reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2013 :))

biłkabdg no tak chcial dobrze i mnie oszczedzic chyba, zebym nie musiala tego swinstw pic w nadmiarze bo liczyl ze wyniki pewnie beda dobre jak wczesniej z krwi, zreszta ja tez ale jednak nie wyszlo dobrze eh juz mi niedobrze na sama mysl o wypiciu tego znowu :/
Badania polowkowe tak mamy juz za soba jakis czas temu wszystko dobrze, maluszek zdrowy, duzy i ostatnio bardzo ruchliwy coraz to wiecej boksuje i kopie, ale ta ruchliwosc to chyba po tatusiu ma on tez taki skoczny a co badanie to buzka porusza wygadany po tatusiu tez bedzie ;p Ciesze sie bo nareszcie czuje go na tyle mocno,ze wiem ze jest i maz tez juz widzi i czuje jego ruchy :)

Ostatnia edycja:
reklama
Januarka ja na usg nie widzę jak maluszek twarzyczką porusza :(
Za to widzę, że fika nóżkami i rączkami. U Ciebie również będzie synuś ?
Co do ruchów ja czuję, ale tata jak przykłada rękę do brzucha to on nic. Ani drgnie. Także tato ma pecha :D
Miałaś badanie: posiew moczu? Bo ja musiałam zrobić, ale żadnej bakterii nie wykryli...jak to stwierdzili jest czysto :D

dzień dobry :) Wróciłam wczoraj do wawki, ech super było się przytulić do mężulka. Maluch jak jestem sama szaleje, ale przy tatusiu grzeczny jak aniołek:) Dziś mam wizytę, ale chyba tylko rzucenie okiem na wyniki. Miałam robione to badanie z glukozą, paskudne ale do przeżycia. Musiałam zrobić prywatnie i zapłaciłam w Diagnostyce 14 zł więc nie jest źle.
Pisałyście o karmieniu piersią w miejscach publicznych, uważam że jak we wszystkim trzeba mieć wyczucie, można to robić dyskretnie, zachowując intymnosć swoja i dziecka. My mamy taką koleżankę, która miała wszystko gdzieś, bo to naturalne i siedząc przy stole na imprezie (kilka osób w tym większość facetów) wywalała pierś na wierzch i karmiła bez skrempuchy... Kiepsko to wyglądało i krępowało nas bo wszyscy patrzyli w sufit ech ...
Miłego dnia

Indziorka też bym chciała tak całą noc przesypiać. U mnie raz w nocy wizyta w toalecie musi być :)

Magda_z_uk ja wierzę, że wszystko będzie dobrze. Inaczej bym nie wytrzymała. O której była pobudka?

aninek też się zawsze denerwuję wizytą. Dla mnie to normalne.

januarka nie zazdroszczę tego porannego wstawania, jeszcze bez jedzenia. Może ta dziewczyna w galerii rzeczywiście chciała się pochwalić.. Udanego wypoczynku :-)

biłkabdg mój mąż też nic nie czuje z ruchów. Tylko raz mu się udało. Przyłożył głowę, by coś usłyszeć jak maluch miał czkawkę i mu przywalił w głowę :-D Biedny aż odskoczył :)

Domiska1 udanej wizyty. Maluch chce być grzeczny przy tatusiu ;-)

Skorupka84 pisz jak nowe mieszkanko. Na pewno śliczne :)

Dziś pojechała moja teściowa do domu i pierwszy raz od czas szpitala sama w domu jestem. Mąż w pracy, a ja będę się obijać :-D

dzień dobry :)

ja własnie po późnym śniadanku, bo od rana po mechanikach latam, żeby sprawe tego naszego auta załatwić..
czy u Was też tak dzisiaj mroźno? Niby pierwszy dzień jesieni a tu bardziej zimowy klimat nastał.

Indziorka ja podjęłam taką a nie inną decyzję, bo planuje wyjechać tak pewnie też bym się nie decydowała na żadne urlopy tylko zaliczała wszystko we wcześniejszych terminach. Jeśli czujesz, że dasz rade zaliczyć jeszcze semestr przed pojawieniem się dzidziusia to nie rezygnuj :-):-)

Mila83 witamy po urlopie :))

Marzenixx z tymi butami na jesień to też mam nie lada problem! albo nic nie ma, albo przez te ciąże się wybredne zrobiłyśmy.. ja wymyśliłam, że kupie sobie kalosze bo teraz i tak pewnie wiecznie bedzie padać, z tym, ze na te ktore mi sie podobaja mnie nie stać, a podobnych znalezc nie moge ehh.. wiec jestesmy na tym samym etapie czyli w czarnej d*****!

caroline szybkiego powrotu do zdrowka kochana! mam nadzieje, że syrop z cebuli pomoże.. co do szukania butów na teraz to faktycznie tragedia!

skorupka84
Czekamy na relacje z odbioru mieszkanka :))

domiska1 powodzenia na wizycie!

miłego dnia mamuśki!

elisse- ciesze sie ze wszysstkow porzadku!! innej wiadomosci sie nie spodziewalam ;-)
My remont w domu robimy, balagan na calego!Wczoraj przyszly ciuszki co zamowilam w sklepie , sa sliczne, a ja chodzilam i caly dzien miche cieszylam ! :-)
Milego dnia!!

