reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2013 :))

Indziorka, Milusia, Czarni dziękuję za rady:happy: Wszystko notuję, a na końcu zbiorę do kupy i obmyślę jakąś kurację dla moich babeczek. Do lekarza oczywiście również zamierzam pójść. Póki co każdy dzień i noc opisuję w notatniku (oczywiście zanotowałam też wszystko, co się wydarzyło do września). Zachowania, jadłospis, wymioty/biegunka lub ich brak, poziom zmęczenia w ciągu dnia, długość snu, czy śpią spokojnie, czy nie. Z tym wszystkim udam się do GP i będę tam tak często, aż będą mnie mieli dość i coś w końcu zrobią. W piątek Nika ma planową (po 9 miesiącach od ostatniej:baffled:) wizytę u dietetyczki. Mam zamiar wspomnieć jej o ostatnich akcjach i zapytać, co proponuje, bo dziecko mi schudło. Znając życie więcej się dowiem od Was, niż od nich, ale cóż....zapytać nie zaszkodzi:-p

reklama
Hej

Indziorka właśnie najważniejsze, że dzidzia zdrowa i dobrze się rozwija:-)
Emilia tak został, choć był bliski wyjścia no ale sie nie dał do końca namówic:) a i tak w miare długo razem spaliśmy:)
ala1911 nie pociesze cie chyba bo np ja przed pierwszą ciążą bardzo lubiłam grac na konsolach i komputerze z M i często graliśmy a po porodzie chęć mi odeszła i nawet teraz jak mam czas to mi sie jakoś nie chce:/ no ale u ciebie może będzie inaczej, z tym że czas na pewno będzie bardziej ograniczony:happy: no i ja alko nie tykam w ciąży, tyle co mój M wczoraj pił, a whiskey lubie jak nie jestem w ciąży i nie karmie:-)piwko też, wino, byle nie za dużo drinków czy piwa bo na nastęny dzień umieram:baffled:
januarka ooo takiego ciacha to bym pojadła:-)
Magda fajnie że już lepiej, oby tak zostało i żeby dziewczynki doszły do siebie:)) co do leków to ja np przy początku przeziębienia jak cos się zaczyna dziać to osłonowo daje wapno w syropie Sanosvit, albo jeszcze mam syrop Sanbucol też taki na "w razie wypadku", nie wiem czy to może pomóc przy osłabieniu po chorobie aczkolwiek wapno myśle że nie zaszkodzi:) jeszcze mam w domku wit c w kropelkach Juvit c, kurze nie moge coś znaleźć odpowiedników angielskich, a masz może możliwość kupna polskich leków w polskim sklepie? jak chodzi o domowe sposoby to tak jak dziewczyny pisały....

U nas dziś leniwie, M pizze na obiad zrobił bo nic innego nam sie nie chciało:-D raz na jakiś czas można... poza tym wczoraj poszliśmy spać o 3 bo chłopaki troche siedzieli, ale normalnie sie dziś czuje. M poszedł już sie położyć bo jutro na rano a ja posiedze chwilke:)

kochane -wiem, że może to nie miejsce na takie prośby, ale bardzo bardzo prosze o oddanie 3 głosików :)BebiKlub, Bebiko - Galeria
mozna codziennie oddawać 3 głosy :) głosowanie jest do 23ego listopada, więc jeśłi możecie to bardzo prosze głosujcie i polećcie głosowanie komu się da na fb, nk, mailami - proszę
:tak:
będę bardzo bardzo wdzięczna :) głosujemy na sylwia85 :)
z góry dziękuję :)

Anetka z okazji urodzinek życzę Ci słońce spokojnego snu i radosnego przebudzenia, abyś czasami mogła sobie pozwolić na to, czego od dawna pragnęłaś, a nie tylko na to, co musi Ci wystarczyć.Tylu dobrych wspomnień, abyś dzięki nim mogła przetrwać złe chwile. Wiosny - tego zachwytu, który ciągle przerasta Twoje oczekiwania. Abyś zawsze była komuś potrzebna. Tej radości, gdy czyjaś twarz rozjaśnia się na Twój widok,
albo gdy dostrzegasz ukochana osobę na końcu peronu. Radości myślenia, ostrości spojrzenia, triumfu zrozumienia i satysfakcji tworzenia. Abyś znalazła szczęście, którego szukasz:-) Baw się dziś dobrze!

2615.jpg

Ada zapisałam wszystko, co podałaś. Poczytam składy i coś wybiorę. Będę wszystko zamawiała z Pl, więc nie ma problemu. Tutejsze środki są marne, jak dla mnie dosłownie placebo:baffled: Dzięki za wskazówki. Im więcej tym lepiej:happy: A doświadczenie innych mam.....bezcenne!

