reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2013 :))

Dziewczyny, ma pytanie głupie, bo głupie, ale co mam zrobić jak nie wiem :zawstydzona/y: nigdy nie byłam na takim oddziale, a nie mam zamiaru jutro podejść do ochrony w szpitalu i powiedzieć: Hmmm wie Pan co szw3agierka wczoraj urodziła na jaki oddział mam iść??? :-) :sorry: Ja głupol jakiś... No więc dziewczyny poratuje jaki to odział, położniczy, noworodkowy, no bo ginekologiczny wykluczyłam hahaha

Acha wam też gin na połówkowym powiedział, że nbagra filmik na płytke?

Tak teraz myśle, że to położniczy będzie... chyba, nobo położna poród :D

Ostatnia edycja:
reklama
Ada, a to zwracam honor co do biustu :-D

Kropka mnie straszyli synkiem 3600 (drobna jestem) a miał 3250g. A kombinezon ja mam 62, synek w takim zimę chodził mimo, że troszkę duży był na niego.
Bardzo popieram zakup używanego wózka! Sama żałuje, że kupiłam "byle jaki" nowy niż porządną używkę ;-)
No i świetny kolor sweterka, różu ma pewnie malutka pod dostatkiem :-)

Rozmiar 56 u nas długo był, mały miał 53cm jak się urodził. Pamiętam, że jeszcze dokupywałam, bo za mało miałam. ;-)
Marzenixx, no jak wysocy rodzice to faktycznie różnie może być, ale i rak lepiej się chociaz w parę sztuk zaopatrzyć :-) Czysto profilaktycznie :-)

Jeszcze co do rozmiarów, moja mama mówiła, że rozmiary są na zasadzie r.56 czyli od 56cm do 62cm, r.62 jest od 62cm do 68cm i tak dalej. Czyli lepiej mieć te mniejsze rozmiary.

Kropka, no bo ruchy możesz czuć tak nisko :-p
Ja nie czuję praktycznie kopniaków tylko wypychania, brzuch mi rózne kształty przybiera, mały jest główką w dół to pewnie dlatego. Tylko nie wiem czmu kopniaków u góry nie czuję, za duzo tam miejsca ma?
Ja mam z każdych prenatalnych płytkę z filmikiem. ;-)

Ucieszyłam się jak wariatka dzisiaj z drugiego synka... :laugh2:

Gizmowa nie mam bladego pojęcia czemu u góry nie czujesz kopniaków. Słucham radia express, ostatni wyczaiłam, kurde samo disco polo (to typowo śląskie radio) Żono moja już chyba 3 raz leci i akcent - dziewczyna z klubu disco :D :D masakra, ostatnio właczyłam to radio i mąż jak wrócił z pracy kategorycznie zakazał słuchać, bo dzieciak się osłucha i potem jak usłyszy, to będzie tany tany robił :D

hejka

Gizmowa o to maluszek się szybko odwrócił choć chyba jeszcze może wrócić główką do góry:)) oby lepiej nie :)

kropka gratulacje dla szwagierki! a i my długo ciuszki na 56 nosilismy, mały urodził sie to mial 56 cm i z miesiąc pochodził więc warto mieć kilka tych mniejszych, no ale jakiś kombinezon to ja juz kupie na 62. A jak wychodziliśmy ze szpitala to chciałam mu założyc taki ładny komplet spodenki + bluzka z tygryskiem i młody w tym pływał pomimo że rozmiar 56, musiały te ciuszki poczekać z miesiąc:-D a my niby wysocy a Konrad urodził się ze wzrostem "standardowym" :-)
clue gratki chłopczyka!!

ja tez ciągle wyczekuje tych ruchów, czasem mam wrażenie że coś tak smyrnie ale nie mam pewności, czekam z niecierpliwością:))

wczoraj posegregowałam ciuszki i wyszła mi duża reklamówka ciuszków od urodzenia do pół roczku, a jeszcze pewnie troche wygrzebie z dna schowka :-D ech nie moge sie doczekać tego prania, prasowania, ale poczekam gdzies do 7 miesiąca, bo po co ma sie tak długo kurzyć, poza tym musimy kupic drugą komodę żebym mogła przełożyc ciuszki Konrada :tak:

ja chyba nie wytrzymam, połówkowe za 2 tyg w poniedziałek, ja juz chce wiedzieć co tam sie ukrywa w brzuszku :-)

Witam Was nocą:-p Pewnie niektóre już się obracają na drugi bok. Ja jak zwykle korzystam z ciszy i spokoju:blink:

Dziś chyba po raz pierwszy w tej ciąży naszło mnie na słodkie. Zrobiłam sobie kawę mrożoną z gałką lodów waniliowych i przeszło. Poza tym ciągle apetyt na konkretne rzeczy.

