reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Heja ho dziewczyny :tak:;-)
Tak mi jakoś dzisiaj fajnosko minął dzionek, że mam uśmiech od ucha do ucha. Jak nigdy. I nie wiem czym to spowodowane, jakiś przypływ pozytywnych wibracji mnie dopadł.
Już nie mogę się doczekać przyszłego tygodnia, bo w końcu zamówię łóżeczko dla synka.
A jak u was kupione już dla maluszków ich trony :-) jak ja to mówię.
Pościeli mam 2 komplety więc na początek wystarczy.
Nie mam jeszcze przewijaka. Jaki proponujecie?
I oczywiście nie wiem czemu, ale mam stres dotyczący tego, że nie pamiętam o wszystkich rzeczach i, że czegoś mi zabraknie dla maluszka.
Czy też macie takie obawy?

Miłego wieczorka życzę styczniówki.

reklama
Elisse Są różne przepisy. Ja tarkuję ziemniaki (maszyną oczywiście), dodaję smażoną cebulkę z jakąś dobrą kiełbaską, czasem jeszcze boczek. Potem dodaję jajko, ok łyżki mąki (w zależności od tego jak mokre były ziemniaki), pieprz, sól, majeranek i tyle. Wrzucam do piekarnika na ok. godzinę. Proste, szybkie i smaczne. Niektórzy dodają kaszę manną dla większej wilgotności, ale mi osobiście to niesmakuje, bo nie znoszę kaszy i ją czuję w najmniejszych ilościach.

Magda Mam nadzieję, że w końcu uda Ci się porządnie wypocząć :tak:

Biłka Na początku miałam takie obawy, czy o wszystkim będę pamiętać, ale teraz to już wyluzowałam. Bo nawet jeśli okaże się, że coś przeoczyłam, to można to kupić w kilka minut.

U mnie dziś pada cały dzień i o 14 bylo ciemno! Czuję się rozstrojona przez taką pogodę. Synuś dziś mi chyba rozjedzie żebra, bo tak się wygina i wciska nóżki, że nie wiem już co mam robić :sorry:

Witam przeczytalam Was przyznaje niezbyt dokladnie jutro nadrobie, dzien zlecial szybko w biegu jak zwykle ale milo i przyjemnie prezent zakupiony drobne zakupy po drodze rowniez, nawet dobra wiadomosc dostalam, myslalam,ze bedzie tak do konca,ale w domu czekala na mnie kolejna tym razem niemila wiadomosc :( niestety ktos mi bliski wlasnie dzisiaj stracil kogos najblizszego :( Tak wiec szczescie nie trwa tak dlugo jak zla passa a powinno byc odwrotnie wiecej zlego teraz na tym swiecie niz dobrego :(((

Milych snow zycze i do jutra mamusie :-( mam nadzieje,ze jutro bedzie lzej :/

Dziewczyny powiedzcie mi co sądzicie o moskitierze na całe łóżeczko i o ochraniaczu na szczebelki Muszę zamówić jeszcze pościel no i nie wiem czy te rzeczy też warto kupić

Hej!!
ja po wizycie w szpitalu w którym będę rodzic, było nawet sporo ludzi , na poczatku szef tego oddziału i 2 położne opowiadali co i jak , a pózniej podzieliło nas na 2 grupy i zwiedzalismy porodowke ,zadowolona jestem bo nawet położna już znalazłam , jak sie uda to nawet przy porodzie będzie . Szpital super wszyscy mili, ale kurcze poczułam ze to już niedługo .. Strach mnie oblecial. Po 36 tygodniu mam sie zwrócić do nich i bedą przygotowywać do porodu .
Madzia- jak byś była bliżej to ja bym z tymi bulkami na kawę wpadła:)
czarni- to samo pytanie sobie zadaje , chodzę do wc jak połamane bo wyprostować sie nie da.
Aj dzwonił mój lekarz muszę receptę jutro odebrać bo znowu infekcje Grzybowa mam :/

Ostatnia edycja:
Witam
Jutro na badania. W poniedziałek wizyta. Już nie mogę się doczekać, aby zobaczyć synka i usłyszeć jaki jest już duży.
Na kolację mężuś zrobił mi naleśniczki :-D Palce lizać. Jutro też obiad na słodko, bo pyzy na parze z jogurtem.

Magda tran daję od początku ciągle ten sam Moller`s Tran Norweski, aromat naturalny, 250 ml - Portal Dbam o Zdrowie z Mollers. Nie kombinuje z tańszymi wersjami. Pierwszy raz zakupiłam teraz wersję cytrynowy i jest bardzo dobry w smaku
Biłkabdg takiej to dobrze, ciesz się, ciesz, bo niedługo skończy się spanie do południa ;-)
Co do wyprawki, to teraz wszystko jest w sklepach, więc nawet jak coś "wyjdzie w praniu" to nie koniec świata i dokupisz. Ale z drugiej strony Cię rozumiem, ja też muszę mieć wszystko zapięte na ostatni guzik. I wszystko muszę mieć zakupione przed. :-D Jak tam zdjęcia z sesji, kiedy zobaczymy więcej fotek?

Początki nie są łatwe liczę że za tydzień mi powiedzą że już nic nie muszę robić że się unormowało. Martwię się bo internet jest pełen czarnych wizji dotyczących skutków cukrzycy.
Dortoqua to nie czytaj więcej o skutkach cukrzycy w internecie, tam czasami same bzdury piszą. Zaufaj lekarzowi i tyle. Pomyśl sobie, że zaraz grudzień będzie, świąteczny szał, a później już tylko styczeń i rozwiązanie. Więc faktycznie bliżej niż dalej.

