reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

hej hej
Dzis dostalismy wyniki krwi z zeszlego tygodnia, czy dzecko nie ma kregoslupa na zewnatrz, wyniki super!! moja krew chce jeszcze zelaza , kolor nie jest taki jak potrzeba. Bioree caly czas , mam nadzieje ze sie podniesie.Ciesze sie ogromnie, moj chlopak dzwonil do kliniki , kazali mu czekac ze oddzwonia, a ja juz spanikowalam ze moze cos nie tak, ale odetchnelam z ulga :tak:
Terqaz spokojnie robie obiadek, znalazlam przepis na internecie zdrowe obiadki dla przyszlych mam i robie rissotto z porem i kurczakiem, nie mialam ryzu do rissotta, wiec dalam zwykly, mam nadzieje e wyjdzie ok. I podaje przepis moze ktos bedzi chcial skorzystac ;-)
Liczba porcji: 4
Składniki:

• ryżu do risotto (Arborio) lub okrągłego ryżu
  • 2 kostki rosołowe Winiary
  • pora
  • 2 filety z kurczaka
  • 1 cebula
  • 750 ml wody
  • 2 łyżeczki śmietany
  • 1 łyżka oleju
  • Pieprz
Pora umyj i pokrój w talarki. Filety z kurczaka umyj i pokrój na kawałki. Cebulę obierz i drobno posiekaj.
Kostki rosołowe rozpuść w naczyniu z gorącą wodą. W garnku z rozgrzanym olejem podsmaż cebulę (aż się zeszkli). Wsyp ryż i ciągle mieszając smaż, aż stanie się przezroczysty następnie dodaj pora i kurczaka. Powoli do ryżu wlewaj bulion, a następnie gotuj przez około 15-20 minut aż ryż wchłonie dodany bulion, następnie dodaj śmietanę. Wszystko wymieszaj i podaj od razu.

reklama
Mmmmm Natal84 świetny przepis. Uwielbiam ryż i wszystko co z porem:-p Poza tym, jak dla mnie to fajny sposób na zakamuflowanie mięsa, które mi kiepsko wchodzi. Daj znać, jak Ci wyszło, to może się skuszę:tak:

Magda z uk- polecam! nie wyglada tak pieknie jak na obrazku, por zmienila kolor na ciemny zielony, no i z ryzem sciupalam troche bo to pelnoziarnisty lekko brazowy, ale w smaku dobre! Kurka 1 raz to robilam , nastepny bedzie lepszy, wiec siadam o stolu . Smacznego!!! :-D

mmm... takie pyszności :) polecam umieścić przepis w "mamusiowy przepiśnik" każdy kto będzie szukał inspiracji na obiadek na pewno skorzysta z propozycji :) ja muszę tylko pokombinować bo póki co nie mogę znieść zapachu pora więc będę musiała szukać jakiegoś zdrowego zamiennika :) smacznego :) i powodzenia na wizytach :)

Czarni, ja miałam ostatnią @ 29 marca, więc 29 kwietnia wkroczyłam w 2 miesiąc, 29 maja w 3..itp itd :)

U mnie jak mały kopie to się robią gule, robi różne kształty z brzucha, ale nie ma takich stricte kopniaczków. Ja mało ich czuję, a mąż za każdym razem jak przyłoży ucho/rękę.

U mojego synka dwa ząbki wyszły po skończeniu 8 miesiąca i teraz pooooowooooli szykują się górne...

Ada, rozumiem, że to nie są z tych "dobrze dobranych staników"? Bo 80F wg tych właśnie to malutki, kochana tak patrząc wg właśnie tamtych kryteriów to normalnie musisz mieć wielkie cyce :-) Ja mam 60F i są duże, ale nie powalające :-)

Marzenixx najlepszego dla synka :*

No ja miałam 27 czyli 2 dni wcześniej :-D ale i tak dla mnie to dziwne ale przystańmy na tym żeby liczyć co 30 dni :-D
Bo i tak patrząc na lekarzy oni dziwnie liczą...
Od daty @ 40 tygodni wychodzi 1 stycznia na tych kalkulatorach internetowych też 1 styczeń a według mojej położnej 3 styczeń. Wiem że jest tolerancja dni i takich tam ale jak oni to liczą...

Ja z tego, co wiem to najprościej do dnia ostatniej miesiączki dodać 7 dni i potem od tego dnia odliczać 9 miesięcy. Mnie zawsze tak liczą datę spodziewanego porodu i coś mi się zdaje Czarni, że dlatego właśnie u Ciebie wychodzi 3 styczeń;-)

No napewno :-D wiadomo do wszystkiego mają swoje dni plus minus i dlatego wszystko jest koło ale jak tak bliżej sie przyjrzeć to takie głupie to jest :-D
Ale mnie wzięło na rozmyślanie jak bym miała mało na głowie :-D

reklama
Do góry