Cluue
oj to Wam dopiero maleństwo psikusa zrobiło:szok::-D Gratuluję i zdrówka życzę!
Jak tak jednak czytam o tym podpatrywaniu płci, to w sumie cieszę się, że nie zdecydowałam się iść gdzieś prywatnie wcześniej, niż mam połówkowe. Tak bardzo chcemy z mężem synka, że chcę wiedzieć jak najpóźniej, by mieć większą pewność;-)

Gizmowa
choć moje maleństwo już dobrze szaleje, to ruchy czuję też tylko w dole brzucha. Często też w okolicy pępka, ale nigdy wyżej. Spokojnie, jak się później rozbestwi, to będziesz błagać o litość;-);-):-D

Kropka87 ja leżałam na oddziale położniczym. Byłam po cc więc dobę na sali poporodowej, a później w sali poporodowej. Wejdź na oddział i po prostu zapytaj:tak: I nie martw się. Nie ma głupich pytań;-)

Śpijcie dobrze dziewczyny. Do jutra.

Witam dziewczyny po kilju dniach przerwy, ten upal i duchota mnie wykanczaja na dodatek od tygodnia albo i dwoch nie moge spac wstaje miedzy 2 a 4 roznie, a wydaje mi sie ze powinnam spac wiecej jak 5-7h a nie moge :/ Nawet nie straszcie niespodziankami mi juz 2 lekary powiedzialo chlopczyk wiec zaczelam kompletowac dla synusa rzeczy oby nie zmienil sie w dziewczynke :? Ale dzisiaj ide na 4d wiec mam nadzieje ze nic sie nie zmienilo a maly pokaze nam siuska ;p ide z mezulkiem (cieszy sie bo nareszcie zobaczy jak sie maly porusza a nie tylko zdiecia ) ;) Dzis nie spie od 4 eh juz mam dosc jak widze ze slonce wychodzi :/

witam z rana.wczoraj mialam jakis ciezki dzien,ale za to zakupilam na allegro poduszke rogala,teraz czekam na przesylke.mam nadzieje ze wygodnie bedzie sie spalo.

milego dnia:-)

HEJ HEJ

Ja dziś spałam okropnie, przewracałam się tylko z boku na bok :confused2: Mój mąż w drodze więc pies wył pół nocy za nim, aż dziwne że mi sie mały nie obudził.....

Kurcze jak ten czas leci- dziś mój synuś kończy rok a ja połowe ciąży - szok!:happy:

januarka trzymam kciuki oby siusiak na 4d nie odpadł hehee
alicja ja se takiego rogala kupiłam w poprzedniej ciązy i fajnie mi sie sprawdził, teraz wprawdzie wole kołdre między nogami ale wciąż go używam np do siedzenia na podłodze hehe

Hej Wam
Ja znowu chodze zła jak osa.. Tylko przelatuje to co pisałyście, bo nie mam sił siedzieć przy kompie.. Najlepiej usiadłabym i płakała cały dzień.. Tak ta gorąca pogoda na mnie działa.. Jak widze za oknem słońce to wyć mi się chce.. I znowu bedzie taka duchota ,że bede zdychać..wrrr
sorki za wylewanie moich frustracji ale komuś musze.. Mąż mnie słuchać juz nie może.. i ja siebie zreszta też..

Cluue co za niespodzianka:-) ale byleby zdrowe było:-) Tylko, żeby ten chłopczyk potem dziewczynką się nie okazał:-D;-)

Kropka ja też lezałam na położniczym..:-):tak: A co do ruchów to to napewno to co piszesz.. A jak czujesz to coś to widać coś przez skóre, bo u mnie bardzo wyraźnie..:tak:

Marzena sto lat dla synka:-)
Wybaczcie, że więcej nie odpisze :zawstydzona/y:

reklama
Hej dziewczyny... Ja taka nie w sosie wstałam już mi sie nic nie chce... dziś chyba będę w łóżku leżeć wogóle wydaje mi sie że brzuch mi zmalał... Dziwne ale taki mały jest może dlatego że macica mi sie przesunęła chodź nad pępkiem jej nie czuje dziwne...
Marzenko najlepszego dla synka jeju pamiętam roczek oliwki ale to zlecialo :-)

Do góry