reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Witam się sobotnio moje drogie :tak:

Dzisiaj pobudka o 5:30. Zjadłam śniadanko.
Mąż jeszcze śpiocha z psiakiem. A ja o 8 idę po świeży chlebek i wędlinki. Wracam do domciu i zabieram się za gotowanie bo na 17 rodzinka się zjeżdża. Życzę wam również udanego weekendu i odpoczynku.
Mamy 1 grudnia; zostało 23 dni do świąt....hura - nareszcie, cieszę się jak dzieciak. Papa styczniówki.

reklama
witam sie i ja w ten grudniowy poranek:-)
moj niestety dzis musial isc do pracy,a chcialam go wyciagnac do sklepu po komode dla Natalki,bo w tyg.to pozno wraca z pracy.ale moze wybiore sie sama i dokupie pare drobiazgow dla natalki,moze i sobie cos upoluje...
apropo stanikow do karmienia polecacie jakiejs firmy? macie jakis sprawdzone? tylko jak teraz kupic skoro rozmiar moze po narodzinach sie zmienic?poza tym czasem rozmiar rozmiarowi nie rowny...
bilka to milego pichcenia i pozniej konsumpcji:-)

czarni u mnie jeszcze nie pada ale rowniez zapowiadali snieg na weekend,sie okaze.

milej soboty mamuski:-)

Witam uf nadrobilam jakies 10 stronek ale siedze od 5 ;p
Tez ciagle w nocy do toalety biegacie? moj maly juz tak naciska na pecherz,ze masakra co chwile sie wierci musze wstac przejsc sie, albo skoczyc do toalety bo ciagle mu nie wygodnie i zmienia pozycje. Dzis 1 grudnia :) zgodnie z terminem zostal nam jeszcze miesiac no chyba ze jeszcze mniej ;)
Czarni ja zabieram sie za liste juz od niewiem kiedy i spisac nie moge a z tego co widze to ciagle jeszcze czagos mi brakuje eh. ja bym do niej dodala jeszcze oryginal grupy krwi lekarz kazal miec go zawsze przy sobie bo jest wymagany chyba do wszystkich szpitali, kolezanka nie wziela do porodu i dostala ochrzan juz rodzila a oni na szybko grupe musieli robic. Ja tez ostatnio czesciej czkawki czuje a wczoraj to maz przylozyl ucho i niemogl sie nacieszyc heheh :)
Magda z uk jak dziewczynki lubia takie zajecia kreatywne to moze lego np? I zabawka i cos do poskladania w jednym :) znalazlam ciekawy rzutnik do rysowania PROJEKTOR DO NAUKI RYSOWANIA + SLAJDY - ORYGINAŁ ! (2803148715) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
PROJEKTOR DO NAUKI RYSOWANIA, PISAKI 21 wzorów (2807273507) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i takie sznureczki np do wspolnej zabawy z mama :) Cobi BENDAROOS studio KREATYWNOŚCI nowość ! (2818235867) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
garnuszki do samodzielnego zrobienia *s* Wielkie KOŁO GARNCARSKIE + Super Akcesoria (2811580348) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. itp jest tego cala masa na allegro ;)
Ty i niedorajda? w zyciu by mi to do glowy nie przyszlo ja mam wrazenie,ze jestes bardzo silna i wiedzaca czego chce osobka :) Bardzo pozytwna, pomimo trudow jakich doswiadczasz twardo stapasz po ziemi i nam na bb pomagasz dobrym slowem i porada, podziwiam cie za to bo ja jestem za miekka i strachliwa i chyba bym juz w depresje wpadla gdyby moje dziecko chorowalo dluzej niz 3 dni a do tego byloby zagrozenie ciazy :/ Na szczescie jestescie juz tak dlaeko,ze malemu ani tobie nic nie bedzie nawet gdyby wczesniej na swiat przyszedl bo ty jestes silna,a on tez napewno po mamusi :)
ada1989 dziewczyny maja racje ty takze tesciowa chce jak najlepiej dla swojego dziecka,ale chyba powinna zrozumiec,ze teraz wnuki sa najwazniejsze i przy dwojce dzieci i jednym tak malenkim zajmowac sie szwagrem i mu pomagac to chyba nie najlepszy moment :/
-caroline- My wczoraj po powrocie z Krk wybralismy sie do castoramy tez, ja chcialam poogladac ceny i co jak do domu bedziemy kupowac jak regipsy zrobia no a maz oczywiscie wiertareczki i inne zabawki. Ja tez spakowalam te podklady jak nie dla dziecka to zuzyje w szpitalu dla siebie jak slyszalam o przekrwawionych przescieradlach ze nawet nie wymienia czasem to wole miec takie przy sobie, a zeby nie zabrudzic, ile sztuk pakujesz? Ja w wiekszosci mam takie rzeczy, ale sie boje czy nie zamalo samolotow np jest chyba 10 w opakowaniu i zastanawiam sie czy to aby nie zamalo?
Po ile szt zabieracie mniejwiecej?
Widze, ze padl temat prezentow wy dla dzieciaczkow a ja zapytam o rodzicow? tata dostanie sweter no i slodkosci nadziewane alkoholem ale mamy z mezem problem co dla mamy zegarek czy firanke do jadalni? a moze jeszcze jakies ciekawe pomysly macie? Zegarek niby ma ale juz troche podniszczony i dlugie lata a firanka do jadalni by jej sie przydala jakas ladna pasujaca bo ma ale w innym kolorze niz cala jadalnia i troche nie pasuje ale zas tata bedzie pyszczyl ze ma tego duzo i z szaf sie wala ;p no i dylemat mamy ;p