Agaagaaga i jedno i drugie mam moskitiera i tak będzie na początek potem za pewne ja zdejme ale ochraniacz jak najbardziej nie chcemy by nasze male poobijalo sie o szczebelki to jest akurat bardzo dobre
Ja już w lużku odpoczywam albo i sie staram bo z tymi pozycjami to nie bardzo
Mąż to mnie dziś rozwalił mówi do mnie ja to cze chciał byśmy poród i to wszystko mieli już za sobą... Oczywiście zgodziłam sie z tym bo już bym chciała a w duchu myślę kto poród będzie miał to będzie miał nawet faceci w najmniejszym stopniu nie zdają sobie sprawy z tego co to poród... Ale on już by chciał :-D myślałam że walne :-D

maonka fotek więcej mam, ale nie będę zaśmiecać bb moją osobą i brzucholem,...teraz czekam na inne stycznióweczki i ich fotki :tak:
ja też chcę wyprawkę zapiąć na ostatni guzik.

natal84 to super, ze macie organizowane takie spotkania w szpitalu itd.
Ja chcę jechać poznać oddział w grudniu, bo termin mam na koniec stycznia. Więc zobaczymy jak wyjdzie mi to spotkanie z położną, itd.

agaagaaga14
ja powiem Tobie, że moskitiery wogóle nie kupuję i wydaje mi się, że to nie jest tak ważny element ;-)
A nawet jeśli to jak już to na lato najszybciej, gdzie są komary :-D

januarka
super, że szybko minął Tobie dzionek. I przykro, że na koniec smutne wieści.

Kaja28 w PL dzisiaj było słonecznie i nawet dzionek mi minął.
Nie wiem co jutro z sobą poczne, nie mam żadnych pomysłów.

Lukam w TV na Kubę Wojewódzkiego i jakaś taka nuda mnie dopadła.
A ze spaniem będzie pewnie ciężko, bo ja dzisiaj o godz. 11:30 się obudziłam. Masakra :-D

Hejka

Agaagaaga a o jaką moskitere ci chodzi? taki jakby baldachim nad łóżeczkiem? bo pierwsze słysze... ochraniacze mam i będę miała jeszcze jedne, przydają się żeby dizecko nie obijało się o te szczebelki no i w razie żeby nóżki czy rączki nie włozyło między szczebelki
biłka ja też nie moge się doczekać przyszłego tyg bo za tydzień w środe mam decydujące usg, może poznam wtedy date cc:)) łóżeczko u nas stoi już dawno, bo po synku wiec kupować nie trzeba było:) korzystaj ze spania ile możesz, uwierz mi że potem będziesz żałowac że teraz tak narzekałaś:)
januarka przykro czytać:(( jutro będzie lepszy dzień;)
natal fajnie że szpital obejrzałaś, no i współzuje infekcji:baffled:
Muuum to be bo to forum wciąga;-)fajnie że masz zas na czytanie, ja jakos nawet jak mam chwile to brak ochoty:((
Magda fajnie czytać że u was coraz lepiej, połóż się dziś wcześniej;-)

Dzień jakoś minął, M był ze mną odprowadzić Konrada bo chciał się popytać tej polskiej babki jak mu idzie a ona powiedziała że nie może za bardzo powiedzieć, bo jest tylko 3 razy w tyg i jak chodzi o takie sprawy to najlepiej gadać z główną wychowawczynią:baffled:powiedziała że można się umówić na czwartek bo wtedy będą one obie i po zajęciach można pogada, no cóż chyba tak zrobię bo chce wiedzieć czy to moje dziecko jakieś postępy robi....

A jutro chyba weźmiemy się za sprzątanie drugiego schowka, tyle tam gratów, pudeł że nic znaleźć nie można a ja akurat musze znaleźć szczebelek do łóżeczka i jeszcze jedną część...

reklama
Witam cieplutko stycznióweczkii Wasze maluszki

Afja-Anetka Januarka
migreny mozna leczyć sama jestem tego przykładem trwało to jakies 7 miesięcy bez alkoholu na lekach psychotropach z dodatkiem antydepresantów, koszt miesięczny to jakieś 350 zł z wizytami u pani neurolog . Zapomniałam tylko co ja wtedy za leki brałam ale bóle ustały a miałam najgorszą odmiane te z aurą trwające dobre kilkanaście dni jak kiedyś policzyłam to miałam bóle około 15 dni w miesiącu. wielokrotnie dzarzało mi się trafić na izbe przyjęc w szpitalu bo nie wytrzymywałam już z bólu. A tak koktajl mieszkanki kroplówki z 2 lekami przeciwbólowymi co dawało spokój na kilka godzin po czym następnego dnia od rana ponownie to samo. Lekarka powiedziała mi że przerwa może w odczuwaniu migren potrwać jakieś 2-3 lata. Na razie mam gdzieś nie całe 2 owszem czasami wezmę tabletkę np. Apap lub Ibuprom ale to jest jedna lub 2 i przechodzi. Kocham życie bez migren.

Jesli chodzi o spanie to jak ide spać koło 1 w nocy budze sie na toaletę koło 3-4 potem nie śpię do 5 i zasypiam ponownie do jakiejjś 9-9:30 . A dzisiaj to już przeszłam samą siebie raptem 5 godzin snu i to z przerwami,myślałam że odeśpię ale jakoś nie udało mi się usnać i póki co mam już po 23 a ja nadal buszuję:-D. To o czym mówicie tzn ten ból który tez odczuwam na dole jak pęcherz to może być spojenie łonowe + ucisk naszych maluszków na nasze pęcherze.
Moja wyprawka już gotowa teraz tylko czekać do porodu. Nawet torbę wstępnie spakowałam.

No kończe bo się za bardzo już rozpisałam buziaki posyłam i dobrej nocki życzę

Do góry