reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

witajcie porannie:-)

co was nadrobie to mam luke w pamieci i nie mam weny na odpisywanie....
ja wczoraj musialam odwiedzic kadry w pracy.potem wybralam sie na zakupy i kupilam podgrzewacz avent razem z pojemnikami do mrozenia-gratis.
mi rowniez kregoslup coraz bardziej daje sie we znaki,ale jeszcze jakos daje rade
milego dnia:-)

reklama
Hej Stycznióweczki :-D.
Tak w sumie chciałam napisać co u mnie.
Dawno się nie odzywałam ale to przez ten cukier dół straszny. Wczoraj z M pojechaliśmy do Bydgoszczy. Dostałam glukometr i dietę i mam sobie mierzyć. Za tydzień powtórkę z wycieczki robimy na kontrolę. Martwię się bo kurczę dziś pierwszy dzień mierzenia i cukier mam wysoki mimo że jem wg tego co mi napisała ta babka. Mam strasznego doła ostatnio, nie mam weny na odpisywanie:zawstydzona/y::-( także już przepraszam.

Dziś noc praktycznie nie przespana. miałam mega skurcze w łyskach w pewnym momencie 2 skurcze w jednej łydce jednocześnie:szok: coś strasznego. Ogólnie u mnie w domu ostatnio królują nerwy stres i depresja, czyli dla każdego coś miłego.

Ale dla Was laski i tak życzę miłego dnia :tak:

Witam ja znow pobudke mialam w srodku nocy i w sumie co dwie godz budzilam sie na toalete, kurcze dziewczyny mialyscie moze kiedys cos takiego? obudzilam sie chyba juz z 3 raz na toalete i tak mnie zaczelo bolec nie wiem czy pecherz czy szyjka ale tak mnie klulo ,ze pomyslalam ze rodze ale zadnych innych boli :/ tyle co badania robilam i bylam na wizycie i nic nie wskazywalo na jakas infekcje czy obnizanie szyjki,ale sie przestraszylam, nie wiem moze maly tak uciskal ale tak mnie zabolalo jakby jakies zapalenie pecherza czy cos na szczescie przeszlo po 2 minutach, nie wiem co to bylo :/
Afja-Anetka troszke spoznione ale szczere z calego serducha Wszystkiego najlepszego i bezbolesnego rozwiazania :)
Migrena o ktorej piszesz to tzw. migrena z aura, jeszcze gorsza od tej zwyklej (choc ja nie wiem czy jest cos gorszego bo dentysty sie nawet nie boje i znosze lepiej niz bol migrenowy), ja na szczescie mam bez aury i mam nadzieje,ze sie nie objawi w pozniejszych latach, bo jak wspomnialam migrena nieuleczalna jest niestety :/
muuuum to be Gratulacje dla meza :) Mi zas ciasta i ciasteczka lepiej wychodza niz gotowanie choc specjalnie nikt mnie nie uczyl piec,ale to chyba w rodzinie normalne bo babcia ciotka teraz jeszcze kuzynka no i siostra z mama tez dobrze pieka, choc za slodyczami nie przepadam i nie czesto robie to chyba jeszcze zakalca nie mialam ;) Za to z gotowaniem i przyprawianiem u mnie baaardzo kiepsko ;p Ale maz jest kucharzem z wyksztalcenia wiec zawsze pomaga :)
Magda z uk jak pieknie napisalas o swoich skarbach :) Prawda niema nic cenniejszego niz rodzina,zadne miliony nie sa w stanie dac tyle szczescia :) Maja szczescie Twoje dziewczynki,ze maja takich kochajacych rodzicow :)
aninek ale mi smaka narobilas :) kurcze super kolacja tylko pozazdroscic :)
U mnie migrena objawia sie (zreszta jak w wiekszosci przypadkow) bolem glowy z jednej strony zaczyna sie od takiego pulsowania, tez sie obawialam jakiegos goza, ale ze mama ma migrene to podejrzewalam,ze to moze byc to bo objawy takie same, najlepiej udac sie do neurologa i on zleci badania ja bylam w Wadowicach na Tomografii komputerowej glowy, zeby wykluczyc gozy itp, Lekarz ogolny nie wiele powie bez TK.

