reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

reklama
mamaaga4 ale jak przeciekał?? ja miałam ten poprzedni model i powiem ci ze wlasnie jak sie nie włożyło tego kółeczka na butelke pod smoczek to przeciekało a tak to nie, jakby to uszczelnienie bylo, ale takie to nie wygodne i w myciu i wogole ze juz nie chce...:baffled:

Jak zrobiłam małemu mleko i zakręciłam butelkę to zdarzało mi się bardzo często że spod zakrętki przeciekało mleko i mały był oblany. Później już sprawdzałam przed podaniem a w końcu zmieniłam butelkę na tt. Sprzedawczyni mówiła że może przy gotowaniu odkształcał sie plastik. Nie wnikałam.

Aaa dziewczyny a Wy o tych butelkach, ja nie mam pojęcia czy mi się przyda na początek. Czy małe dziecko je(ssie cycusia) w ciągu dnia w odstępach godzinnych, czy raczej co pare godzin ?? hehe przepraszam za glupie pytanie, ale w styczniu na pewno będę musiała podjechać kilka razy na uczelnie więc tak 2h mnie nie będzie w ciągu dnia.... :sorry:

A powiedzcie mi jeszcze, bo się zastanawiam nad szkołą rodzenia. Co myślicie mamy, te które są w kolejnych ciążach i te "zielone" jak ja? Bo tak się zastanawiam czy warto, ile to tak naprawdę daje przy samym porodzie... W sumie byłam przy wychowywaniu nie jednego dziecka w rodzinie i tego się nie boję ale na ile szkoła jest przydatna żeby było łatwiej przy porodzie, czy to pomaga w czymś w ogóle? Co o tym myślicie?

Ja z moim mężem chodzimy razem. Mi się podoba, zawsze są ćwiczenia (ok. 1h) w tym masaż prowadzony przez męża, sposoby oddychania, przyjmowanie pozycji do porodu. A dzięki zachęcaniu prowadzącej, mąż i w domu masuje kręgosłup i stópki hi hi
Po za tym są poruszane tematy w odniesieniu do szpitala, w którym chcemy rodzić, więc już jakiś obraz mamy, jak to będzie wyglądać. A zajęcia/pogadanki prowadzone są przez położne z danego szpitala.
Jest to opłacane przez urząd miasta, więc nawet się nie zastanawiałam czy iść czy nie.

Kaja28 kuruj się ;)
Mamagaga Lilianka mi się podoba, ale Emilka też bardzo urocze!
Cluue trzymam kciuki za zdrówko, o by to nic poważnego.

Ja się zastanawiam czy się przejść jutro na tę glukozę.... ale tak mi się nie chce... :)

mamaaga4 nawet jesli sie odkształcily to nie powinny , wlasnie dlatego tez chce zmienic teraz na TT, ale te nowe butelki z aventu mnie ciekawią:tak:
afja-anetka powinnas miec chociaz jedna buteleczke małą, w razie co, bo moze byc tak jak np u mnie ze mleko mialam dopiero na 4 dzien i w 3 dobie me dzicie takie glodne było tak płakał ze mąz w nocy do tesco po mleko jechal, butelki na szczescie mialam... takze w razie co kup, potem jak nie wykorzystasz do mleka to np na wode bedzie dla maluszka:tak: a co do karmienia piersią to wiesz zalezy od dziecka, czasami co 2-3 godzinki a czasami i co godzinke na cycusiu wisi :tak:

reklama
hej

Anetka róznie bywa z tym karmieniem, czasem co godzinke a czasem co 3 zalezy od dzidzi:) mój synek różne fazy miał i czasami właśnie co godzina a czasem rzadziej, trudno było trafić.... a co do butelek to tak jak marzenixx pisała lepiej miec chociąz jendą w razie czego:tak:
Cluue poprawy wyników, kurcze no nie fajnie się to czyta:(
Kaja zdrówka!
Magda hop, hop, jak tam z autkiem? ;)
Mamaaga jak chodzi o imie to mnie bardziej się podoba Lilianka:tak:Emilka tez bardzo ładnie ale to pierwsze bardziej mi do gustu przypadło:tak:
agaagaaga14 współczuje pobudki rano, ja lubie pospać:-)
u nas dziś okropna pogoda, leje od samego rana:confused2: zimno się robi i w ogóle tak ponuro.... jak odbieraliśmy Kondzia z przedszkola to przez te 10 min drogi tak zmokliśmy, do tej pory mamy mokre kurtki:baffled:

co do butelek aventu to może ja akurat rzadko uzywałam ale nigdy mi nic nie kapało ani nie przeciekało, może akurat miałam farta? no nie wiem:p

jutro na 8.30 usg, dokończenie połówkowego, ciekawe jak tam dzidzior się ma:p tylko ta godzina, żeby się wyrobić to chyba o 6.30 będę musiała wstać:confused2: i 3majcie kciuki żeby jutro rano u mnie nie padało bo drobnych w domku nie mam na autobus a bankomat daaleko:dry:

Do góry