reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

hej hej
Dzis dostalismy wyniki krwi z zeszlego tygodnia, czy dzecko nie ma kregoslupa na zewnatrz, wyniki super!! moja krew chce jeszcze zelaza , kolor nie jest taki jak potrzeba. Bioree caly czas , mam nadzieje ze sie podniesie.Ciesze sie ogromnie, moj chlopak dzwonil do kliniki , kazali mu czekac ze oddzwonia, a ja juz spanikowalam ze moze cos nie tak, ale odetchnelam z ulga :tak:
Terqaz spokojnie robie obiadek, znalazlam przepis na internecie zdrowe obiadki dla przyszlych mam i robie rissotto z porem i kurczakiem, nie mialam ryzu do rissotta, wiec dalam zwykly, mam nadzieje e wyjdzie ok. I podaje przepis moze ktos bedzi chcial skorzystac ;-)
Liczba porcji: 4
Składniki:

• ryżu do risotto (Arborio) lub okrągłego ryżu
  • 2 kostki rosołowe Winiary
  • pora
  • 2 filety z kurczaka
  • 1 cebula
  • 750 ml wody
  • 2 łyżeczki śmietany
  • 1 łyżka oleju
  • Pieprz
Pora umyj i pokrój w talarki. Filety z kurczaka umyj i pokrój na kawałki. Cebulę obierz i drobno posiekaj.
Kostki rosołowe rozpuść w naczyniu z gorącą wodą. W garnku z rozgrzanym olejem podsmaż cebulę (aż się zeszkli). Wsyp ryż i ciągle mieszając smaż, aż stanie się przezroczysty następnie dodaj pora i kurczaka. Powoli do ryżu wlewaj bulion, a następnie gotuj przez około 15-20 minut aż ryż wchłonie dodany bulion, następnie dodaj śmietanę. Wszystko wymieszaj i podaj od razu.

reklama
Mmmmm Natal84 świetny przepis. Uwielbiam ryż i wszystko co z porem:-p Poza tym, jak dla mnie to fajny sposób na zakamuflowanie mięsa, które mi kiepsko wchodzi. Daj znać, jak Ci wyszło, to może się skuszę:tak:

Magda z uk- polecam! nie wyglada tak pieknie jak na obrazku, por zmienila kolor na ciemny zielony, no i z ryzem sciupalam troche bo to pelnoziarnisty lekko brazowy, ale w smaku dobre! Kurka 1 raz to robilam , nastepny bedzie lepszy, wiec siadam o stolu . Smacznego!!! :-D

mmm... takie pyszności :) polecam umieścić przepis w "mamusiowy przepiśnik" każdy kto będzie szukał inspiracji na obiadek na pewno skorzysta z propozycji :) ja muszę tylko pokombinować bo póki co nie mogę znieść zapachu pora więc będę musiała szukać jakiegoś zdrowego zamiennika :) smacznego :) i powodzenia na wizytach :)

Czarni, ja miałam ostatnią @ 29 marca, więc 29 kwietnia wkroczyłam w 2 miesiąc, 29 maja w 3..itp itd :)

U mnie jak mały kopie to się robią gule, robi różne kształty z brzucha, ale nie ma takich stricte kopniaczków. Ja mało ich czuję, a mąż za każdym razem jak przyłoży ucho/rękę.

U mojego synka dwa ząbki wyszły po skończeniu 8 miesiąca i teraz pooooowooooli szykują się górne...

Ada, rozumiem, że to nie są z tych "dobrze dobranych staników"? Bo 80F wg tych właśnie to malutki, kochana tak patrząc wg właśnie tamtych kryteriów to normalnie musisz mieć wielkie cyce :-) Ja mam 60F i są duże, ale nie powalające :-)

Marzenixx najlepszego dla synka :*

No ja miałam 27 czyli 2 dni wcześniej :-D ale i tak dla mnie to dziwne ale przystańmy na tym żeby liczyć co 30 dni :-D
Bo i tak patrząc na lekarzy oni dziwnie liczą...
Od daty @ 40 tygodni wychodzi 1 stycznia na tych kalkulatorach internetowych też 1 styczeń a według mojej położnej 3 styczeń. Wiem że jest tolerancja dni i takich tam ale jak oni to liczą...

Ja z tego, co wiem to najprościej do dnia ostatniej miesiączki dodać 7 dni i potem od tego dnia odliczać 9 miesięcy. Mnie zawsze tak liczą datę spodziewanego porodu i coś mi się zdaje Czarni, że dlatego właśnie u Ciebie wychodzi 3 styczeń;-)

No napewno :-D wiadomo do wszystkiego mają swoje dni plus minus i dlatego wszystko jest koło ale jak tak bliżej sie przyjrzeć to takie głupie to jest :-D
Ale mnie wzięło na rozmyślanie jak bym miała mało na głowie :-D

reklama
Do góry