reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Aninek- zgaga to przy tym pikus co ja dzis w nocy mialam, ale wiem ze juz sie nie najem na noc, bo to po prostu udreka:crazy:

Magda z UK- ja tam Cie podziwiam i wiesz o tym, a ze tak Ci sie uklada to nie Twoja wina tylko losu, wiec mam nadzieje ze 2013 przyniesie Ci lepsze czasy i passe :-) a i dziekuje za sklep, juz przejrzalam, fajne ceny, ale nie widzialam jeszcze tam zadnych firanek do dzieciecego pokoju... chociaz nie wiem czy lepiej takie czy zwykle biale....;-)pomyslimy zobaczymy:tak:

A ja po drzemce, jakos tak sie przymulilam....

Ostatnia edycja:
reklama
aninek ty tu mowisz o uszkach a za mna od paru dni chodzi wigilijny barszczyk a tu mi pozostaje zjesc banana i pomarancze;/ A ze mnie tez jest niezla balaganiara choc staram sie utrzymywac pozadek to jest ciezko ;D

:-)
aninek żeby był porządek najpierw musi być mega bałagan - moje motto życiowe :-D
dorotqua mnie też kusiło kino - chcieliśmy się na zmierzch wybrać ale boję się hałasu.. a nachios uwielbiam i zawsze biorę!!! :-D
gosia0811 ojj tak kocham go bardzo bo jest niesamowity.. przed slubem jak mieszkał z rodzicami był zupełnie inny potrafił siedzieć całymi dniami przed komputerem i nawet smieci nie wynosił a to był jego jedyny obowiązek.. każdy facet dojrzewa w swoim czasie a dla mojego chyba ślub był takim okresem ;-) obyś dzisiaj się wyspała bo dwie takie noce pod rząd to koszmar :-(
magda z uk nic się nie martw po to jesteśmy żeby było się komu wyżalić.. czasami lepiej na forum osobom których się osobiście nie zna niż zadręczać dodatkowymi problemami osoby nam bliskie.. a każda z nas ma gorsze dni - ja i tak cie podziwiam że masz dwie pociechy i nakaz leżenia - to mieszanka wybuchowa bo ja nie wiem jak bym sobie poradziła w takiej sytuacji..
czarni jesteś wielka - takiej listy tu brakowało :-) ja jeszcze biorę oryginał grupy krwi i takie podkłady poporodowe na łóżko - coś jak przewijaki jednorazowe bo wiem że po porodzie różnie może być i lepiej takie coś pobrudzić niż łóżko a czasami wrecz wymagają w szpitalach tego.. aaa i jeszcze w moim przypadku papier toaletowy bo nie lubię szarego ze szpitala i jakoś tak bardziej odpowiada mi swój :-D i dla dzidzi jeszcze śpiworek albo kombinezon bo to zima no i fotelik - najważniejsze a mozna zapomnieć kompletnie.. bo znając życie jak nie naszykuję mojemu to zapomni :-D:-D:-D
alicja32 ja ostatnich 3 odcinków przyjaciółek nie glądałam ale kusisz więc musze online nadrobić :-)
muum to be czekamy na fotki :-)

kochane a ja dzisiaj troszkę ogarnęłam domek.. panele już są więc jak umyłam podłogi to przynajmniej po całym domu białych śladów nie ma.. troszkę się narobiłam więc teraz nogi do góry i odpoczywamy z Aluśką :-) jakoś dzisiaj mało aktywna jest ale może to przez to że harcowała pół nocy.. ja w przyszłym tygodniu zabieram się za generalne porządki przedświąteczne.. oczywiście rozsądnie i bez przesadzania ;-) ale chcę już mieć czysto na wypadek gdyby małej się do nas spieszyło :-) mam nadzieję że pod koniec tygodnia spakuję już walizkę do szpitala to już większość mam a mój panikuje że ja MUSZĘ już mieć wszystko spakowane bo to już czas :-D:-D:-D
Co do zakupów to uwielbiam z moim chodzić bo zawsze jego obowiązkiem jest pchanie wózka i pakowanie ciężkich rzeczy takich jak zgrzewka wody a ja skupiam się na reszcie.. i cieszę się że ze mną jedzie zawsze bo mi lżej - u nas zakupy to takie tygodniowe wiec cały koszyk pełny i ciężko samej by było to dźwigać.. o dziwo nie narzeka a ja w ramach rewanżu chodzę z nim po castoramie i zachwycam się nową wkrętarką czy śrubkami i innymi duperelami które uwielbia kupować :-D chociaż ostatnio wolę odbić w bok na dział świąteczny a on sobie ogląda te wszystkie gadżety do warsztatu :-D

A Wam jak mija piątkowy wieczór? aaa i pytanie: jaki krem na mróz dla maleństwa polecacie? bo większość jest od 6-go miesiąca i nie wiem co kupić? i czy od razu ze szpitala trzeba smarować czy wystarczy fotelik zakryć pieluszką tetrową? jestem zielona :baffled::baffled::baffled:

caroline to tak jak moj w domu zero obowiazkow u rodzicow wszystko mama robi-typowy jedynak;D W sierpniu wrzesniu planujemy slub wiec licze ze bedzie jeszcze bardziej romantyczny pomagal wiecej i bardziej wylewny choc wiem ze Mnie i Mala kocha z calego serca!:)) To mi dodalas pocieszenia;D Bo nie chce miec sama wszystkiego na glowie hehe;D

