Witam zamglonym rankiem
Wybieralam sie dzisiaj na ta glukoze drugi raz zrobic ale wstalam troszke zapozno musze isc w poniedzialek, poniewaz badania robia 2ipol godz dziennie a ja po dwoch musialabym przyjsc po wypiciu ze wstalam o 7 to mineloby jakies godz i pol po wypiciu glukozy, a niesympatyczne panie pomimo ze maja otwarte do poludnia nie zrobia badania te pol godz pozniej no i tak w pon czeka mnie pobudka przed 6 i glodowka do ok 9 :/
biłkabdg nie wiedzialam,ze 50 glukozy sie juz nie robi lekarz zapisal mi 50 bo wszystkie badania zawsze mialam dobre i cukier poczatkowo z krwi a zrobilam dwa razy tez mialam idealny, wiec stwierdzil ze taka mala dawka wystarczy,mam nadzieje,ze 75 wyjdzie jak nalezy.
-caroline- nie wiem dokladnie ile to kosztuje bo ostatnim razem placilam za toksoplazme rozyczke morfologie i glukoze 96 zl, ale mysle ze powyzej 50zl sama glukoza nie stala, nie sprawdzalam dokladnie co za ile bylo osobno, ale w pon sie dowiem i napisze
Tez niestety prywatnie musialam robic bo w przychodni inny lekarz nie chcial mi skierowania wystawic stwierdzil,ze musialabym zaczac do niego chodzic i zrezygnowac ze swojego lekarza, a ubezpieczenie place wiec chyba mi sie nalezy, za przeproszeniem wysralam sie na niego i wolalam sobie juz isc prywatnie.
elisse nie wiedzialam,ze z 50 moga byc mylne wyniki jak pisza dziewczyny, wtedy odrazu zapytalabym lekarza o 75 zamiast 50, wiec tez mam nadzieje,ze kolejny wynik bedzie dobry, zwlaszcza,ze ja za slodkim od poczatku nie bylam, dopiero ostatnie dwa tyg mnie troche na czekoladke wzielo, ale znowu nie az tak zebym tylko slodkosci jadla, moze przez to cukier mi skoczyl, bo ja nawet herbaty nie slodze cale zycie bo nie lubie, wiec te kilka dni z nutella moze mi tak cukier podnioslo, ale fakt trzeba dietke zrobic.
marzenixx Ja to chyba taka nietypowa kobieta jestem nigdy nie lubilam zakupow, i tez jestem niska zawsze kupowalam obcasik, a teraz musialam kupic butki na jesien jakies plaskie bo mam ale obcasiki wprawdzie male i wygodne ale raz w ciazy ubralam do sklepu odrazu mnie plecy bolaly, naszukalam sie nowych chyba z 3 tyg az wkoncu znalazlam troszke na koturnie ale wygodne w deichmann, teraz mam problem bo pomalu rozgladam sie za kozakami na zime i tez plaskimi, i tez problem bo ja sie czuje jak karzelek w plaskich :/
magda_z_uk super ze dalas ta stronke o cukrzycy, moze dowiem sie cos wiecej
A co do karmienia piersia w miejscu publicznym nie przeszkadzalo mi ze inne mamy to robia gdzies na ulicy,z tym ze ja wstydliwa jestem i nawet przy rodzicach nie bede karmic tylko przy mezu, wiec butelka w pogotowiu bedzie od pierwszego dnia. Ale ostatnio zdazyla mi sie taka sytuacja szlam sobie mini galeria a tam mloda bardzo ladna dziewczyna, naprawde ladna moze nawet modelka, siedziala na lawce z dzieckiem ja wiem ok poltorej roku moze maly mial,i niebardzo chyba byl glodny skakal bo chodzil juz o wlasnych nozkach sam a mamusia zdiela bluzke cala i z biustonosza wyjela piers i tak sobie spokojnie siedziala i probowala namowic tego malca do cyca na samym srodku galerii a maly jak to dzieci w tym wieku zainteresowany czyms innym skakal nie chcial jesc, trpoche mnie to obrzydzilo fakt dziolcha miala sie czym chwalic,ale bez przesady troche mi to wygladalo bardziej na pokazywanie biustu jak na karmienie bo dziecko jesc nie chcialo stalo obok mamy a mama w pol gola z jedna piersia wywalona nago wolala chodz na cyca :/ Od tamtej pory wiem ze nie bede karmic w miejscach publicznych.
Tak wogole to znow nie bedzie mnie przez weekend jedziemy sobie do naszego domku letniskowego na weekend pooddychac swierzym powietrzem i zamknac sezon wakacyjny w tym roku. Ledwo zdazylam polowe zaleglosci nadrobic, a tu juz sie boje pomyslec co mnie czytania czeka po powrocie, ale piszcie piszcie mamusie nowe wiadomosci i informacje mile widziane