Zmykam na zakupy upatrzylam fajny prezent na gwiazdke dla meza, rodzice pytali co mu kupic wiec stwierdzilam,ze kupie jeden porzadny drozszy a od nas wszystkich i zlozymy sie na pol, akurat do jutra jest na promocji o 100zl tanszy dysk zewnetrzny 1TB o ktorym marzy juz od dawna ale wiecznie inne wydatki na glowie i ciagle kazalam mu sie wstrzymywac z takimi zabawkami wiec ucieszy sie napewno;)
Milego dnia :)

Ostatnia edycja:
Dobry dzień:)

Jakoś z rana trochę mi rozpędu brakowało, ale powoli go nabieram. Chyba przpiorę kocyki i okrycia kąpielowe , które mam dla Tymcia. Przejdę się do Biedry po coś na obiadek. Dziś moje Kochanie ma tylko jednego kursanta (póki co), więc więcej czasu z nim spędzę. A najgorsze, że po 20 wpadnie jego kumpel, za którym nie przepadam i znowu będę musiała być miła:p Wiem, wredna jestem:p Ale tylko w stosunku do niego, bo normalnie to do rany przyłóż:)

Dorotqua, wiem, ze jest Ci ciężko i gdy coś nie idzie po naszej myśli, to smutek czlowieka ogarnia. Ale bądź dobrej myśli, pamietaj, że Maluszki czują nasze nastroje! Wszystko będzie dobrze, głowa do góry:)
Ja mam też wiele obaw, zwłaszcza jak widzę no-spe forte przed sobą. Niby to mniejsze zło niż poród przedwczesny, ale zawsze jakaś ingerencja. Dlatego z rana biorę forte, a na wieczór normalną. Wierzę, że Mały wytrzyma chociaż do 36 tc. Daj Bóg do 40:) I Tobie też życzę, aby wszystko bezpiecznie przebiegało!!:)

Miłego dnia dla Was:)

Cześć Kobietki!
Ja się szybko witam i od razu żegnam. Nie było mnie kilka dni, mąż w domu, zepsuty ma kom. służbowy i oblega nasz domowy. Ja się czuję jakby mnie ktoś połamał, pogryzł zjadł strawił i zwymiotował. Tragedia ruszam się źle, odpoczywam też źle. Taka to chyba już końcówka ciąży. Z poprzedniej pamiętam, że już na koniec człowiek tak fatalnie się czuje, że chce urodzić- pomimo tego, że poród jest tak bolesny ... ale nie dobra nie narzekam, bo pomimo tego co napisałam przed chwilą- ciąża to piękny i wyjątkowy stan- zgadzam się z Tobą Magdo_z_uk
Kaju28 najgorzej jest do zdjęcia szwów ja miałam zdjęte po trzech dniach. Po tygodniu moje krocze zapomniało o porodzie. A seks wytrzymaliśmy ze 3 tygodnie;-) bez.
Dorotkqua współczuję depresji. Musisz być cierpliwa, ale jak coś cię niepokoi to koniecznie dzwoń do swojego lekarza i rozwiewaj swoje wątpliwości. Uśmiechu Ci życzę choć to pewnie teraz trudne.
Magdo z uk ja z Hanią miałąm taką przeprawę przez chroby, ale u Ciebie to wogóle x 2 wszystko + ciąża. Przetestowałam wszystkie możliwe uodparniające sposoby. Sięgnęłam nawet do medycyny chińskiej :) Ma 7 lat i może od 3 lat w miarę spokój z chorobami.
Januarka udanych zakupów!
Muumm to be gratulacje dla męża!
Afja Anetka 100 lat.
Miłego dnia! Lecę po Hannę do szkoły.

Czesc dziewczyny

Mało się odzywam, wiem, ale mam tyle na głowie, przeprowadzka coraz bliżej, więc latam to tu i tam, do tego trzeba sie zajmować synciem no i dla drugiego juz szykować wszystko. Mam już poodkładane ciuszki dla Tomcia , teraz tylko poprac, poprasowac i spakować torbe do szpitala..... eh jak mi sie nie chce....Tomcio tak mi szaleje w brzuchu i sie rozpycha ze mam wrazenie ze to jakiś wielkolud bedzie hehe:sorry:

Kochane buziaki wam wysyłam i miłego dzionka zycze......
Podczytuje was i nie zapominam, tylko poprostu czasu brak.....:zawstydzona/y:

hej dziewczynki :)
ja to już dom ogarnełam po śniadanku siadłam w koncu przed kompem i patrzę co u was...
noce są straszne mimo ze biorę magnez skurcze są okropne i cała łydka mi sztywnieje starsznie mi gorąco co dzień budzę sie mokra o pozycji do spania już nie wspomne...
dorotqa a że spytam z ciekawosci na jakiej podstawie dali ci diete? miałaś robione jakies badania albo przywiozłas wypis jedzenia po którym skacze Ci cukier?
mozesz napisac po śniadaniu co zjadłaś i jaki masz cukier??