Magda nie ma sprawy, ja tez zawsze pewniej sie czuje jak chodzi o polskie leki, często wypróbowane przez rodzine, znajomych:tak: aa i widze że literówke zrobiłam, zamiast Sambucol napisałam Sanbucol:-pogólnie to takie leki które daje Kondziowi jak zaczyna być chory ale myśle że przy osłabieniu po chorobie tez mogą pomóc, najelpiej sobie poczytać na ulotkach, w internecie też w większości dostępne:)) ja się ciesze że na razie (odpukać) Konradowi nic poważniejszego niż gorączka nie było, ale teraz razem z nim łykam właśnie to wapno w syropie, tak na zaś bo mnie coś brało (na ulotce było napisane że bezpieczne dla ciężarnych i karmiących, więc chyba zakupie jeszcze jedną buteleczke) a jemu dawałam na wzmocnienie:tak: wy się już wychorowaliście za wszystkie czasy, czaruje żeby już to choróbsko do was nie wróciło!! odpocznij sobie teraz jak dziewczynki będą w szkole, zjedz coś treściwego:-)

Anetka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, moc buziaków, szczęścia, zdrówka, szybkiego i bezbolesnego rozwiązania i samych wspaniałych chwil w życiu!!!!:-):-):-)

Witam z rana mój mąż to tak cicho sie do pracy szykuje że już nie możliwością jest dalsze spanie... Male wczoraj tak szalało i cislo myślałam że normalnie urodze ;-)Dziś jadę w poszukiwaniu butów dla mojego dziecka coś czuje że to będzie niezły maraton po sklepach no i przy okazji odbiore wyniki... Anetko wszystkiego najlepszego!!! Dużo wytrwałości i spokoju. Samych spełnionych marzeń i przede wszystkim szybkiego rozwiązania w odpowiednim terminie :-*Miłego poranku styczniowki :-)

Afja Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :) Oby wszystko się ułożyło po Twojej myśli ;) Moc buziaków i zdrowia :)

Ada Najważniejsze, żeby dziecko było zdrowe :) Ostatnio w ogóle dziwne myśli mnie nadchodzą- jakie my mamy szczęście, że nasze szczęścia w nas żyją :) Tak to coś poczytam, albo posłucham zupełnie przypadkiem nt ciąży itp i stwierdzam, że mamy wielkie szczęście:) Najbardziej dobitnie to do mnie doszło, gdy usłyszałam, że normalna zdrowa para przy stosunku w okresie owulacji ma tylko 15% szans na to, aby kobieta zaszła w ciążę:szok: i jakoś to 15 % tak do mnie przemówiło, że się nadziwić cudowi temu nie mogę- wiem dziwne:D A dobrze, że Twój został jednak w domu ;) Ja czasami też muszę swojego pilnować, żeby w tango nie poszedł ;) Chociaż od paru miesięcy jest spokój już :p

Magda Tak jak Milusia pisała- tran jest bardzo dobry też- szczególnie z jakimś wyciągiem z wątroby rekina albo coś takiego ;) Wiesz teraz nie jest taki straszny i okrutny jak był za dzieciństwa, tylko właśnie różne odmiany są tego- na pewno coś znajdziesz;)

Milusia Teraz hemoglobina podskoczyła mi do 11,4, ale to marne pocieszenie, bo dalej trzeba brać pod uwagę hematokryt, który jest na granicy właściwie 34,5%, nie wiem ile jeszcze na żelazie wytrzymam, bo biorę od soboty(czyli dopiero trzeci dzień dzisiaj po przerwie) a żołądek, jelita-ogólnie cały układ pokarmowy wołają o pomstę do nieba :/ zmiana preparatu nic nie dała jak widać :/ dalej to samo :/ :szok:Widocznie taki mój urok :) Ale jakoś się przemęczę ;) Może dzięki temu będę miała mniej do zrzucenia po ciąży ;) Mnie też dopadły takie poważne niepokoje :p ale to chyba normalne bo pierwsze dziecko w drodze:p Największy problem jakim mam to taki, jak ja rozpoznam, że to już się zaczęło :D

reklama
Indziorka wiele kobiet zastanawia sie czy rozpozna ten moment albo go przegapiJa w pierwszej ciąży też tak mówiłam najgorze będzie to jak nie rozpoznam tego momentu albo co innegoJako osoba która już ma to za sobą uwierz mi nie przegapisz ;-) jak ja dopłam pierwszy skurcz od razu dostałam sygnał do mózgu że sie zaczyna :-) i najlepiej jest spokojnie oddychać a nie walczyć z nimi bo nic to nie da a będzie jeszcze gorzej

Do góry