reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2013 :))

Witam Hmmm wy sobie wieczorem ostro piszecie a ja już sobie smacznie śpię
biłkabdg oj ale super że zobaczysz swojego synusia:biggrin2: Powodzonka na wizycie Ja żyję od wizyty do wizyty aby zobaczyć swoją córcię :biggrin2:

miętowa witaj wśród nas :-)

Mnie też coś w nocy katar złapał Nie mogłam spać taki miałam zapchany nos Ciężko mi się oddychało Ale widzę że teraz już jest ok Stwierdziłam że mam chyba za duszno w sypialni Chociaż okna mamy ustawione na wentylację Teraz jak są chłodne noce to boimy się otwierać okno żebym się nie przeziębiła Ale cały dzień jest otwarta Tak sobie myślę że jak nam jest duszno to niuni też będzie I właśnie zastanawiam się nad kupnem nawilżacza powietrza Może miała któraś z Was jakiś i może polecicie mi jakiś konkretny

Ja kupię zwykłą wanienkę W tym wiaderku to bała bym się kąpać dziecko A co do pępuszka to też słyszałam że można go zamoczyć ale pózniej trzeba dobrze osuszyć

Kupowałyście już pieluszki tetrowe Macie jakieś sprawdzone z allegro

Ja też mam już zrobić krzywą cukrową Zastanawiam się czy nie za wcześnie

Życzę Wam miłego dnia Dziewczyny wracajcie do zdrowia nie dajcie się przeziębieniom

reklama
Witajcie dziewczyny :) wczoraj tak ladnie bylo a dzis zimno i pochumrnie :baffled: z domku nie chce sie wychodzic :baffled: mi juz katarek na szczescie przeszedl :D syrop z cebuli pomogl :-D oby wiecej sie juz nic nie przyplatalo :-D

witam się porannie :))

ja już po śniadanku, ostatnio zauważyłam, że mam straszne parcie na kakao :-):-) i to na zimno moge pić po prostu do wszystkiego!! maluch kopie jak szalony i zaczyna zaraz po tym jak otworze oczy, ale to super uczucie!

aninek no tak razem raźniej ;) tylko ja mam termin na poczatek stycznia takze tak dlugo na Ciebie czekac na porodówce nie bede :-):-)

Magda przeraza mnie sam fakt, ze nie znam perfekcyjnie jezyka, niby potrafie sie dogadac, ale boje sie ze podczas porodu cos pojdzie nie tak a ja nie bede sie umiała z nimi porozumiec itp. tutaj mam lekarza prowadzacego na miejscu a tam musialabym kogos poszukac na ten okres do porodu.. poza tym nie wiem jak mam załatwic sprawy w Polsce teraz jestem na l4 w pracy, macierzynski tez mi przeciez tutaj przysluguje a jak pojade tam nie wiem jak mam wszystko pozalatwiac zeby bylo dobrze. bo bedac na macierzynskim w Polsce nie moge sie chyba starac o zadne dodatki na malucha w uk? czy moge? szukam w internecie informacji ale nigdzie nie ma jednoznacznej odpowiedzi..

biłkabdg powodzenia na wizycie! Czekamy na relacje..

Miętowa widze, że jakas jesienna depresja Nas po kolei dopada.. miłego dnia i szybkiej poprawy humoru!

natal84 mnie jakos tez te wiaderka nie przekonały :) heh.

miłego dzionka styczniówki!!

Cześć
U mnie tez deszczowo i pochmurnie ale mi humor dopisuje.
Mój syn kopie mnie właśnie jak tu do was piszę, chyba chce się przywitać :-)

Ja mam nadzieję że zrobię glukozę we wtorek rano bo tylko do 8.30 trzeba się zgłosić a ja na medicovera mam o tej godzinie internistę żeby mi skierowanie wypisał ale myślę, ze jak zapytam to 10 minut w ta czy w ta laborantki nie zbawi bo to w jednym budynku i tak siedzi do 14 chyba.

Dziewuszki zdrowia wam życzę.
Mnie kaszel ale taki jednodniowy to dopadł mnie ze 3 tyg temu jak przy otwartym oknie spalam to znalazłam sposób na lewym boku w kłębuszek się zwinąć to nie bolało w brzuchu jak kaszlałam.
Zaraz zmykam do miasta kupić farbę do włosów bo jak szogun wyglądam. Jutro przyjdzie do mnie koleżanka to mnie do porządku doprowadzi i tez babskie ploty zaliczę.:-) Stwierdziłam, ze teraz nie będę się chyba u fryzjera farbować bo moje włosy i tak łapią odcień jaki im się podoba pomimo,ze farba ta sama co zawsze to po co mam więcej płacić.
W piątek wieczorkiem mamy zaproszenie do kuzyna męża to znowu z jego dziewczyną poplotkuję a narzekałam wczoraj na brak kontaktu z babeczkami. Tylko oni nic nie wiedza,ze ja w ciąży bo mój mąż taki mądry, że stwierdził, ze niespodziankę im zrobimy to pewnie niezłe minki będą mieli jak mnie zobaczą:-D

Miłego dnia

Hej laseczki :-)

Witam się wreszcie po przeprowadzce. Muszę teraz kilka dni poodpoczywać, ale radość jest. Z męża jestem bardzo dumna, bo sam wszystko nosił z i do samochodu (zrobiliśmy 5 kursów), a rzeczy mamy całkiem dużo, więc było sporo pracy. W każdym razie jesteśmy już w nowym gniazdku, sprawy urzędowe załatwione, u nowego GP już jesteśmy zarejestrowani, wizytę z nową położną też juz mam umówioną, więc wszystko gra :tak:

Co do badania glukozy w UK to tutaj nie robią tego rytynowo. Na pewno zlecają to badanie, jeśli jest cukrzyca w rodzinie (np. ktoreś z rodziców ciężarnej) - ja będę miała niedługo właśnie z tego powodu. I tak jak pisała Magda - jeśli wykryją coś w moczu.

