reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2013 :))

hej

jakos nie mam wciąż weny do pisania... dziś mąż wraca to wkońcu sie wyśpie :tak:

Ja stwierdziłamże zakupie chyba jakieś kozaczki sobie, jedne mam z zeszłej zimy zamszowe troche rozchodzone więc akurat , teraz kupie jakies skórzane i do tego dokupie sobie na necie ciepłe legginsy :tak: do tego wystarczy dł€zsza bluzka czy sweter i bedzie git:tak: ale napewno bede mieć problem z kozaczkami bo ja mam krótkie nogi własciwie łydki wiec wiekszosc jest na mnie za długa i odstaja mi koło kolan, no ale nic bede musiała poszukac...

Wczoraj kupiłam kalosze sobie, zapomniałam wam napisac, zakupiłam w Stradivariusie za 129 zł, wiem że nie najtaniej jak za kalosze, ale sa bardzo wygodnie, ładne a nie takie kaloszowate:-) ale zebyscie widzialy jakie akrobacje wyczyniałam przy przymiezaniu:-D:szok: az jedna pani przyniosła mi taborecik zebym se usiadła haha, boshe dziewczyny kupujcie teraz buty bo potem sie nawet nie schylimy:szok:

magda ja znam sałatke z kurczakiem , ananasem i curry, jest to hit nad hitami, pewnie wiekszosc zna, ale jak ja robiezawsze znika cała i pierwsza no i jest syta:tak:

oj dziewczyny mam takiego lenia ze nawet pomalowac mi sie nie chce....:confused2:

reklama
natal84 co remontujecie?

Afja-Anetka może rodzice dotrzymają towarzystwa. Masz mieć dużo zajęć na ostatnim semestrze? Ja na przykład miałam tylko dwa razy w tygodniu po parę godzin. Szybko zleci te pół roku ;) Też chciałam chodzić do szkoły rodzenia a tu zmiana planów. Ubierz się ciepło i może nie będzie gorzej z przeziębieniem.

magda_z_uk nie znam niestety fajnego przepisu na oryginalną sałatkę. Udanych zakupów :) Ja o 5:30 chodzę jak lunatyk i cały dzień jestem śpiąca. Nie zazdroszczę wstawania o takiej godzinie.

Marzenixx też mam problemy z butami. Mi zaś wszystkie kozaki są za szerokie w łydce. Można też skrócić u szewca. Panie w sklepach będą nam ciągle krzesełka przynosić :)

Hej dziewczyny mam pytanie do was wszystkich bo może któraś też tak ma... A więc czy macie czasami takie uczucie że malenstwa kopią was w szyjke macicy? Nie wiem czy to moje wyobrażenie ale wydaje mi sie że tak jest bo aż dziwnie mi jak zacznie kopać to normalne? Ma któraś tak bo w pierwszej ciąży tego nie miałam...
Ogólnie to dni idą mi szybko bo jestem wciąż zabiegana tylko martwią mnie te dziwne kopy...

Marzenixx ja bardzo lubię curry, ale mój małż nie ruszy, więc nie będę go denerwować i robić czegoś, czego nie zje:-D Mimo to, jak znajdziesz chwilkę, to wrzuć dokładny przepis, bo Nela ma za miesiąc urodzinki i wtedy już zrobię coś bardziej pod gust wszystkich gości.
Powiem Ci, że w UK jest taki wybór kaloszy, że nawet kozaków tyle nie ma.:szok: Mnie jakoś nie przekonują, ale co roku są bardzo modne, coraz więcej wzorów i fasonów. Do tego maja bardzo duży wybór takich ocieplaczy do kaloszów. Może jak się napatrzę, to w końcu któregoś roku się skuszę:sorry: I faktycznie, że ceny czasem powalają. :eek: Raz mi się tylko śmiać chciało, jak dwa lata temu spadł śnieg,( a tutaj to nie jest normalka w czasie zimy, bo np w zeszłym roku i w latach poprzednich śniegu nie było), wszystkie Walijki zaczęły wychodzić w tych kaloszach. Nie muszę pisać, co się działo na obśnieżonych chodnikach:-p Widać, że nie oglądają śniegu zbyt często:-D:-)

Elisse na szczęście nie wstaję tak codziennie teraz. Tylko czasami. I ja też raczej na śpiocha o tej godzinie. Aż mnie teraz boli głowa:wściekła/y: Jutro za to się wyśpię:-p

Czarni a jesteś pewna, ze w szyjkę? Może maluszek kopie w pęcherz? Ja miałam meksyk z takim czymś w pierwszej ciąży, bo Nela ładowała w dolne partie ciała:eek: Kopanie w szyjkę kojarzyło mi się z badaniem ginekologicznym.Powiem Ci jednak, że na tym etapie ciąży, to ja bym się wybrała do lekarza. Mi mówili, że takie bolesne ruchy dziecka w dolnych partiach na tym etapie mogą (ale nie muszą) świadczyć o twardnieniu macicy,a to wiadomo jest dość niebezpieczne. Bolesne kopanie dziecka w dole może być odczuwane w późniejszym czasie przy pośladkowym ułożeniu maluszka. Absolutnie Cie nie straszę, ale przy kolejnej wizycie upewnij się, że wszystko jest ok i faktycznie dzidzia kopie gdzieś tam w dole;-) U mnie tak było, ale po 30 tygodniu. Pamiętam, jak czasem idąc ulicą aż się w pół zginałam:eek:

hej dziewczyny!

