reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2013 :))

Haha Marzenka ja mam 165, mąż też do wysokich nie należy 176, więc pewnie będzie mały pyrtek :p Noo jasne będę kupować 56 i 62, a reszta dopiero w trakcie jak już maluch będzie większy :D

My z mężem zdecydowaliśmy, że kupimy wózek używany i chyba jestem zdecydowana na quinny buzz gondola plus spacerówka i do tego fotelik z maxi cosi, właśnie znalazłam oferte na allegro koło nas cena wywoławcza za te trzy pozycje 600 zł napisałm do babki jaka jest ostateczna cena i czy mogę podjechać obejrzeć, jeśli 800, 900 zł to chyba biorę i się nie zastanawiam, bo normalnie nówka 2,500 bez fotelika, a używane 3 czesicowe po 100-1300 chodzą, a rzadko sa takie okazje, a jak są to gdzieś zdaleka i przesyłak ok. 150 zł no i zobaczyć na żywo nie można. Wózek jest koloru niebieskiego (ciemniejszego) a fotelik czarno czerwony.

Co myślicie na temat kupna wózka tak wcześnie? Cieżko jest o dobry wózek używany w rozsądnej, okazyjnej nawet cenie, a potem się przeprowadzamy i do końca listopada urwanie głowy będzie, czeka mnie obrona i egzamin jeszcze,więc nie będę codziennie śledzić ofert na allegro. Moja mama twierdzi, ze ona by nie kupowała tak wcześnie, żeby nie zapeszać, no ale kurde ja tam chyba uważam, że jak ma być dobrze to będzie i już. Tym bardziej, że czuje się dobrze :)

Acha i wiecie co, przeszłam na bardziej lekkkostrawnną dietkę, i brzuch mniejszy normalnie, pewnie połowa mojego brzucha to były mega wzdęcia :/

Dziewczyny jadę zaraz do supermarketu kupić pampersy dla Klary (tak sobie życzyli) kupie te białe spremium care czy jakoś tak. Mówili 2 ki, ale może kupić te new born co myślicie skoro ma 52 cm??? czy kupić 2 ki są od 3- chyba do 6 kg??? Co myślicie No i kupie jakiegoś ciuchaa np taki różowy sweterk rozpinany czy coś :-D

reklama
kropka ja proponuje zebys zostala przy 2 premium care, dla mnie sa to pieluchy mega wypas, a nie kazdego stac na takie wiec w prezencie sama chetnie bym przyjeła :-D new borny dosyc szybko się skończą mimo wszytsko:tak: a i sweterek tez super pomysł , ja uwazam ze sweterków rozpinanych nigdy nie za duzo jak i kocyków :tak:

a co jesz na tej diecie lekko strawnej??

Nie łącze ziemniaków np z mięsem tylko jak robie mięso to tylko z warzywami, jak sałatkę grecką z kurczakiem albo jajkiem i tuńczykiem,to już bez grzanek, no i kupiłam w okazyjnej cenie grilla zelmera elektrycznego i teraz wszytsko staram się bez tłuszczu jeść i pomału rezygnuje z cukrów prostych tylko złożone czyli owoce, warzywa miód itp. No i wmuszam w siebie wody ile wlezie, a z racji tego, że na dłuższą mete niegazowana dla mnie to ochyda, to kupuje żywiec zdrój lekko gazowany -rewelacja :) Tak to nie odchudzamsie przecież,ale lekarz powiedział, że jak tak będę jeść do końca ciaży, to będę ładnie wyglądać, bez obrzęków a dziecko będzie szczęśliwe :) no i ostatnia rzecz, które w ciąży nie powinno się używać na potęgę to sól :/ no ale to nie wiem jak wyeliminuje nie cierpię jeść czegoś małosłonego :/ Np. Dzisiaj na obiad robie, fete smażoną na oliwie z czosnkiem i cebulką do tego sałatka z pomiodora, ogórka i sałaty lodowej i do tego tilapia bez panierki ( nie z grilla) z piekarnika :) a na śnaidanie zrobiłam zwykłe grzanki posmarowałam masłem i do tego drzemik niskosłodzony i kawka z mlkiem i mała szklanka soku pomarańczowego :)

Hej :-D
U nas dzisiaj trochę chłodniej po wczorajszych burzach.

Green flower jak wizyta?