Skorupka84 trzymam kciuki za new mieszkanko :)
elisse to mały ładnie buszuje w brzuszku :)
natal84 remoncik pewnie ze względu na przybycie nowego członka rodziny :)
Patiinka wydaję się, że powietrze zrobiło się takie wilgne chyba :)

Cześć dziewczyny,
Ja znowu na weekend zostaję sama, mąż na integrację na mazury jedzie :confused2:
Może rodzice mnie odwiedzą jutro. W poniedziałek rozpoczynam zajęcia na uczelni, jakoś nie mogę przywyknąć, że to ostatni rok.:szok:
Indziorka ja ze studiami mam podobnie, postanowiłam rozpocząć (ostatni rok, w sumie zajęć i nauki tylko jeden semestr), a jak coś to po prostu urlop dziekański. Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu.
Ale Ci zazdroszczę, jak teraz podziębiona jestem do dużo piję i ostatnio w nocy tyle razy wstaję, że szok.
Marzenixx może takie przesilenie jesienne, bo po za tym moim lekkim przeziębieniem też zmęczenie mnie dopada.
Co do butów to zastanawiam się nad zakupem kaloszy :-) Mojemu się strasznie te buty nie podobają, ale od koleżanek słyszałam same dobre opinie. Jak ostatnio przemokłam do suchej nitki, że nawet skarpetki całe mokre miałam to postanowiłam sobie takie kupić. Może któraś z Was ma i doradzi ;-) No właśnie jak Patiinka , ze względu na deszczową pogodę.
Biłabdg aaaa no o teściu to już lepiej nie wspominać i karmieniu piersią – straszne :sorry:
Przyjaciółki oglądałam, mam nadzieję, że będą trwać i trwać. Ostatnio bardzo spodobał mi się serial Klub szalonych dziewic, … ale niestety tylko jeden sezon chyba wyemitowano.
-Caroline- a ja bardzo lubię syrop z cebuli z cytryną i miodem, tylko sposób przygotowania, ten cały zapach w całym mieszkaniu… ;/
Elisse cieszę się, że u Ciebie wszystko ok., odpoczywaj;*. Na razie mam tylko stan podgorączkowy i takie lekkie osłabienie, więc organizm walczy; dziś idę na szkołę rodzenia – boję się, że mnie przewieje i już tak dobrze nie będzie …
Skorupka84 trzymam kciuki za mieszkanie!

Pozdrawiam

reklama
Cześć dziewczyny:-)

Ja od rana zabiegana jestem. Musiałam iść po kolejne zwolnienie do lekarza, a potem zawieźć je do pracy. Poza tym zakupy, odbiór starszej ze szkoły i zaprowadzenie młodszej no i wreszcie chwila spokoju:tak:

Mam problem, bo nie wiem, co wymyślić na obiad no i poszukuję jakiegoś fajnego przepisu na oryginalną sałatkę. Znacie coś fajnego, mało spotykanego? Dajcie znać, jakby co, bo jakoś w necie tyle tego, a nic takiego mi w rękę nie wchodzi.

Poza tym, muszę wybrać się połazić po sklepach w poszukiwaniu jakiegoś cieplejszego odzienia. Raczej nie kurtki, ale może coś w stylu grubszego swetra, bo niby jeszcze wchodzę we wszystko, ale jakoś śmiesznie wyglądam, więc przydałoby się coś może nie do końca tylko ciążowego, ale fajnie podkreślającego brzuszek.

Aninek
nie orientuje się, jak to jest z tym wolnym na czas wizyty dla partnera. Na pewno po urodzeniu dziecka przysługuje specjalny, 2 tygodniowy urlop, ale na wizytę, to nie wiem. Szczerze przyznam, że pierwsze słyszę. Tym razem niestety nie pomogę.:sorry:

Januarka
fajnie, że macie domek letniskowy. Normalnie Ci zazdroszczę, że możesz się w taki sposób oderwać od szarej rzeczywistości. Życzę udanego wypoczynku!:happy:

Biłka wrzucę Ci kilka linków do stronek, które często odwiedzam. Przyznam jednak, że np. na stronce H&M jest bardzo mały wybór ciuszków dla noworodków. W rzeczywistości wybór w sklepie jest dużo lepszy. Szkoda. Ja bardzo lubię ubranka z ASDY no i Nexta. No i oczywiście Ebay. Podaje do niego linka, a tam już na stronce trzeba sobie poszukać, co nas interesuje. Ceny na Ebay'u tych samych markowych rzeczy bywają dużo niższe, niż w sklepach. No i można na Ebay'u znaleźć wiele rzeczy z Primarka jednego z tańszych, ale fajnych sklepów w UK. Czy o coś w tym stylu Ci chodziło?

Baby Clothes | Newborn Clothing | Mothercare UK
Baby Boutique | Baby Clothing, Equipment and More | Next Official Site
Newborn essentials - Newborn at Debenhams.com
Baby Clothes | Girls and Boys Baby Clothing | George at ASDA
Newborn, Baby 0-36 months
Kids | Newborn Size 0-6m | H&M GB
Clothes, Shoes Accessories | eBay

Skorupka
napisz coś więcej o mieszkanku i oczywiście trzymam bardzo mocno kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&:happy:

Elisse i tak trzymaj! Obijaj się ile wlezie! A mąż niech skacze w okół Ciebie;-) Poza tym po porodzie już nie będzie czasu na takie słodkie nieróbstwo, więc korzystaj ile możesz:tak: No i masz bardzo dobre nastawienie. Musi być dobrze!:-) A wstać musiałam o 5.30:eek:

Natal mam nadzieję, że albo już to zrobiłaś, albo zrobisz i pochwalisz się nowymi zdobyczami dla maleństwa na odpowiednim wątku;-):-)

Patinka powodzenia w załatwianiu sprawy z autem!

Anetka
faktycznie czas szybko leci. Nim się obejrzysz maluszek Ci będzie gugał za uszkiem:happy:

Ada
gdzieś Ty?

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i życzę miłego popołudnia!

Ostatnia edycja:
Do góry