Ufff, nadrobiłam

Życzę szybkiego powrotu do zdrowia tym schorowanym
remontującym zakończenia wicia gniazdka
imprezującym w ten weekend udanych bali andrzejkowych
leżakującym byle do 37 tyg

Ada to Konrad będzie miał mały przedsmak tego jak to mieć rodzeństwo i ile trzeba przy nim zrobić :-) Współczuję akcji z teściową i szwagrem, Wam teraz będzie potrzebny spokój a nie zamieszanie.
Biłka też oglądam Przyjaciółki, ale zawsze z poślizgiem, na necie, ale za to bez reklam. Właśnie skończyłam oglądać
Co do imprezki to może coś z ciasta francuskiego, można i na słodko zrobić, np. z owocami lub z powidłami np. rogaliki lub w formie przekąski np. parówki z serem w cieście, mozzarella z pomidorkiem w cieście. Robi się to szybko, możesz przygotować wcześniej i dogrzać w mikrofali.

Hej dziewczyny :-D
Cały dzień taka dobita chodziłam i nie miałam weny nic pisać. Znów czeka mnie zwiększenie dawki insuliny bo kazali zwiększać o 2 jednostki jak nadal cukier będzie za wysoki :dry: po posiłkach. Anyway widzę że wyszedł temat zakupów z małżonami, mój jak jest ze mną to takie miny strzela, że mam ochotę mu walnąć zawsze mi te zakupy obrzydzi do granic możliwości i jak już wkurzona jestem to się głupio pyta w drodze do domu co ja taka nerwowa jestem cieć jeden:wściekła/y:
Wybacz, ale rozbawiłaś mnie tym opisem, ach te hormony w nas buzujące
Z moim też nie lubię robić zakupów, dlatego nawet spożywkę robię sama.
Super, że w końcu hałaśliwi sąsiedzi to już nie Twój problem!!! W końcu cisza i spokój na ostatnie tyg ciąży

Aninek oj tak i ile przyjemności sprawiają takie przygotowania

:-)
aaa i pytanie: jaki krem na mróz dla maleństwa polecacie? bo większość jest od 6-go miesiąca i nie wiem co kupić? i czy od razu ze szpitala trzeba smarować czy wystarczy fotelik zakryć pieluszką tetrową? jestem zielona :baffled::baffled::baffled:

tu jest o kremach na zimę
Dzieciowo mi! | Zima trzyma! Kremy ochronne dla niemowląt i dzieci.

Mam ten i polecam, od pierwszych dni życia
Oceniamy kremy na zimę - ABC pierwszego roku - Twoje dziecko - Magazyny - BabyOnline.pl

caroline dlatego napisałam chusteczki higieniczne ;-)
a o ubiór to sie nie martwie a tymbardziej o fotelik to wszystko bedzie miał mąz przygotowane musi tylko wziąć z domu jak zapomni to się wróci :D

Ja taka rozbija dziś ze nie mam siły na nic!!! Taka złość mnie wzięła ze myślałam ze mojego zabije!!! Zaczęło sie
jak wyszłam po lekarzu do domu i zaczęłam robić obiad . Pulpecikow kurna mi sie zachcialo!! Znalazłam na necie z sosem koperkowym,wyszły takie okropne ze myslal ze zwymiotuke! Mój przyszedł zjadł, ja tylko ziemniaki i surowke, i wypieprzylam cały garnek tych pulpetow z sosem , ten jak zobaczył to sie na mnie obraził ze jedzenie wyrzucam nie było takie złe, a mi ten zapach nawet przeszkadzał i nie mogłam wytrzymać, i tak cały dzień przez ten obiad jak osa chodziłam ! Teraz mi przeszło!
Jutro nie gotuje idziemy na Kebaba!wrrr z garami!!

Dziekuje dziewczyny za pomoc w przepisach kulinarnych.
Już menu ustalone, sałatka wg Indziorki ala gyros napewno :-)
Dziękuje kochaniutkie. Teraz mykam lulku, bo rano trzeba wstać i pobawić się w masterchefa i perfekcyjną panią domu :-D
Dużo roboty jutro mam. Dobrze, że dzisiaj zakupy zrobiliśmy, a mąż zabierze się jutro za skręcanie łóżeczka, bo dzisiaj przyszło :-);-):tak::-D

reklama
dobry wieczór:-)

i kolejna noc zakończy się po północy ;/
w dzień sobie pospałam

W pokoiku synka mebelki skręcone także jak tylko znajdę chwilę to cyknę fotkę ;)

Jutro postanowiłam się przejechać do centrum handlowego na chwilkę żeby sobie drobiazgi jakieś kupić ;) - jak się będę dobrze czuć...

M@linka
jak tam zdrówko?
Biłkabdg to życzę udanego skręcania łóżeczka. I nie przemęczaj się w roli masterchefa i perfekcyjnej pani domu ;-)

Do góry