Właśnie wróciłam do domu i mam ochote zabić tą psią suke! :wściekła/y::wściekła/y: nie dość, że w przeciągu ostatniego miesiąca zjadła mi dwie kredki do oczu to dzisiaj zjadła kolejną, a zagryzła moim i szwagierki tuszem do rzęs! Pomijając fakt, że jak zostawimy coś na stole do jedzenia to jest bankowe, że pies sie poczęstuje. :wściekła/y::wściekła/y: Od dzisiaj mówie dość! Nie dość, że pieniądze się oszczędza zeby bylo jak najlepiej to jeszcze ten psi gnojek wszystko niszczy... Mówie wam tak mnie wnerwiła, że aż się poryczałam :-:)-:)wściekła/y:

Patinka słońce szkoda nerwów. To tylko pies, który nie zawsze wszystko rozumie. Ja wiem jak to jest, bo moja psina była w stanie tapicerkę z drzwi zjeść całą:szok: Ale nerwy nie pomogą. Odżałuj sobie, kup nową kredkę i tusz i schowaj tak, żeby małpa nie znalazła. No już. Uszy do góry. Otrzyj smarki, zjedz coś dobrego i nie przejmuj się.:-)

Moje malenstwo sie taty nie krepuje, a nawet bym powiedziala ze sobie niezle pozwala, bo w nocy ja cos spac nie moglam, wiercilam sie, przytulilam sie do mojego faceta, ale on lezal na boku, wiec objelam go tak z tylu i nagle dzidzia jak mu przywalila kopniaka w tylek!! haha :-D Smialam sie ze sie maluch msci, bo wieczorem moj jakies glupie teksty dla zartow puszczal.

... boshe dziewczyny kupujcie teraz buty bo potem sie nawet nie schylimy:szok:

Marzenixx haha dobre to co napisalas :-) Ja w tamtym roku kupilam takie, tylko szare: Skechers Grand Jams Unlimited Boots - Barratts Shoes i sa rewelacyjne - cieplutkie i wygodne i z boku maja zamek, wiec nie trzeba sie tyle nawiazac, ale mozna wyregulowac szerokosc. Fajnie wygladaja i na sportowo i do plaszczyka.

Skorupka daj znac jak tam nowe gniazdko!!! :-)

Natal84 super jak chodzi o ciuszki! Ja tez sie zawsze tak ciesze jak kupie cos co mi sie tak podoba.

Magda ja to lubie taka salatke: salata, ser kozi, orzechy wloskie, kilka plasterkow ugotowanych burakow, mozna dac ogorka albo kukurydze i do tego sos miodowo-musztardowy (lyzka miodu, lyzeczka musztardy, lyzka oleju, troche soku z cytryny) dokladnych ilosci nie podam, bo ja robie tak do smaku, albo ile czego jest w domu. A z takich salatek majonezowych to lubie porowa: pokrojony i sparzony por, jajka na twardo, kwasne jablko, kukurydza no i majonez.
Z tym wolnym to hmmm gdzies to napewno widzialam, bylo cos takiego, ze moze isc ze mna np do szkoly rodzenia albo na wizyte usg i powinien dostac wolne, tylko teraz nie pamietam gdzie ja to czytalam :baffled:

Dzis bylam u dentysty, zrobil tylko przeglad, powiedzial ze narazie nie wiele moga mi zrobic, bo musze miec zrobiony rentgen, no a teraz nie mozna. Wiec na nastepnej wizycie czyszczenie i zobaczy czy przepisac mi antybiotyk na ta osemke, tylko co ja mam tydzien czekac, zeby on mi ewentualnie dal antybiotyk? To mnie juz przestanie bolec do tego czasu :eek: A przed wizyta sie tak zestresowalam ze rzygalam jak kot...
Pozniej poszlam na zakupy - opis w watku zakupowym.

Aninek dzięki słońce za przepis na te sałatkę z buraczkami. Na prawdę oryginalna. A ten ser kozi, to jakiś szczególny, czy jaki znajdę? Często kupuje taki pakowany w papierku po 125 gr. Myślisz, że wystarczy?
Poszukam info o tym wolnym dla faceta. Może coś znajdę, bo dziś mam dzień lenia:eek:

reklama
No taki ser wlasnie, w papierku, taki rulonik. Ja to nawet nie daje calego 125 gr jak robie salatke dla naszej dwojki, bo ten ser ma dosc intensywny smak. No wlasnie musisz dac wszystko do smaku, zalezy jak kto lubi.
Ja tez zaraz tego poszukam, bo naprawde zglupialam gdzie ja to widzialam, ostatnio mam taka skleroze ze szok. Wczoraj poszlam do Morrisona zeby kupic przede wszystki ser, no i oczywiscie wrocilam z pelnymi siatkami ale bez sera :eek:

Do góry