Wiem, że któreś z Was pisaly o bólu bioder. Mnie zaczęły dokuczać jakiś tydzień temu, szczegolnie w nocy. Czasem nie mogę przez to spać. Mam taką dużą poduchę dla ciężarnych, ale nie za wiele to zmienia. Znalazłam tutaj wyjaśnienie skąd bierze się ten ból itp. Ból biodra w ciąży | parenting.pl

Wszystkim mamusiom (i ich rodzinkom), które są przeziębione życzę ZDRÓWKA!

Witam sie! U nas dzis ladnie i slonecznie. Przegladamy oferty wynajmu mieszkan ale nic nie ma ciekawego. Moj stwierdzil, ze albo sie musimy w koncu przeprowadzic, albo on zacznie szukac nowej pracy, bo mu sie nie chce dojezdzac tyle. Eh on to wiecznie z pracy nie zadowolony, nie wiem kiedy wreszcie znajdzie cos co mu bedzie odpowiadac. Mnie cos ostatnio strasznie sennosc meczy, wypije jedna kawe, ale nie bardzo pomaga, a wiecej nie chce pic. Nie wiem czy to od pogody czy od ciazy.
Patiinka no ja wiem, ze Ty masz termin duzo wczesniej, widzialam suwaczek, ale nie wiem czemu ciagle mi chodza mysli po glowie, ze moja dzidzia bedzie chciala wyjsc wczesniej. Chociaz statystycznie powinna przyjsc w terminie, bo ja sie urodzilam 2 tygodnie po terminie a moj facet 2 tygodnie przed. Co do zasilku na dziecko to na pewno mozesz dostac Child Benefit po urodzeniu dziecka, ale tego jest niewiele, ok 20£ tygodniowo. Co do innych zasilkow to nie wiem czy Ci cos przysluguje.

Kaja- ja juz czasem wytrzymac nie moge, mam takie bole plecow na dole ze masakra, ani dlugo siedziec , ani dlugo stac , i to naprawde robi sie nieprzyjemne mnie prawa noga bolala ostatnio ze buta nie moglam ubrac, bo ani nogi podniesc ani nic , i biodra strasznie, spie z poducha mníedzy nogami , ale to neiwiele pomaga, zaczne robic cwiczenia moze to cos da, bo naprawde robi sie nie fajnie. :-(

Patinka będąc na macierzyńskim w Pl możecie się oboje starać o dodatki dla dziecka, tyle, że jak wypełniasz aplikację, to musisz im powiedzieć, że masz macierzyński w Pl. Przeliczasz to na funty i wpisujesz w odpowiednią rubrykę. Oni sumują wtedy Wasze wspólne dochody i wyliczają co możecie dostać. Tak jak Aninek pisze Child benefit Wam sie należy tak, czy siak.
Co do porodu, to ja bym się nie martwiła o język, bo przy zakładaniu kart ciąży możesz od razu powiedzieć, że potrzebujesz na poród tłumacza i dostaniesz go na pewno. U mnie nawet w przychodni jest language line i np. mój mąż jak idzie z dzieckiem do lekarza, to korzysta z tego, bo mam kiepski angielski. Wiesz, ja też wcale nie znam perfect angielskiego, a jednak jakoś mi się tu żyje. Oczywiście nic na siłę. Przemyśl, co jest dla Ciebie najważniejsze. Wiadomo, że nikt z nas nie lubi takich drastycznych zmian, ale nie potrzebnie widzisz Uk w takich czarnych kolorach. Wiesz, nigdzie nie jest idealnie;-):-) Ja bym wolała być tam, gdzie mój mężczyzna, choćby na końcu świata:-p

Natal - współczuję samopoczucia, mnie trochę zaczynają pobolewać plecy, trudno mi się ułożyć, zwłaszcza jak siedzę przy kompie. Myślę, że basen i ćwiczenia pomogą, jutro wracam do wawki już sobie znalazłam zajęcia dla kobiet w ciąży joga i jakieś ogólne. Może spróbuj czegoś takiego poszukać. Mam nadzieję, że pomoże.

reklama
hej dziewczyny jestem teraz tak zalatana po prostu doba ma za mało godzin...
jeszcze kilka dni i zacznie sie prawdziwy harmider teraz okupuje wszystkie sklepy w okolicy i nasze kochane allegro i dostaje oczopląsu od wszystkiego jak to jest trudno na cos sie zdecydować.... małe takie ruchliwe tez ma pewnie dosc tego biegania a kręgosłup to już do wymiany tak boli ale jeszcze trochę i będzie mozna odpocząć :)
pozdrawiam wszystkie życzę szybkiego powrotu do zdrowia i dobrego humoru :)

Do góry