i prognozy sie sprawdzily-pada snieg:-) tylko ciekawe jak dlugo sie utrzyma,bo temperatura na plusie:-)

ja tez mam problem z prezentami dla rodzinki,czesto na ostatnia chwile cos kupuje.ale raczej sa to rzeczy codziennego uzytku,bo tego nigdy za wiele...

Witam,

Ale ja sobie pospalam, az sama sie nadziwic nie moge, poszlam spac o 21.20 i wstalam o 8 :szok: tylko raz bylo wstawanie na siusiu.
Bylam wczoraj u lekarza po recepte na ten Gaviscon i dostalam 500ml butle takze na troche mi starczy, plus przepisal mi silniejsze tabletki przeciwbolowe na spojenie.. kazal tez sie skontatowac z fizjoterapeutka i zapytac o kule do chodzenia. MOze i one sa pomocne ale w moim przypadku sie nie sprawdza bo u mnie wszedzie pod gorke lub z gorki wiec na kulach nie bardzo.

Aninek ja tez z tym ogarnianiem rzeczy tak mam, nawet mi sie na ten temat myslec nie chce bo zaraz sie denerwuje. Zazdroszcze wyjazdu do Rzymu, uwielbiam Rzym, bardzo bym chciala tam jeszcze kiedys pojechac, napewno bedzie innaczej z dziecmi bo ostatni raz bylismy z Chrisem jako nowo poznana para, cala w skowronkach. Moze uda sie jakos dzieci z dziadkami zostawic i pojechac na weekend.. :rofl2:

Magda my tez mamy problem z Andersem i prezentami, wydaje sie ze on wszystko ma i ciezko wymyslec cos takiego fajnego dla niego, ja chce cos mu kupic takiego edukacyjnego zeby mogl sie uczyc i bawic. NArazie mu tylko kupilam stroj Spidermana bo lubi bajke. A przeziebienie u niego w miare ok. Raz tylko w nocy kaszlal, temp nie ma wiec mysle ze przez weekend sie dokuruje.

Bilka zazdroszcze tej energii, mi sie nic nie chce, co dopiero jeszcze pichcic dla gosci :baffled:

Muuuuuum to be ja kupuje biale zwykle firaneczki i do tego jakas ladna rolete na okno, w Argosie sa firaneczki i zaslonki. Jak mi sie uda meza wyciagnac to dzisiaj to kupie.

A my wczoraj wkoncu nie pojechalismy po farbe bo maz stwierdzil ze najpierw musi komode z pokoiku wyniesc i powiedzial ze jest na to czas.. nosz :wściekła/y: Dzisiaj jest mecz rugby w TV wiec pewnie tez bedzie wymowka ze nie dzisiaj i znow zleci do nastepnego weekendu.. ehhh.. chyba musze go za fraki wyciagnac.

