reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Hej mamusie no to dzisiaj rekord pobudka przed 2 i koniec spania licze,ze nad ranem zasne jeszcze :/ Kurcze jak juz wspomnialyscie to w nocy jak tylko chce sie do toalety to wstaje sie z twardym brzuchem u mnie to samo,ale dzisiaj maluch jakby tylko z lewej strony brzucha jest troche mnie to zaczyna niepokoic :/ Mam nadzieje,ze sie odwroci jak wczesniej, dzisiaj spotkanie z polozna mam nadzieje,ze cos pospie jeszcze i bede w stanie pojsc.
a33 slyszalam o takiej tabletce, ktora sie bierze i migrena znika na kilka lat, ale podobno droga wlasnie no i niestety nie wyleczy na stale. Ja mialam pigulki ktore bierze sie kilka miesiecy to zmniejsza czestotliwosc boli pozniej robi sie przerwe a tabletki jeszcze kilka miesiecy dzialaja znow zaczyna sie brac jesli bole zaczna pojawiac sie czesto tak jak u mnie bywalo np 3 razy w tyg czasem wiecej :/ No ale w ciazy zakazane oczywiscie wiec przestalam brac juz na kilka m-cy przed planowaniem, odpukac ciaza to najlepsze lekarstwo bo bol mialam tylko kilka razy, ale obawiam sie ze po rozwiazaniu moze wrocic przy nieprzespanych nockach :/

reklama
Witam się z rana,

Wczoraj narzekałam, że o godz: 11:30 wstałam, a dzisiaj pobudka o 6...hehe jaki ten organizm zmienny. Jesteśmy już z synusiem po śnaidanku. I chcę jeszcze klepnąć na chwilkę do wyrka, może uda nam się zasnąć.

Dzisiaj odbieram płytkę z fotkami z sesji brzuszkowej ;-) jupi.
A teraz życzę wam miłych poranków i dzionków. Do usłyszonka później.

i ja sie witam.wczoraj pol dnia spedzilam na sprzataniu i gotowaniu,a po poludniu pojechalismy kupic w koncu dywan,nie za duzy taki tylko na srodek pokoju.
poczytam teraz co u was i odezwe sie pozniej,
milego dnia:-)

heeellloo :biggrin2:
biłkabdg ja już łóżeczko i przewijak mam na strychu w kartonach także tylko złożyć wystarczy :biggrin2: ale za to nie mam pościelki, baldachimu i tego typu rzeczy.. muszę też się zebrać i pozamawiać troszkę bo póki co wybierałam kolory farb i tego typu rzeczy do pokoiku małej.. a co do stresiku że o czymś zapomnę to nie ma czym się martwić bo przecież allegro jest wszędzie :biggrin2: zawsze można dokupić bo nigdy tak nie jest że o wszystkim się pamięta także bez stresu tylko utrzymuj swoje pozytywne nastawienie :biggrin2: i czekamy na fotek więcej :biggrin2:
kaja28 ja też ostatnio odczuwam wzmożoną aktywność córy w okolicach moich żeber :-( ale lekarz powiedział że tak już będzie bo odwrócona już jest do porodu więc pocieszam się że jescze tylko dwa miesiące :biggrin2:
januarka współczuję.. utrata kogoś bliskiego zawsze boli :-(
agaagaaga14 ja kupuję moskitierę która póki co będzie wyglądała jak baldachim (funkcja ozdobna) ale latem będzie niezastapiona bo komary niestety u mnie nas nie oszczędzają więc mała przynajmniej się wyśpi a ja będę pewna że zaden owad jej nie ukąsi ;-) także będzie jak znalazł.. a ochraniacz też zakupię bo słyszałam że dzieciaki lubią wędrówki po łóżku w nocy :biggrin2:
natal84 zwalczaj szybko tą infekcję żeby coś gorszego się nie zdążyło rozwinąć.. ;-)
maonka też lubię pyzy na parze z jogurtem :biggrin2: chociaż ostatnio zrobiłam taki sosik meksykański do nich i też bardzo mi smakowały :biggrin2:
Czarni mój też już coraz częściej wspomina że chciałby żeby poród już był.. nastawia się że będzie ze mną na porodówce więc zobaczymy co z tego wyniknie ;-) a ja już pomału panikuję że nie dam rady urodzić albo nie będę potrafiła pomóc dzieciaczkowi :-(
ada1989 jak człowiek czegoś pilnie szuka to wtedy jest najlepszy czas na zrobienie porządków.. ja mam tak zawsze :biggrin2: przez remont pokoiku córy zaniedbałam moją piwnicę.. miałam dokończyć sprzątać i lipa :-( chyba w tym tygodniu się też wezmę za porządki!
a33 no to możesz już spokojnie czekać na poród jak już wszystko masz uszykowane :biggrin2:

a ja dzisiaj nie spię od 6.. masakra jakaś.. i do tego od dwóch dni strasznie boli mnie dziąsło.. w sumie nie wiem czy ząb czy dziąsło ale ból taki pulsujący.. chyba na jutro do dentysty się umawiam bo nie ma co czekać aż rozwinie się jakieś choróbsko gorsze ..
mój kochany dzielnie walczy z pokoikiem dla ali.. bo jak stwierdził już musi kończyć bo nie wiadomo kiedy mała się pojawi :biggrin2: więc dzisiaj musi zrobić poprawki posadzki a od jutra malowanie na kolor ;-) a w sobotę już może nawet panele bedą :-D tak strasznie się cieszymy nawet najmniejszą pierdółką dla córy :biggrin2: też tak macie że oglądacie co kilka dni rzeczy zgromadzone już dla pociech? :-D
miłego dnia :biggrin2:

Caroline tez tak mam ze ogladam :) chyba wiekszosc z nas tak ma

mam pytanie bo wycztyalam w gazecie ze na 2 miesiace przed powinno sie masowac krocze zeby naciagnac skore w miejscu gdzie moze byc ewentualne naciecie, czy ktoras z Was sie masuje?

Hej dziewczyny
Przepraszam, że tak długo się nie odzywałam..
W pn wyszłam ze szpitala.. Jedym słowem nie za fajnie jest.. Mam zakaz chodzenia do 38tc (na szczescie to juz nie długo) i musze brac Fenoterol po którym szczerze mowiac czuje się fatalnie.. Trzese się jak stara babcia.. Na szczescie powstrzymuje skurcze i to najwazniejsze..
A do szpitala trafiłam z powodu jelitówki i jak się potem okazało na ktg ze skurczami sięgającymi 60%.. A ze czułam ciągnięcie tam na dole i takie kłucie to mnie zostawili..
Teraz grzecznie odpoczywam w domu, bo na oddział nie mam zamiaru juz trafić.. Jestem tak pokłuta, że bolą mnie obie ręce az do łokcia..
Przepraszam, że tak tylko o sobie..
Nie zdązyłma nawet spisac waszych nr.telefonu - tak dałabym Wam znac ..
Pozdrawiam

Hej Wam :)

No i stało się, mam w domu chore dziecko- a właściwie mężczyznę mojego... Każda, która to przeszła wie o co chodzi :D Wczoraj ogólnie godzina 19, to już ledwie na oczy widziałam i chyba przed 21 już spać poszłam, a mój jeszcze wcześniej- przez to, że jest cały czas szaro, buro i ponuro nie mam energii do niczego, a to, że jest ciemna noc o godzinie 16 daje sygnał organizmowi do spania :p Ale już wyjaśniam o co chodzi z S- przyszedł, miał dobry humor, zjadł obiad, na nic się nie skarżył, dzień jak co dzień ;) Jak pisałam wcześniej, do wyrka bardzo szybko się wpakowaliśmy ;) Ale on koło godziny 22:30 budzi mnie- nie wiem czy z premedytacją, czy niechcący, ale w sumie jak włączył projektor, to trochę na specjalnie chciał żebym się obudziła, i zaczęło się jojczenie, że go gardło boli i boli i weź coś zrób :/ No to kombinuję, do apteki całodobowej nie pójdę, bo nawet nie wiem gdzie jest, a jakieś leki jeszcze były, bo zaraz przed ciążą byłam chora... No to dwie herbatki z miodem pochłonął, rumianek, mocniejszy psikacz do gardła i ibuprom max się znalazł jeszcze.... Koło 1 stwierdził, że musi już iść spać, bo mu się lepiej zrobiło ja się męczyłam jeszcze z godzinę i w końcu padłam jak mucha, bo Młoda sobie pomyliła pory dnia i spać nie chciała- co chwila mnie do łazienki wysyłała :p I właśnie też chodziłam jak kaleka zgięta w pół, tylko ja już od dosyć dawna mam taki ból jak pęcherz mi się robi pełny- przez to pewnie, że w nocy nie wstawałam wcześniej odpłacić się musi ;) No i rano ten mój biedak głos miał, jakby go ostre zapalenie krtani dopadło... Mam nadzieję, że mnie nie zarazi, bo ledwie się coś podleczyłam :/ Ale już w metodach leczenia zaczął wybrzydzać, więc może jednak szybko minie ;) Także noc miałam ciekawą i nie wiem czy mogę sobie pozwolić na sen, bo ma przyjść gościu od zepsutego kaloryfera jednego ;)

Magda W wątku wizytowym zapomniałam chyba tylko dodać, że łożysko też w porządku... Wagi konkretnej mi nie podał, tylko, że odpowiednia jak na to ile Julka sobie żyje we mnie :p No i stwierdził, że mam ciśnienie w karcie graniczne i będzie zbawiał świat, żeby to ciśnienie mi obniżyć :p Wiesz czwarty lekarz, który mnie w ciąży ogląda, a właściwie nas ;) Poza tym jest straszy, więc jakieś zaufanie do niego mi się zrobiło w sumie i był miły i delikatny, taktowny też :) To pospałaś normalnie tak dużo, że wszystko odespałaś :p Powodzenia dzisiaj na wizycie ;)

Januarka Siostra wczoraj coś mi się skarżyła, że ją głowa boli i chyba migreny wracają po ciąży, ale to już ponad 8 miesięcy od urodzenia małego ;) I szybko przestała karmić, więc może też coś w tym jest? A to twardnienie, ucisk i nie wiadomo co jeszcze jak się wstaje w nocy siku jest bardzo nieprzyjemne :/ Oby dzisiaj był lepszy dzień...