Agaagaaga14 super, że spotkanie udane :tak: Co do wagi proszę mi nie narzekać ;-) Ja na dzień dzisiejszy mam 7 na plusie (wczoraj było jeszcze 6), no ale w poprzedniej ciąży na tym etapie było już ok 12 na plusie, więc i tak dobrze :tak:

Cluue powodzenia na dzisiejszej wizycie :-)

Kropka87 gratulacje dla szwagierki :-D Co do wózka jak masz okazję to kupuj. Ja niby mam wszystko po Hanusi, ale i tak jakieś drobiazgi dokupuje np. nowy ochraniacz na łóżeczko, bo poprzedni jest zniszczony, rożek itp. Przynajmniej wydatki się porozkładają trochę ;-)

Miłego dnia :-D

Wróciłam z zakupów. Kupiłam Pampers Premium Care 2 - 39,90, gryzaka 8 zł i sweterek biały elgancki dla małej damy, rozpinany, 29,00 rozmiar 62, żeby na jesień był dobry. Były jeszcze różowe ale stwierdziłam, że wszystko różowe na pewno ma albo większosć, więc bez sensu i kupiłam bielutki a no i na to wszytsko wielką torbę z Myszką Miki :D

Dzień dobry!

Kropka, ja bym kupiła wózek, jeśli trafia się okazja i macie w tej chwili możliwości (a także gdzie go trzymać przez cały ten czas). Przesądami się nie przejmuj.

Ja ostatnio zakupiłam (dzisiaj przyszła paczuszka) kurtkę zimową z dopinanym panelem z przodu na ciążowy brzuszek, a potem na noszenie malucha w chuście. Jest super cieplutka i lekka - w poprzedniej ciąży pod koniec (mroźna zima wtedy była) chodziłam w mega ciężkim kożuchu od babci (bo tylko w niego się mieściłam) i nigdy więcej. ;)

A, i wczoraj na usg ujawniła się dziewuszka. :)

Cześć dziewczyny.

U nas kolejny dzień ze słońcem i deszczem na zmianę. Bez sensu:baffled: Co dzieci wyjdą do ogrodu, to już muszą wracać.
Ja od wczoraj jestem jakaś nie za bardzo. Niby okej, ale jakiegoś lenia mam i w ogóle mi źle. Co do wagi, to nadal nie cały kilogram na plusie, choć zauważyłam, że to tez zależy od zastoju wody w organizmie. Dlatego waga mi się waha.

Co do rozmiarów ubranek, to powiem wam dziewczyny, że moje córki miały 3,360kg i 56 cm starsza i 3,700kg 57cm młodsza i na obie ciuszki w rozmiarze 56 były za duże. 56 używałam do końca drugiego miesiąca. Na usg zawsze przewidywali mi większe dzieci niż się później rodziły, więc pewnie i tym razem zakupię coś w malutkim rozmiarze.

agaagaaga14
może u Ciebie to też tylko woda? a nie przyrost wagi?

natal84
dobrze, że nic gorszego się nie stało. No i gratuluję nowej instruktorki!!

Cluue powodzenia na wizycie no i udanych łowów na zakupach. 79zł za spodnie ciążowe, to na prawdę nie dużo:tak:

Kropka87
jak masz okazję, to kupuj wózek. Tym bardziej, że jest to jeden z większych wydatków i przynajmniej później będzie Wam lżej. Prezent dla malutkiej świetny. Ja zawsze lubiłam takie upominki dla moich dziewczynek.

Nadarienne gratuluję córeczki!!!

Witam się po przerwie pobyt w górach udany pogoda super szkoda tylko że tak krótko no ale co zrobić dobra i taka chwila odpoczynku.
Za to dzisiaj duchota taka że szok nie ma czym oddychać:baffled:
agaagaaga u ciebie 3 kg a u mnie już dobre 6 więc wiesz też bym chciała mieć tylko 3 na plusie
Nadarienne gratuluje córeczki :)
Kropka87 jak jest taka okazja to czemu nie na pewno wszystko będzie dobrze już do końca :)

Ja jutro podglądnę co tam u malucha ale już zaczynam się denerwować trzymajcie kciuki

reklama
Witam z powrotem :-) byłam u małej ale słodka ponosilam potulalam och można sie rozplynac
Ale lepszego szoku doznałam wchodząc dziś do sklepu dziecięcego :-D jakie ceny!!!! Byłam przerażona coś nie pojętego powaliło ich już wiem dlaczego wolę jeździć do markowych sklepów typu smyk cocodrillo h&m czy innych tam wiem za co płace
Kropko gratulacje dla szfagierki co do wagi to tak jest zawsze moja znajoma miała urodzić chłopca 2700 maks a urodziła ponad 4 kg :-D
Marzena odpisałam co mogłam
I gratuluję dziewuszki

Do góry