Ostatnia edycja:
Dobry:)

Ja już dzis w lepszej formie, gardło mi dokucza, ale już bez gorączki. Mam cebulkę, czosneczek, miodzik, Tantum Verde i musi być ok:) Nockę miałam dziś bardzo spokojną i nawet do toalety nie wstałam, szok:) Obudziłam się po 8, no i mały już mi dał kilka kopniaków na rozpęd do kuchni:) Śniadanko zjedzone, trochę posprzątane i działam dalej:)

Dziś odwiedzi nas rodzinka, a potem my się spotkamy ze znajmomymi. A poza tym, to tak jak zapowiadałam - kalendarz adwentowy ruszył:) W sumie adwent zaczyna się jutro, ale jedno okienko na dzień:)

Zmykam i póki co, to życzę miłego weekendu:)

hej laseczki my już powróciłyśmy z zabawy na śniegu :D nie ma to jak zabrac na dwór aparat z pustą baterią :D zrobiłam tylko kilka fot mojego szoguna :D
już od 8 lezała i czekała kiedy wyjdziemy a mi sie tak spać chciało....
teraz piję kawkę i odpoczywam. Wogóle zapomniałam sama ze my dziś na urodziny jedziemy... ciekawe jak tam wysiedzę....
zaczynam dostawac lenia nie wiem co na obiad wogóle to bym spać poszła :D

I ja się witam leniwie ;)

W nocy miałam śmieszne skurcze :errr:tak leżałam i czekałam, czy przejdą czy jednak na IP trzeba jechać, ale jednak jeszcze młoda siedzi :p jeszcze miesiąc i może wychodzić ;) za oknem szaro buro i ponuro z jakimś przelotnym śniegiem ;) i zgaga mnie od rana męczy :/ Poza tym mojej księżniczce niewygodnie było to musiała mamę obudzić przy zmienianiu pozycji :p Przeczytałam co u Was i zapomniałam raczej o co już chodziło :p Pamiętam tylko Biłka wytrwałości przy kuchni, ale bez przemęczania się ;) Produkcja jest niesamowita i cieszę się, że już jest grudzień ;)

Modyfikacje programu Picasa1.jpg

Daje wam trochę zimy widoki z naszej działki :))

reklama
Witam sie i ja:happy2:

Ale Wam dziewczyny zazdroszcze tego sniegu, u mnie tylko mroz i lekko zaszronione trawniki, zreszta juz powoli znika ta biala otoczka bo temperatura idzie w gore.

Czarni- ale masz piekne widoczki, las, pieknie poprostu pieknie, a i Twoja corunia piekna dziewczynka:tak:

Ala1911- To dobrze ze u Ciebie lepiej, oby tak dalej :tak:

Januarka- Ja to biegam w zaleznosci od dnia i nocy do toalety. Czasem nawet wcale, ale to na serio musze malo pic wieczorkiem. A czasem sa takie nocki np jak dzis ze maly sie tak ulozy ze co chwilka bym latala najlepiej, tak jakby nie wszystko ze mnie wylatuje:nerd::baffled:

Wiecej nie pamietam:baffled:

Jacie nie moge, naprawde nie wiecie jak ja juz sie ciesze ze to 1 grudnia!!! Do mojej daty zostal mi miesiac i 7 dni!!! Juz nie moge sie doczekac!!! :rofl2::rofl2::rofl2:
Nie moglam wczoraj zasnac, do 4 sie meczylam, wiercilam, chodzilam siusiu i rozmyslalm o glupotach;-)I dzis okolo 10 ze snu wyrwal mnie listonosz ktory walil w drzwi jak opetany, a ja sie zerwalam z lozka tylko zdazylam zarzucic szlafrok i polecialam na dol, otwieram a on sie grzecznie pyta " Miss or Misses?" A ja "EEEE...?":sorry2: Nie zalapalam o co mu chodzi, spojarzalam tylko zamglonym okiem na paczke i nawet swojego nazwiska zapomnialam, chyba myslalam ze mi to sie sni haha:dry: Ale w koncu podsunal mi to urzadzenie do podpisania, cos tam naskrobalam i przekazal mi paczuszke... A ja juz wyrwana ze snu, ubralam sie, zrobilam sobie kawusie i przyszlam do Was zobaczyc co naskrobalyscie:tak:
Moj M w pracce, po wczorajszym andrzejkowym nawet wstal normalnie i w ogole:-) Wiec czekam na niego bo ma byc kolo 12- 1 i powoli bedziemy sie zbierac do mojej siostry, jedziemy w odwiedzinki do malenstwa:-D Kupilam dla niego taki brazowy komplecik-standard body spodenki i kaftanik w rozmairze 56, bo on sie urodzil 51, wiec napewno przez tydzien tyle nie urosl i album na zdjecia w kolorze niebieskim:tak:Taki album sama najchetniej bym chciala dostac:-p A wiec dzieczynki nie skrobcie tu za duzo, bo jutro sie nie doczytam:-D:-D

3majcie sie i do potem:rofl2:

Do góry