Biłka Ty i tak masz energii tyle, że brak słów :p Non stop w biegu, a ja już nie mam siły na nic i muszę się znowu zacząć lekami szprycować :/ Z wyprawką non stop myślę, co jeszcze mi brakuje :D Wózek na dniach zamówimy, jak będę pewna koloru wózka i stelaża, bo też można wybrać :D Także podwójnie ciężka decyzja:p Dobrze, że na model się już zdecydowałam :D I u mnie z łóżeczkiem jeszcze nie wiadomo co i jak do końca... Bo dalej nie jest jasno powiedziane, czy je w końcu nam gościu przywiezie, czy mamy zamawiać nowe, ale pocieszam się tym, że jeszcze czas. Mój poczuł oddech zbliżającego się porodu, więc na pewno przyciśnie gościa ;)

Ada Ja na książki w ciąży na początku miałam ochotę- dopóki nie zepsułam okularów do czytania, na które mnie w tym momencie nie stać :p Coraz bardziej chciałabym się gdzieś zamknąć z dala od świata do porodu, nie wiem co mi się dzieje:/

Życzę miłego dnia ;)

baska 201 ojoj tak oszczedzaj sie teraz kochana juz tak niewiele zostalo, lez i wypoczywaj.
Indziorka podejrzewam,ze niestety te migreny sprzed ciazy wroca jak wszystko podobno wraca eh :/

Zasnelam ok5 nad ranem wstalam przed chwila za oknem mgla, ide na male zakupy i mezowi cos do prezentu dokupic slodkiego i chce go zapakowac zanim go znajdzie aby nie widzial co sie tam kryje :)
Milego dnia zycze :)

Dzień dobry kochane stycznióweczki.
Ja już po śniadanku, widzę że tu już życie bucha pełną parą.
Biłka ty to masz energii tyle że pewnie co najmniej połowę z nas byś nią obdzieliła:-D:-D, czekam na więcej zdjęć z sesyjki :tak:
Januarko bardzo mi przykro z powodu straty. Ściskam mocno.
Baska mam nadzieję że teraz to już tylko lepiej, teraz należy zbijać ciśnienie :tak: także żadnych nerwów
Afja Anetka Ja też miałam czesto migreny przed ciążą conajmniej 3-4 w miesiącu, na szczescie w ciązy tylko raz mi się przytrafiła.
Przed ciążą próbowałam różnych lekarstw na migrenę ale mój lekarz powiedział że z tymi lekami przynajmniej na rynku polskim jest tak że albo zadziałają albo nie. Ja jak czułam że migrena nadchodzi to brałam "ketonal forte" i kładłam się z stoperami w uszach i mokrym ręcznikiem na twarzy do łóżka. Gorzej jak się skubana przypałętała w pracy:baffled::baffled:.
Indziorka znam twój ból mój tez zaraz jak mu się coś przypałęta to jest najbardziej chorą osobą na świecie. Za to ja mam problem bo skubany boi się lekarzy i innych takich i ciężko go wyleczyć. Więc często robię w domu za lekarza i wszelkie domowe sposoby muszę na nim testować. Wczoraj np. cały dzień skarżył się że go serce boli to mówiłam że pojedziemy do szpitala na izbę przyjęć to zaraz że nie że aż tak go nie boli że nie chce mu się auta prowadzić. Boże święty z tymi facetami to chyba gorzej niż z małymi dziećmi.
Agaagaaga mi się strasznie podobają i baldachimy moskitiery, zdecydowałabym się bardziej na moskitierę ale mój uważa że takie coś jak to określa dziwnie wygląda:baffled:.
muuuum_to_be Gratki dla męża za zdanie prawka.

Kochane nie dałam rady więcej napisać młody się buntuje i każe zmienić miejsce siedzenia.
Najchętniej bym się położyła spać pobudki przed 8 nie podchodzą mi już za bardzo. Przestawiłam się na tryb śpiocha w ciąży:-D:-D.
Ja na razie przystopowałam z praniem ubranek, bo mam już całą komodę zapakowaną i czekam aż mój teść przerobi mi szafę 2 drzwiową z drążkiem na wieszaki na półki bo dotychczas ta szafa robi u nas za schowek na szpargały.

Życzę Wam miłego dzionka :tak:

reklama
Hej widzę że dziś ja leniwie dopiero sie obudziłam... Wczoraj byłam tak padnieta mała jeszcze na prawie 2 godzinny spacer wyciągnęłam to teraz odczuwam skutki... Ach znowu zaczynają sie powalone sny a uwierzcię był tak głupi i nie zrozumiały że nawet nie da sie go wytłumaczyć...Baśka odpoczywaj co by maluszek za szybko sie nie urodził...Przeczytałam wszystko a i tak mam lukę w głowie miłego poranku.Co serwujecie na obiad??

Do góry