reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Milusia dokładnie:-D
Ja jakoś najbardziej lubię serię Hipp i według tego, jak dobrze znosi ją moja Nika z jej AZS, to na prawdę ma mało chemii. Szkoda, że muszę ciągle ściągać z Pl...normalnie zacofana ta Uk:eek:
Patrząc po Twoim suwaczku, to nie dziwę się, że nie dostałaś już nic na powstrzymanie skurczów. Ja sobie powtarzam, że właśnie do 36tc muszę wytrwać, a potem niech się dzieje co chcę. No i te 3 niedziele, to zlecą, że ja pierdziu. Tym bardziej, że a to wizyta, a to bal w szkole u dziewczynek,a to znowu jakaś tam wycieczka do Świętego Mikołaja, więc na wszystko trzeba je przygotować. Ostatni tydzień, to tak, jak piszesz - gary i czasu wcale nie ma za dużo:sorry: A przecież jeszcze by trzeba było się spakować i naszykować małemu wyprawkę:-)

reklama
Mietowa, ale masz napięty plan nocy:-D A może tak wstań raz o 5 rano i padniesz w końcu wieczorem:sorry: Co do Bambino, to u nas tez okazało się porażką. Chyba nawet gorszą niż J&J.

Czarni w Pl już 4.12;-) Tak więc z okazji Barbórki....Ty wiesz, że ja Ci życzę wszystkiego co naj:-) Ale tak najbardziej, to odwagi i sił, by porywać się na cele i zmiany,które z pozoru wydają się trudne,a później wprost wymarzone. Realizacji planów i nowych marzeń, nawet jeśli ich spełnienie kryje się za horyzontem Twojej wiary.I kolejnych natchnień jak fal, które pchają statek do przodu. I uśmiechu też Ci życzę i forsy wór cały, bo choć szczęścia nie daje, to jednak trudno bez niej żyć. Żeby Ci się zawsze chciało chcieć. I ludzi Ci życzę wspaniałych, którzy otaczać Cie będą z miłością i szacunkiem.
Niech ten dzień będzie wyjątkowy:happy:
5570.jpg

:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
hej, calutki gotowy post mi się skasował, coś wcisnełam i poszło w piz*u:wściekła/y::wściekła/y: tak więc przepraszam że nie odpisze wam ale cała godzina tworzenia posta na marne:-( ech.........

po krótce, u nas ok, po mału też będziemy się przygotowywać do świąt, może za tydzień lub dwa ubierzemy choinke, kalendarz adwentowy przez Konrada już rozpoczęty:)) może ubiore u niego wcześniej małą choineczke ze światłowodami, będzie miał ucieche:)

jutro oddajemy misia z powrotem do przedszkola, raport spisany, jeszcze tylko jutro rano musze podskoczyć i wyrobić zdjęcia, kurcze a myślałam że mam tusz w drukarce, a że dopiero dzisiaj wieczorem to sprawdzałam to od rana mam wycieczke:baffled:

pożeram teraz kanapki z pasztetem, tak jakoś o kolacji zapomniałam przy pisaniu posta i dopiero teraz mi sie jeść zachciało:sorry:

Dzięki dziewczyny za wsparcie i ciepłe słowa!! Ja już nie śpię, mąż do pracy pojechał kolejny dzień mam za sobą:) Teraz to już chyba się będę cieszyć z każdego jednego w dwupaku;)
Najgorsze jest to, że ja przez ostatni tydzień, to już się bardzo oszczędzałam, mój K. wszystko za mnie robił, sprzątał, zakupy nosił, z psem wychodzi. Ja tylko tyle ile było trzeba i dużo odpoczynku, więc nie wiem, jak jeszcze bardziej mam się oszczędzać... Jak wróciliśmy ze szpitala wczoraj to usiadłam do allegro i od jednego gościa zamówiłam większość potrzebnych rzeczy, prawie 300 złotych poszło z konta, ale to i tak dużo taniej, niż w sklepach:)
Leżę sobie teraz w łóżku, mąż mi wczoraj małą choinkę postawił, żebym święta już poczuła, więc się świeci a ja wcinam mandarynki:)

milusia83 wiesz, że ja już sama nie wiem? Tak się wystraszyłam tym wszystkim, że zapomniałam, heh. Ale chyba raczej rozwarcie, lekarz nic nie mówił o tym moim bolącym spojeniu, tylko tyle, że mój organizm się przygotowuje do porodu i stąd te bóle w okolicy miednicy. Spisał sobie kartkę z informacjami, żeby mieć za tydzień porównanie, ale mam ją w kuchni i podejdę po nią przy okazji, to wtedy przepiszę, może Wy coś z niej zrozumiecie:)