Januarka- ja mam to samo z pecherzem, jak dlugo nie ide, bo wczesniej latalam co chwila, teraz troche zadiej ale to wina tego ze jakos mniej pije od wczoraj wmuszam w siebie wode szklankami bo pic trzeba duzo, no i jak do toalety w nocy ide to po wysiusianiu mam bol w podbrzuszu , dlugo to nie trwa, ale niby jakis skurcz niby co nie wiem , ale wlasnie od jakis 2 tygodni takie cos mam . Wczoraj jak sie opilam tej wody to powiem ci ze czesciej chodzilam i mniej bolalo, a jak ide tylko z 2-3 razy w nocy to ten bol jest wiekszy.. Co to jest to ci nie powiem , mam 30 wizyte u lekarza to mu powiem , ale na moje oko jakies zapalenie czy cos to to nie jest.

reklama
Hej dziewczyny ... normalnie grzech, wiecie o której ja wstałam !
Godz: 11:30 pobudka - co się ze mną dzieje?
Jeszcze jakiś miesiąc temu o godz 4:30 siedziałam na bb, a teraz.
Normalnie szkoda dnia. Muszę się ogarnąć.
Bo ten trzeci trymestr niczym pierwszy z tym spaniem u mnie.

Magda_z_uk
to masz kochana pamięc do dat urodzinkowych.
To i ja się pochwalę, iż 18 grudnia skończę 27latek ;-) hihi. Ale chwalipięta ze mnie :-)
Ale najlepsze jest to, że za tydzień mój mąż ma urodzinki i co mu kupić ? Mam jak zwykle problem.

Czarni to ja mam tak z rękami, że przez to nie mogę spać.
W nogach żadnych skurczy, za to obie ręce, mrowienie, nagle boli, palcami nie mogę ruszać i jeszcze ten cholerny nadgarstek lewy.
Jeszcze niecałe 10 tygodni męczarni z tym.

Marzenixx
super, że u Ciebie wszystko się pozytywnie układa.
I widzę, że będzie Tomuś ;-) super synuś też, jak u mnie.
Jak dojdziesz do ładu z przeprowadzką itd to pisz tu do nas częściej.
Trzymaj się kochana.

magdus30
wytrwałości, widzę, że my w podobnym dniu i tygodniu ciąży. Już bliżej porodu, niż dalej. Pozdrawiam.

ala1911
to widzę, że dzień już zaplanowany.
A ja jeszcze w piżamie. A co na obiadek robisz dobrego?

januarka wg mnie mały tak uciskał na pęcherz, albo na inny narząd.
Ja mam tak często podczas spaceru i opisuje to jako zaawansowany ból - jakby mnie mega kolka złapała i nie chciała puścić.

Dorotqua
chciałabym pocieszyć, ale nawet nie wiem jak.
Wiem, że to mega męczące, bo mam koleżankę, która właśnie urodziła pod koniec października synka. I też miała cukrzycę ciążowa.
I męczyło ją te pomiary, itd. U niej zdiagnozowali już w 21 tygodniu.
Ale powiem Ci, że na koniec to tak się skubana nauczyła i wprawiła, że mówiła, że weszło jej już to w krew i nie przeszkadzało jej.
Także wydaje mi się, że z czasem już będzie dobrze u Ciebie. Głowa do góry. Co do skurczów to witaj w naszym gronie: ja i Czarni też noc ze skurczami bolesnymi kończyn. I też życzę miłego dnia kochana.

Alicja32
ja odpukać nie mam problemów z kręgosłupem, ale kto wie może w jakimś 33, czy 34 tygodniu się odmieni. Ale póki co - odpukać.
Zaglądaj do nas częściej i się odzywaj. Pozdrawiam.

natal84 nasz ranny ptaszek na bb...to dzisiaj ładnie wcześnie miałaś pobudkę. A ja - normalnie stary niedźwiedź mocno śpi :-D

muuuum_to_be gratulacje, że mąż zdał prawko. Brawo !!!

Skorupka84 również miłego dnia kochana.

Mykam pod prysznic, wyszykować się, podmalować i dojść do stanu normalności...hihi.
I czas ruszyć dupsko z domu, bo ładnie świeci słonko i wybrać się na spacer z psiakiem do parku. Troszkę ruchu nie zaszkodzi.

Do góry