!!! i teraz popijam kawke, jem crossancika i was podczytuje:tak:
Ja dzis w planach mialam jechac do mamy i siostry, ale niestety musze zostac w domu i czekac na fachowca od lodowki, bo choler*stwo nam szwankuje, a landlord leci sobie z nami w kulki:dry:

Asiorek- ja wlasnie zaczelam uzywac zelu intyma, bo przez cala ciaze tylko zwyklym zelem sie cala mylam. A czemu dokladnie Ci zabronil?
Dobry pomysl z tymi choinkami:tak:

Reszcie dziewczyn zycze milego dnia i mam nadzieje ze uda wam sie pozalatwiac wszystko co macie w planach, czy to wizyta u gina czy zakupy. Powodzenia!!!

Wszystkiego dobrego dla wszystkich Barburek
:-D

ja za to wczoraj wyjątkowo długo sie kręciłam zanim usnełam.. Ale zdrzemłam sie jeszcze rano i wstałam 10:20 :)
śniegu mnóstwo ale zimno jednak zrezygnuje ze spacerku

Wlasnie jak z tym zelem jest?? bo ja ostatnio kupilam sobie , czyli przestac uzywac?? :confused:
Wiecie tak nazekacie na Pl. ze ludzie nie uprzejmi itd. to powiem wam tak! w Pl. moze i jest hamstwo, ale nie mozna moic ze tylko w Pl. Ja tu w niemczech wcale nie mam lepiej! mnie w kolejce nikt nie wpusci, patrza sie tylko i zadnej reakcji, pare razy tylko trafilo mi sie ze pan mi drzwi przytrzymal, a tak to baby pchaja sie i nie patrza!! Wiec doceniajcie to co macie bo zawsze moze byc gorzej!! a z Pl. kultura nie jest tak zle!!! ;-)
Wkurza mnie jak slysze od ludzi ktorzy mieszkaja za granica ze Pl. to to i to, sa madrzy bo wyjechali i tych co w pl. traktuja gorzej!!wrr z takim czyms_! kazdy kraj ma swoj obyczaj i wszedzie sa ci lepsi i ci gorsi. Mieszkalo sie kupe lat w pl. i nie mozna zapominac z kad sie jest i udawac obcokrajowca!!
Milego kobitki!

Ostatnia edycja:
Widze ze temat kosmetykow dla dzieci zostal poruszony ;) Fajnie ze wypowiedzialy sie doswiadczone mamy bo dzieki temu wiem juz ze kupie dla dzidzi zel z hipp do kapieli i nic wiecej. Znaczy sie dokupie jakas oliwke w razie gdyby na glowce wyskoczyly (ciemieniuszki? jakos tak to sie nazywa). Polozna na szkole rodzenia mowila ze skoro sie daje plyn do kapieli to nawilzac juz po kapieli nie trzeba.
indziorka co do mycia w rumianku to niestety nie pomoge ale co do szarego mydla polozna polecala ze zamiast ciaglego wycierania pupy chusteczkami przeplukiwac woda z mydlem.Milej podrozy uwazaj tam na siebie ;)
milusia swiateczne pozadki ? A ja tez na poczatku ciazy zaczelam brzuch smarowac oliwka bambino i zaczely wyskakiwac mi male krostki polozna kazala odstawic i stwierdzila ze zaczyna mnie uczulac, dlatego mietowa ja dolaczam sie do milusi i oliwki bambino nie polecam.
Ada to niezla zabawe pewnie mial z misiem ;) U cb juz powoli widze zaczyna sie swiateczne przygotowana to super. A synka nie kusi branie do zabawek babek z choinki. Bo moj chrzesniak to taki lobuziak ze choinka przy nim,dlugo nie wytrwa ;D
czarni a Ty juz na koncowce jak fajnie ale dzielna jestes ze jeszcze torby spakowanej nie masz ;) Ja to juz mysle zeby tak za tydz zaczac powoli pakowac ;) Wszystkiego Najlepszego z okazji twego swieta ;)*
Magda fajnie ze opisalas swoje przezycia co do roznych kosmetykow pielegnacyjnych. Teraz juz wiem ze pojde za porada doswiadczonej mamusi i kupie hipp choc wgl o nim nie myslalam znaczy sie tesciowa mi mowila ze jej kolezanka zachwalala;)
alice badz spokojna nie denerwuj sie i ciesz kazdym dniem ciazy jak napisalas ja wierze ze z nami dotrwasz do stycznia;)
natal ja tak samo musze isc po zapasy warzywek i owocow bo juz prawie wszystko wyjadlam ;D
Ja po sniadanku dzisiaj troszke pospalam sobie zaraz musze wyskoczyc do sklepu po jakies zakupki ;)Milego dnia stycznioweczki ;)*

CZarni- a mi sie marzy taki spacerek po sniegu, ale w sumie dla nas to nie bardzo wskazane.. trzeba uwazac co by nie wpasc w poslizg:happy2:

Natal- coz to za zlosc, nikt przeciez tutaj nie neguje samej PL, mieszkamy w roznych miejscach Europy i swiata i kazda wie jak jest w PL- raz lepiej raz gorzej, ale tak samo jest nam w obcych krajach. Tutaj dzielimy sie tylko opiniami. O kosmetykach o lekarzach o wszystkim, bo jest to potrzebne. Zreszta szczerze, gdyby w naszym kraju byly by lepsze warunki na pewno nie wyjechalo by tyle ludzi. Ja wiem, ze jadac gdzie indziej ludzie mysla ze odkryja zlote gory- miejsca zlotem i mlekiem plynace. Ale niestety po zadomowieniu sie okazuje sie ze jest podobnie. Ludzie sa ludzmi, a tym bardziej jezeli wyjezdzasz mieszkac normalnie, a nie tylko sie dorabiac, a potem wracac do PL. I mysle ze nikt tutaj nie napisal, jezeli masz na mysli oczywiscie te forum, ze nie jest z PL czy uwaza sie za taka "angielke" czy "niemke". A kultura PL faktycznie jest specyficzna, i tak o niej mowimy, bo dobrze ja znamy od urodzenia, a w obcych krajach czesto poznajemy tylko kawaleczek kultury i wydaje nam sie piekniejsza, gdyz nie poznajemy jej w calosci. Mam ndzieje ze Cie nie urazilam;-)

gosia- u mnie tez nic nie bylo!! a juz wcinam mandarynki !! :-D

Magda- pytanie mam - pamietasz jak pisalas ze trzeba stosowac jakas specjana diete przy tym nieszczesnym muchomorze?:-D gdzies wyczytalam ze witamina C i uwaga !! podmywanie octem!! zeby zmienic Ph czy cos takiego! Mozesz wypowiedziec sie jak wiesz cos na ten temat??

mummm- zle mnie zrozumialas! nie chodzi o kosmetyki czy wasze wypowiedzi na forum bo tu nikt nic zlego nie powiedzial, poprostu znam taie opinie i jak to slysze to mnie wkurza! Przytoczylam to tak o! ze hamstwo i prostactwo nie tylko w Pl. To wsio !

reklama
Do góry