Ja sie witam na szybciutko bo zaraz zmykam do szpitala na to badanie czy niema jakiejsc bakteri czy cus, mialam jechac jutro,ale M wlasnie koplam na szczescie pojechal na 8 zeby sie nie stresowac musze sie czyms zajac, wiec tez jade dzis to badanie sobie zrobic :) Eh ta karpatka noprmalnie chyba Was udusze ;p Ostatnio pokusilam sie na kawalek,ale malo wciaz mi malo zwlaszcza jak takie smaki robicie ;p
Indziorka powodzenia :) Napewno rozwieja sie twoije watpliwosci i wszystko bedzie w porzadku :) Na edukacji okoloporodowej u poloznej dowiedzialam sie,ze rumianek moze uczulac wiec lepiej przynajmniej na poczatku go nie uzywac, a szare mydlo jak najbardziej.
Ja wczoraj dokupilam szampon bambino i oliwke tez bambino mam nadzieje,ze nie bedzie uczulen,a tak mam troche kosmetykow z nivea bo mialam rabat20% choc tez jesli nie bedzie odrazu potrzeby nie zamierzam uzywac przez pierwszy m-c, mam jeszcze kilka probek J&J oliatum i cos tam jeszcze zagranicznego od poloznej, ale sama polozna mowila,zeby sie nie bawic jesli skora zdrowa i woda wystarcza a wiec sama zuzyje,albo wyprobuje saszetki jak juz maluch podrosnie :)

Magda z uk U nas w rosmanie widzialam ta serie hipp,ale tylko dla wiekszych juz maluszkow masz moze jakiegos linka na zel ktory stosujesz i od jakiego on wieku jest? Bo byc moze kiedys sie pokusze :)

EmiliaM Tez bym sie wkurzyla z tym ochraniaczem, jesli go znow wystawi to wstawilabym jej negatywna opinie na e-bayu :/

milusia83 ja uzywam od 1 m-ca ciazy balsam baby dream na brzuszek i zero rozstepow a to juz 9m-c nie mam ani jednego nie wiem ile w tym zaslugi balasamu,ale mysle,ze i dla maluszka ta seria moze sie sprawdzic :)

Ja zmykam pewnie znow na caly dzien :) Trzymajcie kciuki dziewczyny mocno mocno,aby moj M zdal, siedzial biedak tyle m-cy po nocach i sie uczyl bo w dzien jak nie praca to na budowie robota, wiec zaluzyl sobie :)
Milego dnia i zdrowka :)

Hej dziewczęta ;-) my też już nie śpimy to mniejsze zaraz mi o!żebra polanie a ja standardowo mąż do pracy.. Śniegu coraz więcej więc może z młoda na sanki sie wybiorę. Co do kosmetyków ja jakoś specjalnie narzekać nie mogę jonson by prawie 2 lata potem zmieniłam bo jej szampon nie pasował i do tej pory ciężko mi znaleźć dobry szampon na jej włosy... Ale balsam cały czas j&j. Tak naprawdę każda skóra jest inna i to co nam sie wydaje że będzie dobre wcale takie być nie musi dlatego zawsze zaczynamy od próbek Madzia dziękuję bardzo za życzenia i życzę sama wszystkim baśka (a na pewno jest tu jeszcze jedna) wszystkiego naj naj i oczywiście zapraszam na kawę i oponki ;-) szkoda o!że to takie mało prawdopodobne każda z nas tak daleko mieszka.No i oczywiście zakończył sie etap 36 tygodni teraz już sie może dziać co chce...Albo jeszcze nie bo nie mam torby spakowanej :-D:-D Miłego poranku

czesc dziewczyny:-)
za oknem bialo i mrozno,mam nadzieje ze bez poslizgu dotre do lekarza,bo wczoraj pare razy zachwialo mna na chodniku tak slisko.
wczoraj zakupilam zel do kapieli hipp i balsam do ciala oillan,oraz zamowilam torbe do wozka,w ciagu 2dni ma przyjsc.
odezwe sie pozniej,milego dnia:-)

wszystkim Barbarom wszystkiego najlepszego:happy2:

reklama
Hej!
Mnie śpię od 5! :/ zaraz idę na rynek może uda mi sie przetargac owoce !
Moj brzuch ma sie dziś ciut lepiej , chyba zapofam sobie jeszcze jeden Mg !
Dziewczyny jak by fajnie było sie spotkać na dobre ciacho wspólnie!!! Tyle przeżyliśmy ze sobą taka mała wspólnota sie z nas zrobiła ! Fajnie!!! :)
milego dnia wam życzę!!!

Do góry